Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos derbyje: raudona kortelė per 48 sek., neįmuštas 11 m baudinys ir „Manchester United“ pergalė

Anglijos „Premier“ lygoje sekmadienį sužaistos principinės „Liverpool“ ir „Manchester United“ rungtynės „Anfield“ stadione Liverpulyje. Po atkaklios kovos, raudonos kortelės ir nerealizuoto 11 metrų baudinio 2:1 pergalę šventė „Manchester United“.
Juanas Mata
Juanas Mata / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmąjį įvartį 14 min. įmušė Juanas Mata, kai puikų perdavimą, atkirtusį visą šeimininkų gynybą, atliko Anderis Herrera. Dviejų ispanų duetas suveikė puikiai ir Simonas Mignolet neturėjo jokių šansų.

35 min. „Liverpool“ neišnaudojo idealios progos. Danielis Sturridge'as baudos aikštelėje puikiai susitvarkė su gynėjais, pagrasindamas, kad muš į vartus, tačiau perduodamas kamuolį į vidurį, kur įbėgo Adamas Lallana. Vis dėlto, saugo smūgis skriejo kiek pro šalį.

Kėlinio pabaigoje S.Mignolet dar turėjo darbo, kai į vartus galingai iš toli šovė Michaelas Carrickas, tačiau belgas atmušė saugo smūgį.

Po pertraukos „Liverpool“ treneris nusprendė į aikštę mesti komandos legendą Steveną Gerrardą, tačiau komandos kapitonas sužaidė minutę. 46 min. saugas už itin grubią pražangą prieš save išvydo raudoną kortelę. S.Gerrardas užmynė ant kojos jau parkritusiam A.Herrerai.

55 min. vietoj susižeidusio Ashley Youngo į aikštę žengė Angelis di Maria ir po kelių minučių atliko rezultatyvų perdavimą. Argentinietis gavo perdavimą iš J.Matos, pamatė, kad ispanas įkirto į baudos aikštelę, atliko aukštą perdavimą, o J.Mata nestabdydamas kamuolio akrobatiniu judesiu įmušė į vartus.

„Liverpool“ klubas vos nepraleido trečio įvarčio vos po kelių minučių, tačiau sugebėjo suvaldyti situaciją. Likus žaisti 20 minučių šeimininkai sugebėjo grąžinti intrigą. Danielis Sturridge'as gavo perdavimą baudos aikštelės dešinėje, tačiau, atrodė, kad yra per arti vartų – kampas smūgiui buvo aštrus. Vis dėlto, anglas atliko puikų smūgį, o D.de Gea nesugebėjo apsaugoti artimojo virpsto.

„Liverpool“ kurį laiką sugebėjo spausti savo varžovus ir surengė kelias pusproges, tačiau baigiantis mačui rimto spurto, kuris būtų suteikęs vilčių lygiosioms, nesurengė.

Jau per teisėjo pridėtą laiką į „Liverpool“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau „Manchester United“ lyderis ir kapitonas Wayne'as Rooney įmušti nesugebėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius