Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt išvadų po 36-ojo turo

100 įvarčių per sezoną – vien nacionaliniame čempionate – viršijęs „Manchester City“ nemažina apsukų, o kitas Mančesterio klubas beveik neabejotinai liks antrojoje vietoje. Tiesa, „Liverpool“ kluptelėjimai grąžino intrigą kovoje dėl vietos pirmajame ketverte. 15min tradiciškai pateikia dešimt svarbiausių išvadų po 36-ojo „Premier“ lygos turo.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Granitas trupa

„Manchester United“ – Londono „Arsenal“ 2:1

Be jokios abejonės, Arsene'o Wengero įpėdiniui vasarą teks ilgai sukti galvą, kaip sustiprinti ekipą ir kaip gerinti rodiklius. 12 pralaimėjimų per 35 rungtynes – tikrai nemalonus vaizdas nei sirgaliams, nei patiems žaidėjams.

Vis dėlto panašu, kad naujokų pirmiausia gali tekti dairytis į saugus. Mat Mančesteryje Granitas Xhaka vėl parodė, kad gali būti labai nepatikimas. Jis suklupo, kai šeimininkai įmušė pirmąjį įvartį, buvo įspėtas ir galėjo būti išvarytas – dar prieš pertrauką.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Granitas Xhaka (kairėje) šį sezoną rungtyniauja blankokai
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Granitas Xhaka (kairėje) šį sezoną rungtyniauja blankokai

Svarbiausia, kad toks pasirodymas buvo tipiškas šiam šveicarui – būtent todėl dėl jo ateities „Arsenal“ gretose galima smarkiai abejoti. Galbūt lygis tiesiog per aukštas? Kita vertus, G.Xhaka gali pabandyti įrodyti savo vertę Madride, kur ketvirtadienį laukia svarbus mačas su „Atletico“.

Čempioniškas paradas

Londono „West Ham United“ – „Manchester City“ 1:4

Ne tik „miestiečių“ žaidimu, bet ir, svarbiausia, nusiteikimu šioje sezono stadijoje galima tik žavėtis. „Man City“ Londono olimpiniame stadione ir vėl rodė geriausia, ką sugeba, o tai yra labai geras ženklas prieš artėjantį sezoną.

„Scanpix“/AP nuotr./„Manchester City“ sezono pabaigoje nemažina apsukų
„Scanpix“/AP nuotr./„Manchester City“ sezono pabaigoje nemažina apsukų

„Premier“ lygoje jau senokai kuri nors komanda sugebėjo apginti titulą. Nuo 2006-2009 metų, kai čempionų taurę tris sezonus iš eilės į viršų kėlė „Manchester United“ futbolininkai, lygos laimėtojai keitėsi kiekvienais metais.

O dabar atrodo, kad Pepo Guardiolos vadovaujama ekipa išsiaugino žudikišką instinktą – tokį, koks būdavo įprastas sero Alexo Fergusono „raudoniesiems velniams“. Geros komandos laimi kartą, du, bet legendai reikia daugiau.

Žaidžia su ugnimi

„Liverpool“ – „Stoke City“ 0:0

Visą dėmesį UEFA Čempionų lygai skiriantis „Liverpool“ gali prisižaisti. Kaip juokauja internautai, Jurgeno Kloppo auklėtinius nuo fiasko dabar skiria vienas stebuklingas Glenno Murray smūgis.

G.Murray – „Brighton & Hove Albion“ puolėjas, ir būtent su šiuo klubu paskutiniajame pirmenybių ture žais „Liverpool“.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ nepramušė „Stoke City“ gynybos
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ nepramušė „Stoke City“ gynybos

Jei nebus iškovota pergalė, jei prieš tai Londone bus pralaimėta „Chelsea“ ir jei „aristokratai“ laimės kitus du mačus, Liverpulio ekipa iškris iš pirmojo ketverto ir, jei nelaimės šio sezono Čempionų lygos, kito sezono turnyre nedalyvaus.

Žinoma, paprasčiausia būtų nugalėti ar bent atimti taškų iš „Chelsea“. Bet prieš tai laukia svarbi išvyka į Romą – koją gali pakišti nuovargis.

Vilties spindulys

„Swansea City“ – Londono „Chelsea“ 0:1

Tuo tarpu „Chelsea“ kovai su „Liverpool“ ruošis su įkvėpimu – futbolininkai puikiai žino, kad dabar jau ne viskas priklauso nuo jų, bet Londono klubas tikrai norės kautis iki paskutinės sekundės, kol tik yra šansų patekti į pirmąjį ketvertą.

Rungtynės Svonsyje šiaip jau buvo gana blankios, tačiau vienintelio tikslaus Cesco Fabregaso smūgio mačo pradžioje užteko svečių pergalei.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai Oliver Giroud, Edenas Hazardas ir Cescas Fabregasas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai Oliver Giroud, Edenas Hazardas ir Cescas Fabregasas

Tuo metu „Swansea City“ metas susirūpinti – nuo iškritimo zonos komandą skiria vos taškas. Liko trejos rungtynės, o dvejos iš jų – su lygiai taip pat dėl pasilikimo „Premier“ lygoje kovojančiais „Stoke City“ ir „Southampton“ klubais.

Darbinė pergalė

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Watford“ 2:0

„Spurs“ pirmadienio vakarą toli gražu nežaidė gerai, tačiau pergalei užteko dviejų prastų „Watford“ momentų gynyboje, tad Londono ekipa irgi naudojasi tuo, kad „Liverpool“ šiek tiek užbuksavo.

Dabar ekipas skiria vos vienas taškas, o „Tottenham Hotspur“ dar turi vienas rungtynes atsargoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as ir Dele Alli
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as ir Dele Alli

Turint omenyje, kad Liverpulio ekipai kitame ture dar reiks kautis išvykoje prieš „Chelsea“, „Spurs“ turi visus šansus užimti net ne ketvirtąją o trečiąją vietą.

Supykdė švilpimas

„Burnley“ – „Brighton & Hove Albion“ 0:0

„Burnley“ aistruoliai sugebėjo įsikišti į skandalą dėl tariamo rasizmo, nė nesusijusį su jų palaikoma ekipa.

Nors taip ir nebuvo įrodyta, kad „West Bromwich Albion“ puolėjas Jay Rodriguezas rasistiškai užgauliojo „Brighton“ žaidėją Gaetaną Bongą, pastarasis tikrai nepasielgė netinkamai pranešdamas, ką išgirdo – net jei jam pasigirdo.

Tačiau „Burnley“ gerbėjai nusprendė atkeršyti Bernlyje gimusį ir vietos klube karjerą pradėjusį J.Rodriguezą neva neteisingai apkaltinusiam G.Bongui bei jam švilpė visų rungtynių metu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Burnley“ aistruoliai nušvilpė Gaetaną Bongą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Burnley“ aistruoliai nušvilpė Gaetaną Bongą

„Turiu pasakyti, kad manau, jog „Burnley“ gerbėjų reagavimas į Gaetaną buvo gėdingas. Tikrai taip manau. Čia to nesitikėjau“, – po rungtynių sakė svečių vyriausiasis treneris Chrisas Hughtonas.

Aplodismentai Roy Hodgsonui

Londono „Crystal Palace“ – „Leicester City“ 5:0

Didžioji dauguma šeimininkų komandos aistruolių per paskutines 10 mačo minučių ne tik šventė trečiąjį, ketvirtąjį ir penktąjį „Crystal Palace“ įvarčius, bet ir dėkojo strategui Roy Hodgsonui.

Treneris tik kukliai pamojavo, bet jis iš tiesų vertas pačios didžiausios pagarbos. Pietų Londono ekipa matematiškai dar gali iškristi iš „Premier“ lygos, tačiau R.Hodgsono efektas buvo stulbinantis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Crystal Palace“ žaidėjas Rubenas Loftus-Cheekas švenčia įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Crystal Palace“ žaidėjas Rubenas Loftus-Cheekas švenčia įvartį

Turint omenyje tai, kad po septynių pirmųjų sezono mačų „Crystal Palace“ nebuvo surinkusi nė vieno taško ir neįmušusi nė vieno įvarčio, reikia pripažinti, jog treneris nuveikė milžinišką darbą.

Nykštukai priversti gūžtis

„Huddersfield Town“ – Liverpulio „Everton“ 0:2

Praėjusią vasarą, ruošdamasis kovoms „Premier“ lygoje „Huddersfield Town“ išleido 10 kartų daugiau nei kada nors anksčiau buvo išleidęs per vieną žaidėjų perėjimų langą.

Tiesa, suma vis tiek buvo mažesnė nei pinigai, kuriuos, pavyzdžiui, „Chelsea“ sumokėjo už Tiemoue Bakayoko, „Arsenal“ – už Alexandre'ą Lacazette, o „Manchester City“ – už ant suolo dažniau sėdintį Bernardo Silvą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ laukia neramus sezono finišas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ laukia neramus sezono finišas

Akivaizdu, kad plyšys tarp „Huddersfield“ ir ne tik elitinių, bet net vidutinio pajėgumo klubų vis dar didelis. Dar akivaizdžiau, kad lygintis klubui gali ir vėl tekti su „Championship“ ekipomis.

Komandai liko trejos rungtynės – išvykoje prieš „Manchester City“ ir „Chelsea“ bei namuose prieš „Arsenal“. Realiausias laimikis – nulis taškų, tad klubas priklausomas nuo artimiausių persekiotojų.

Ar linksminsis kaip 1999 metais?

„Southampton“ – „Bournemouth“ 2:1

„Southampton“ strategas Markas Hughesas dar atsimena tą pašėlusią 1999-ųjų gegužę, kai klubas laimėjo paskutines trejas „Premier“ ygos rungtynes ir stebuklingai išsilaikė aukščiausiame divizione.

M.Hughesas puikiai žino, kad šių metų gegužę ekipai prireiks panašaus stebuklo. Priešingu atveju „Southampton“ pirmą kartą nuo 2012 metų iškris į „Championship“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas

Kelionės į Velsą, kur bus kovojama su tiesioginiu konkurentu „Swansea City“, ir į Liverpulį, kur varžovo lauks „Everton“, be abejo, bus labai svarbios. Vis dėlto gali būti ir taip, kad viską lems paskutinioji sezono akistata, kai namuose bus priimamas rekordus mušantis „Manchester City“.

Žaidėjai nori Darreno Moore'o

„Newcastle United“ – „West Bromwich Albion“ 0:1

Kad Alanas Pardew galbūt tik kažkada buvo geras treneris, įrodė jį WBA pakeitęs Darrenas Moore'as. Nuo dienos, kai jis tapo strategu, klubas per keturis mačus iškovojo aštuonis mačus ir net dabar dar turi teorinių galimybių išlikti lygoje.

Aišku, greičiausiai su pirmenybėmis bus atsisveikinta, tačiau žaidėjai tikrai sužavėti darbu su naujuoju treneriu ir galbūt net visai noriai kibs į bandymus po metų sugrįžti į „Premier“ lygą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Darrenas Moore'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Darrenas Moore'as

„Darrenas komandai grąžino vienybę. Jo dėka mes dirbame dėl vienas kito ir gerbiame komandos draugus. Norėčiau, kad jis liktų treneriu. Jis labai sąžiningas“, – teigė vartininkas Benas Fosteris.

Turnyro lentelė:

Vieta Komanda R + = - Įm. Pral. Skirt. Taškai
1 Manchester City 35 30 3 2 102 26 +76 93
2 Manchester United 35 24 5 6 67 27 +40 77
3 Liverpool 36 20 12 4 80 37 +43 72
4 Tottenham Hotspur 35 21 8 6 68 31 +37 71
5 Chelsea 35 20 6 9 60 34 +26 66
6 Arsenal 35 17 6 12 67 48 +19 57
7 Burnley 36 14 12 10 35 32 +3 54
8 Everton 36 13 9 14 42 54 −12 48
9 Leicester City 35 11 11 13 49 52 −3 44
10 Newcastle United 35 11 8 16 35 44 −9 41
11 Crystal Palace 36 9 11 16 41 54 −13 38
12 Bournemouth 36 9 11 16 42 60 −18 38
13 Watford 36 10 8 18 42 62 −20 38
14 Brighton & Hove Albion 35 8 13 14 32 47 −15 37
15 West Ham United 35 8 11 16 43 67 −24 35
16 Huddersfield Town 35 9 8 18 27 56 −29 35
17 Swansea City 35 8 9 18 27 52 −25 33
18 Southampton 35 6 14 15 35 54 −19 32
19 Stoke City 36 6 12 18 32 65 −33 30
20 West Bromwich Albion 36 5 13 18 30 54 −24 28

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius