Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt 19-ojo turo intrigų

Nors viso pasaulio žiniasklaida jau gyvena šventinėmis nuotaikos, Anglijos „Premier“ lygoje ir toliau liesis aistros. Penktadienį ir šeštadienį Ūkanotasis Albionas mėgausis 19-uoju turu, o jame – ne viena intriguojanti akistata.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienis.

21:45 Londono „Arsenal“ – „Liverpool“

Londono klubui šiame mače negalės padėti pakinklinės sausgyslės skausmus pajutęs puolėjas Olivier Giroud, bet į rikiuotę jau sugrįš Anglijos lygos taurės mačą praleidęs Francis Coquelinas ir šlaunį išsigydęs Shkodranas Mustafi.

Liverpulio ekipoje po diskvalifikacijos į aikštę sugrįš Emre Canas, bet vis dar abejojama dėl Danielio Sturridge'o ir Joelio Matipo perspektyvų. Tikrai nebus kulkšnį besigydančio Alberto Moreno.

Įdomu, jog „Arsenal“ pralaimėjo trejas pastarąsias tarpusavio rungtynes. Panašu, kad „kanonierių“ ekipa tinka ir „Liverpool“ treneriui Jurgenui Kloppui. Per keturias jo akistatas prieš „Arsenal“ Mersisaido ekipa visuomet įmušdavo mažiausiai tris įvarčius per dvikovą ir 14 iš viso.

„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane ir Jurgenas Kloppas
„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane ir Jurgenas Kloppas

Šeštadienis.

14:30 Liverpulio „Everton“ – Londono „Chelsea“

Tikėtina, kas „Everton“ vairininkas Samas Allardyce'as išrikiuos tą pačią komandos sudėtį, kuri pirmadienio vakarą 3:1 nukovė „Swansea“.

Tuo tarpu „Chelsea“ turi problemų, nes turės verstis be Alvaro Moratos, kuris gavo penktą sezono įspėjimą per Lygos taurės akistatą su „Bournemouth“.

Mačo favoritu akivaizdžiai laikomas „Chelsea“. Iš aštuonių pastarųjų tarpusavio akistatų sostinės ekipa laimėjo net šešias, kartą akistata pasibaigė taikiai ir tik sykį sėkmė šypsojosi „Everton“.

Pastarųjų trejų rungtynių akistata – dar iškalbingesnė. Trys „Chelsea“ pergalės ir 10:0 įvarčių santykis.

17:00 „Brighton & Howe Albion“ – „Watford“

Votfordas šiemet yra kietas riešutas bet kuriam varžovui, jeigu ne vienas „jeigu“.

Marco Silva jau kaip reikiant turėtų sunerimti dėl to, kad jo vadovaujama ekipa neretai rungtynes baigia turėdami mažiau žaidėjų aikštėje nei varžovai.

Praėjęs savaitgalis nebuvo išimtis. Toy'us Deeney prieš save išvydo raudoną kortelę, o „Watford“ namuose 1:4 krito prieš „Huddersfield Town“.

Tai jau ketvirtasis toks epizodas šį sezoną, kai „širšės“ baigia rungtynes mažumoje.

Abiem ekipoms šis mačas bus puiki proga lipti iš užsitęsusio nesėkmių ruožo. Braitono ekipa bandys sumedžioti pirmąją pergalę per aštuonerias pastarąsias dvikovas, „Watford“ – per penkerias.

17:00 „Manchester City“ – „Bournemouth“

Panašu, jog didžiausia „Premier“ lygos intriga, susijusi su turnyro lentelės viršūne, beliko viena – ar sugebės „Man City“ baigti sezoną taip ir nepralaimėjusi.

Jei šventinis sūkurys „miestiečių“ stipriai neįsuks, mačas namuose su „Bournemouth“ turėtų tapti dar viena nesunkia pergale.

Aikštės viduryje Eddie Howe'o auklėtiniai stipriai nusileidžia savo būsimiems oponentas, o taškas išsivežtas iš Mančesterio prieš tokios formos lygos lyderį prilygtų stebuklui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Raheemas Sterlingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Raheemas Sterlingas

17:00 „Southampton“ – „Huddersfiled Town“

Pralaimėjimai „Leicester City“ ir „Chelsea“ ekipoms nubloškė „Southampton“ ekipą į 12-ąją poziciją, tad šį kartą šeimininkai bet kokia kaina bandys sugrįžti į taškų medžioklę.

Bet Mauricio Pellegrino ši užduotis irgi nebus iš lengvųjų. Du mačus iš trijų pastarųjų laimėję „terjerai“ šiuo metu yra pasigavę smagią bangą ir bandys dar šiek tiek palypėti turnyro lentelės kopėčiomis.

Tai yra dvikova tarp 11 ir 12 lygos komandų, o akistatos tarp lentelės kaimynų visuomet kelia ypatingą žavesį ir paprastai yra labai atkaklios.

17:00 „Stoke City“ – „West Bromwich Albion“

Abi komandos tikisi sutikti Kalėdas ne iškritimo zonoje, bet WBA ekipai tai gali būti pernelyg sunki užduotis. WBA nesugeba laimėti jau šešiolikos mačų iš eilės ir prošvaisčių beveik nematyti.

Tikėtina, kad šiame mače daug įvarčių nepamatysime. Per pastarąsias šešerias tarpusavio rungtynes ekipos vidutiniškai sugebėdavo išspausti vos 1,67 įvarčio.

Dar vienas įdomus dalykas, kad tai bus blogio ir gėrio mačas. WBA yra viena nedrausmingiausių lygos komandų, šį sezoną surinkusi jau 39 geltonas ir vieną raudoną korteles.

Stauko prie Trento vyrai šiame kontekste atrodo vos ne šventi berniukai – vos 18 geltonų ir viena raudona kortelė.

17:00 „Swansea City“ – Londono „Crystal Palace“

Užsitęsęs dilbčiojimas į turnyro lentelės dugną Svonsio ekipos strategui Paului Clementui kainavo postą.

Laikinai jį pakeitęs Leonas Brittonas pirmąjį egzaminą laikys savų sirgalių akivaizdoje ir gana palankiomis aplinkybėmis.

Dvikova su ilgai turnyro apačioje tūnojusiu ir galiausiai atsigavimo ženklus parodžiusiu „Crystal Palace“ yra tokia, kurioje galima tikėtis trijų taškų ir naujasis „gulbių“ karvedys neslėpė, jog tikisi pergalingo debiuto.

Tiesa, savų argumentų turės ir Londonas. „Crystal Palace“ laimėjo dvi pastarąsias dvikovas ir sustoti neketina.

17:00 Londono „West Ham United“ – „Newcastle United“

Dar vienas mačas dėl „šešių“ taškų. Neblogai sezoną pradėjęs Niukaslio klubas pateko į gilų nesėkmių ruožą ir keturi iš eilės pralaimėjimai įstūmė komandą į nepavydėtiną situaciją.

Iškritimo zonoje jau esančios „šarkos“ turės šansą atsitiesti Londone, kur pagerinęs savo žaidimą „West Ham“ iš lėto kopia į viršų.

„Plaktukai“ nepralaimėjo pastarųjų trejų rungtynių ir septyni per jas iškovoti taškai Londono klubui leido užsiropšti iki 15-osios pozicijos. Dabar puiki proga šią seriją dar pratęsti.

Neabejotinai, laukia labai kieta ir nepaprastai atkakli kova.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Benitezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Benitezas

19:30 „Burnley“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Kas galėjo pagalvoti, kad pirmojo rato pabaigoje praėjusio sezono vicečempionai su „Burnley“ turnyro lentelėje bus greta vienas kito ir net privalės į savo kuklų priešininką žvelgti iš apačios.

Bet realybė yra tokia, kad nuostabiai šiemet rungtyniaujantis „Burnley“ su 32 taškais yra šeštas, o „Spurs“ su 31 – septintas.

Gal užteks svaičioti apie galimybę lygiaverčiai kovoti su stipriausiais šalies klubais, nusileisti ant žemės ir pripažinti, kad ir vieta Europos lygos zonoje nebūtų visai blogas rezultatas.

Artimiausios dvi savaitės atsakys į daug klausimų. Jei „Burnley“ ir jas sužais su tokia pačia aistra, kaip ir visą pirmą ratą, teliks konstatuoti, kad ši komanda ne tik yra pajėgi kautis dėl bilieto į Europą, bet galbūt net ir pabandyti sukurti stebuklą – užimti ketvirtąją vietą ir praverti Čempionų lygos duris.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulis Pogba
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulis Pogba

21:45 „Leicester City“ – „Manchester United“

„Man Utd“ tęsia mėlynosios Mančesterio pusės gaudynes, nors vargu ar ir patys tikisi, kad tai dar gali pavykti. Kita vertus, jei ir dar keletą turų Jose Mourinho vyrai išlaikys tokį patį tempą, sidabro apdovanojimai gali būti ranka pasiekiami gerokai prieš paskutinius „Premier“ lygos mėnesius.

Į aikštę šeštadienį sugrįš ir Paulis Pogba, kuris jau žaidė savaitės viduryje vykusiame Anglijos lygos taurės ketvirtadienio mače su „Bristol City“. Jį Jose Mourinho vyrai sensacingai pralaimėjo 1:2 jau per pridėtą laiką, tad į Lesterį atvyks dar piktesni.

Įdomu, jog žaidžiant P.Pogba, „Man Utd“ šį sezoną laimėjo septynis „Premier“ lygos mačus ir kartą sužaidė lygiosiomis. Pergalių garantas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius