Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos futbolo milžinų mūšis: „Manchester United“ ar „Liverpool“?

Anglijos futbolo čempionato („Premier“ lygos) gerbėjų šeštadienį laukia saldus desertas – mūšis tarp tituluočiausių šalies klubų „Manchester United“ ir „Liverpool“.
Luisas Suarezas ir Patrice'as Evra
Ar paspaus vienas kitam ranką Luisas Suarezas ir Patrice'as Evra? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Vakarų derbis, kaip įprasta, dėl milžiniško susidomėjimo ir siekio sumažinti alkoholio įtaką sirgalių veiksmams įvyks popiet – 14.45 Lietuvos laiku.

„Manchester United“ – „Liverpool“
Stadionas: „Old Trafford“, Mančesteris
Teisėjas: Philas Dowdas
Laikas: šeštadienis, vasario 12 diena, 14.45 Lietuvos laiku
Transliacija: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai ir 19.10 įrašas)

Intrigos

Viena pagrindinių šio mačo aistrų – „Manchester United“ gynėjo Patrice'o Evra ir „Liverpool“ puolėjo Luiso Suarezo santykiai. Po pirmosios šių ekipų akistatos spalio mėnesį pastarajam buvo skirta itin griežta aštuonių mačų diskvalifikacija už rasinį juodaodžio P.Evra įžeidimą.

Tik šią savaitę į aikštę sugrįžęs L.Suarezas su tokiu kaltinimu nesutiko. Pykčio neslėpė ir „Liverpool“ klubo vadovai bei sirgaliai.

Kalbėta, kad nenorėdama kurstyti konflikto „Premier“ lyga gali atšaukti tradicinius futbolininkų rankų paspaudimus prieš rungtynes, tačiau tokios idėjos galiausiai buvo atsisakyta.

Treneriai taip pat buvo nelinkę eskaluoti šio klausimo. „Manchester United“ vadovaujantis seras Alexas Fergusonas sakė: „Apie tai negalvojame. Visas dėmesys sukoncentruotas į mačą.“

Jo kolega Kenny Dalglishas pridūrė: „Mėgaujamės galimybe vykti į Mančesterį bei apgalvojome viską, apie ką reikėjo ruošiantis geroms rungtynėms. Jau rungtyniavome FA taurės turnyre ir viskas praėjo puikai, tad tikiuosi, kad ir šį sykį visi bus laimingi.“

Faktai

Yra ir nemažiau kitų įdomių faktų: „Manchester Utd“ pralaimėjo vos du iš pastarųjų 15 susitikimų „Premier“ lygoje, tačiau būsimi varžovai per tą patį skaičių mačų visuose turnyruose pralaimėjo tik tris sykius.

Jei šeimininkai gali pasigirti puikiu puolimu savo stadione – 16 įvarčių per pastarąsias 5 rungtynes, – tai svečių gynyba (21 praleistas įvartis) yra antra pagal patikimumą lygoje po „Manchester City“ (19). Tikitės lygiųjų? Galite nusvilti – per 23 paskutines komandų dvikovas nacionaliniame čempionate toks rezulatas pasitaikė tik du kartus.

Kovoti dėl ko tikrai bus. Keturis sykius per pastaruosius penkis sezonus „Premier“ lygą laimėjęs „Manchester United“ nenori paleisti į priekį lyderio „Manchester City“, nuo kurio turnyrinėje lentelėje atsilieka vos dviem taškais. Būtinybę laimėti stiprina faktas, kad "raudonieji velniai" prieš kelias savaites pralaimėjo tam pačiam „Liverpool“ ir pasitraukė iš FA taurės turnyro, o kiek anksčiau buvo eliminuoti iš dar dviejų pirmenybių: Anglijos ir Čempionų lygos taurių turnyrų.

Nors „Manchester United“ neturės priežasčių taupytis ir leis pagrindinę sudėtį, lengvo pasivaikščiojimo tikėtis neverta. „Liverpool“ įnirtingai kaunasi dėl vietos pirmajame ketverte, kuri garantuoja kelialapį į kito sezono Čempionų lygą. Šiuo metu "raudonieji" rikiuojasi septinti, o nuo ketvirtoje pozicijoje žengiančio Londono „Chelsea“ atsilieka tik keturiais taškais.

Komandų naujienos

A.Fergusonas gali pasidžiaugti, kad savo dispozicijoje turės vidurio saugą Tomą Cleverley, kuris atsigavo po tris mėnesius gydytos kulkšnies traumos ir yra pasirengęs išbėgti į aikštę. Rikiuotėje yra ir gynėjas Chrisas Smallingas, bet teks verstis be Philo Joneso.

Į „Liverpool“ startinę sudėtį prašosi L.Suarezas, sugrįžimo po diskvalifikacijos dvikovą su Londono „Tottenham“ pradėjęs ant atsarginių suolo. Startinėje vienuolikėje bus ir kairiojo krašto gynėjas Jose Enrique, nežaidęs prieš sostinės komandą dėl nugaros skausmų.

Tikėtinos startinės sudėtys:

„Manchester United“ (4-4-2): Davidas De Gea; Rafaelis, Rio Ferdinandas, Jonny Evansas, Patrice'as Evra; Antonio Valencia, Ryanas Giggsas, Michaelas Carrickas, Ashley Youngas; Danny Welbeckas, Wayne'as Rooney.

„Liverpool“ (4-3-3): Pepe Reina; Glenas Johnsonas, Martinas Skrtelis, Danielis Aggeris, Jose Enrique; Stevenas Gerrardas, Stewartas Downingas, Charlie Adamas, Dirkas Kuytas; Andy Carrollas, Luisas Suarezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius