Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt intrigų prieš 18-ąjį turą

Į svečius pas „Premier“ lygos lyderį ir tikėtiną čempioną „Manchester City“ šeštadienį atvyksta „Tottenham Hotspur“ futbolininkai – jie „Etihad“ stadione pastaruosius du sezonus nepralaimėjo. Ar pavyks „Spurs“ nutraukti rekordinę „miestiečių“ pergalių seriją? 15min skelbia dešimt didžiausių intrigų prieš 18-ąjį čempionato turą.
„Premier“ lygos 18-ojo turo intrigos
„Premier“ lygos 18-ojo turo intrigos / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienis

14:30 „Leicester City“ – Londono „Crystal Palace“

Lesterio „lapės“ ant vejos žengs kupinos pasitikėjimo savimi – klubas yra iškovojęs jau keturias pergales iš eilės ir tikrai tikėsis penktosios, o jei tokia serija užsitęs, komanda netrukus pradėti žvalgytis į dar aukštesnes pozicijas nei dabartinė 8-oji.

Tiesa, „Leicester City“ po šeštadienio mačo lauks šūsnis rimtesnių išbandymų – susitikimai su „Manchester United“, „Liverpool“ ir „Watford“. Bet kol kas džiaugtis yra kuo – ypač gera Riyado Mahrezo forma.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“ tęsia pergalių seriją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“ tęsia pergalių seriją

„Crystal Palace“, aišku, kažin ar nusileis – juolab kad klubas savaitės viduryje irgi šventė pergalę ir apskritai rodo vis įdomesnį bei aštresnį futbolą. Be to, ekipos strategas Roy Hodgsonas per savo karjerą nėra pralaimėjęs „Leicester City“.

17:00 Londono „Arsenal“ – „Newcastle United“

Nepatogi tiesa tokia, kad „Arsenal“ futbolininkai pastaraisiais sezonais tiesiog nežaidžia labai gerai ir patraukliai. Įspūdingų pasirodymų pasitaiko, tačiau iš tokios solidžios sudėties tikrai turėtų būti tikimasi daugiau.

Arsene'as Wengeras anksčiau garsėdavo kvapą gniaužiančiomis schemomis ant vejos, bet kažin ar dabar aistruoliai šokinėja iš savo vietų stebėdami nuobodų, alinantį trumpų perdavimų žaidimą kone nežiūrint į priešininkų vartus.

Galbūt padėtų Jackas Wilshere'as? Pirmą kartą po 577 dienų pertraukos rungtynes „Arsenal“ starto vienuolikėje „Premier“ lygos mače trečiadienį pradėjęs saugas galėtų tapti jungtimi tarp gynybos ir puolimo, kurios „kanonieriams“, regis, trūksta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackas Wilshere'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackas Wilshere'as

17:00 „Brighton & Hove Albion“ – „Burnley“

Ar „Premier“ lygos naujokas iš Braitono taps klubu, pristabdysiančiu stulbinantį „Burnley“ skrydį?

Ar „Premier“ lygos naujokas iš Braitono taps klubu, pristabdysiančiu stulbinantį „Burnley“ ir Sean Dyche'o skrydį? Anglijos čempionate būna visko, tačiau tendencijos – ne pačios geriausios.

„Brighton & Hove Albion“ sezoną pradėjo gerai, bet per pastaruosius šešis mačus pergalių neiškovojo. Ir apskritai nuo rugsėjo klubas yra laimėjęs tik du kartus – prieš problemų kamuotas „West Ham United“ ir „Swansea City“ ekipas.

13-oji vieta pirmenybėse gal ir atrodo saugi, tačiau nuo 18-osios, kuri lemtų iškritimą iš „Premier“ lygos, komandą iš Braitono teskiria 3 taškeliai.

17:00 Londono „Chelsea“ – „Southampton“

Antonio Conte antradienį turbūt galėjo įsitikinti, kad skubinti puolėjo Alvaro Moratos sugrįžimą į rikiuotę galbūt neverta – komandos mechanizmas net be nominalaus puolėjo veikė puikiai ir tiesiog sudorojo „Huddersfield Town“.

Anglijoj beveik neabejojama, kad italas nuvargusiai, sezono pirmojoje pusėje beveik be poilsio kovojusiai ekipos žvaigždei žaisti dar neleis – A.Morata bus reikalingas per rimtesnius egzaminus aikštėje, o Edeno Hazardo, Williano ir Pedro trio rungtyniavo puikiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte

Juolab kad „Southampton“, savaitgalį iškovojęs tašką prieš „Arsenal“ ir žengęs žingsnį į priekį, trečiadienį žengė du žingsnius atgal, kai namuose klubą sugėdino „Leicester City“.

17:00 „Stoke City“ – Londono „West Ham United“

Problemų ir nežinios dėl ateities kamuojamas „Stoke City“ treneris Markas Hughesas varžovu rungtynėse, kurios gali nulemti jo likimą, tikriausiai rinktųsi ne „plaktukus“, kurie pastaruoju metu nuosekliai gerina žaidimą.

Itin maloniai „West Ham United“ sirgalius turėtų nuteikti sparčiai gerėjanti Marko Arnautovičiaus sportinė forma. Naujojo klubo trenerio Davido Moyeso atėjimas atgaivino austrą, kuris virto tikru darbiniu arkliu, be kita ko, ir mušančiu įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Marko Arnautovičius
„Scanpix“ nuotr./Marko Arnautovičius

O į Londoną M.Arnautovičius atsikraustė būtent iš Stoko prie Trento. Jei austras pasižymės ir vėl, šeimininkų aistruoliai tikrai suvaitos iš skausmo.

17:00 „Watford“ – „Huddersfield Town“

Futbolo pasaulis „Watford“ žaidime įželgia naują tendenciją. Jau tapo įprasta, kad „širšės“ įgelia pirmosios, bet tada būna sukandžiojamos.

Spalio mače su „Chelsea“ klubas pirmavo 2:1, turėjo puikią progą įmušti trečiąsyk, bet tuomet praleido tris įvarčius. Lapkritį „Watford“ persvara prieš „Everton“ (2:0) virto pralaimėjimu 2:3, o antradienį per paskutines 5 minutes nusileista „Crystal Palace“ (1:2).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Watford“ klubui mačų pabaigos dažniausiai nenuobodžios
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Watford“ klubui mačų pabaigos dažniausiai nenuobodžios

Tiesa, „Huddersfield Town“ rungtynes dažnai irgi užbaigia prastai, tad į stadioną susirinksiantiems aistruoliams nevertėtų planuotis palikti savo vietų prieš finalinį teisėjo švilpuką.

19:30 „Manchester City“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Centrinėse 18-ojo turo rungtynėse svarbiausia bus gynyba. Nuo 2011-2012 m. sezono „Man City“ ir „Spurs“ „Premier“ lygoje susitiko 12 sykių ir kartu įmušė lygiai 50 įvarčių. Vidurkis – 4,2 įvarčio per rungtynes.

„Miestiečių“ strategas Josepas Guardiola prieš rungtynes gyrė būsimą varžovą ir, vėl įgeldamas „Manchester United“, pareiškė, kad jam atrodo, jog tik „Spurs“ ir „Chelsea“ yra komandos „norinčios žaisti futbolą“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva ir Josepas Guardiola
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva ir Josepas Guardiola

Mauricio Pochettino auklėtiniai neslepia norintys nutraukti „Man City“ pergalių seriją (15), o toks pasiekimas galbūt dar grąžintų žiupsnį intrigos į pirmenybes.

Laikotarpiu nuo šeštadienio iki vasario pabaigos „Man City“ dukart žais su „Leicester City“, dusyk – su „Newcastle United“ ir penkis kartus – su klubais, kuriuos visus pirmojoje sezono pusėje įveikė bendru rezultatu 24:3.

Sekmadienis

16:15 „West Bromwich Albion“ – „Manchester United“

Nuo to laiko, kai WBA vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas Alanas Pardew, įspūdingų rezultatų klubas nepasiekė, nors prie tokių greičiausiai galima priskirti nulines lygiąsias ne bet kur, o „Anfield“ stadione Liverpulyje – svečiai gynėsi išties atkakliai ir solidžiai.

Tokių pat titaniškų pastangų reikės ir rungtyniaujant nebe svečiuose, o namuose, nes į Vest Bromvičą atvyksta „Manchester United“. Nors „raudonieji velniai“ turi problemų su puolimu, dantys daugiau nei aštrūs.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Oliveris Burke
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Oliveris Burke

Neatmetama, kad A.Pardew į aikštę sekmadienį gali išleisti ne tik saugą Grzegorzą Krychowiaką – brangų skolinį iš PSG, bet ir perspektyvų 20-metį škotą Oliverį Burke, nors pastarasis, žaisdamas WBA, startinėje vienuolikėje vietos dar nebuvo nusipelnęs.

18:30 „Bournemouth“ – „Liverpool“

Praėjusį sezoną „Liverpool“ išvyka į Bornmutą baigėsi baisiai. Svečiai pirmavo 3:1, tačiau „Bournemouth“ sugebėjo išplėšti pergalę 4:3. Jei scenarijus sekmadienį būtų nors kiek panašus, Jurgenui Kloppui ši savaitė būtų išties keista.

Smogiamasis „Liverpool“ puolimo ketvertas iš tikrųjų fantastiškas, tačiau trečiadienio nulinės lygiosios su WBA parodė, kad iki aukščiausio lygio ekipos šiam klubui kažko trūksta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adamas Lallana
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adamas Lallana

Galbūt Adamo Lallanos, kuris tiksliau nei Jordanas Hendersonas dalintų perdavimus Sadio Mane, Mohamedui Salah ar Roberto Firmino?

Pirmadienis

22:00 Liverpulio „Everton“ – „Swansea City“

Samas Allardyce'as po pergalės prieš „Newcastle United“ (1:0) teigė esantis priblokštas, kaip „Everton“ sugebėjo praleisti tiek daug įvarčių – žinoma, prieš jam atvykstant į klubą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Everton“ žaidžia vis geriau
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Everton“ žaidžia vis geriau

Klubo gynyba, tiesą sakant, nėra labai įtikinanti – Niukasle šeimininkai atliko 16 smūgių į svečių vartus ir dusyk sudrebino virpstą. Vis dėlto statistika nesumeluos – per pastarąsias penkerias rungtynes „Everton“ praleido vos vieną įvartį.

Rodiklis po pirmadienio rungtynių gali dar pagerėti, nes „Swansea City“ per 17 ligšiolinių susitikimų sugebėjo pasižymėti vos 9 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius