-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: vienuolika intrigų prieš 22-ąjį turą

Anglijoje futbolas žaidžiamas ir vos pabudus po Naujųjų metų nakties linksmybių. Jau 12.30 val. vietos laiku į kovą stos „Brighton & Hove Albion“ ir „Bournemouth“ klubai. Prie 22-ojo turo susitikimų priskaičiuojant ir nukeltą Londono „Tottenham Hotspur“ bei „West Ham United“ ekipų akistatą, 15min pristato vienuolika naujametinių „Premier“ lygos intrigų.
11 intrigų prieš 22-ąjį „Premier“ lygos turą
11 intrigų prieš 22-ąjį „Premier“ lygos turą / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienis

14:30 „Brighton & Hove Albion“ – „Bournemouth“

„Bournemouth“ sezonas kol kas sudėtingas, tačiau, regis, jau grimzdusį laivą Eddie Howe'as suvaldė neblogais pasirodymais dvejose pastarosiose rungtynėse, kai ekipa iškovojo 4 taškus ir kiek atitolo nuo iškritimo zonos.

„Scanpix“ nuotr./Eddie Howe'as
„Scanpix“ nuotr./Eddie Howe'as

Ryžtingai klubas, šeštadienį tikrai žaidęs geriau nei jų priešininkas „Everton“, bandys pasirodyti ir mače prieš „Brighton“ išvykoje. Braitono klubas kol kas klumpa: per dešimt pastarųjų mačų iškovota vienintelė pergalė.

Aišku, šeimininkai tikrai norės atsirevanšuoti „Bournemouth“ už pralaimėjimą „Vitality Stadium“ rugsėjį (1:2).

17:00 „Burnley“ – „Liverpool“

Ar žais Philippe'as Coutinho? Dėl to dabar, kai „Nike“ tikriausiai netyčia paskelbė apie galimybę nusipirkti klubo „Barcelona“ marškinėlių su šio brazilo pavarde – regis, per sausio žaidėjų perėjimų langą Ph.Coutinho išties kraustysis į Kataloniją.

Kai klubas už 75 mln. svarų sterlingų iš „Southampton“ įsigijo gynėją Virgilą van Dijką, „Liverpool“ aistruoliai ramino save, kad pinigų tiesiog yra ir kad Ph.Coutinho parduoti nebūtina. Vis dėlto brazilas jau vasarą neslėpė norintis keltis į Barseloną.

Aišku, kai yra Mohamedas Salah, galima apsieiti ir be brazilo. Tačiau problema tokia, kad šis egiptietis, per sezoną jau įmušęs 17 įvarčių, per mačą su „Leicester City“ (2:1) patyrė nedidelę traumą. O kadangi abi rungtynes skiria vos 48 valandos, gali būti, kad M.Salah aikštėje nebus.

17:00 „Leicester City“ – „Huddersfield Town“

„Lapės“ pastarosiomis savaitėmis važinėjasi amerikietiškais kalneliais. Nuo lapkričio 28 iki gruodžio 13 dienos iškovojęs keturias pergales paeiliui, klubas dabar jau keturis mačus nelaimėjo (0-1-3).

Tiesa, žaidimas nėra blogas – išsivežti bent tašką iš „Anfield“ stadiono „Leicester City“ sutrukdė tik individualiai puikus M.Salah pasirodymas. Tad šeimininkai tikrai gali tikėtis sėkmės susitikime su „Huddersfield Town“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“

Claude'o Puelio auklėtiniai, tiesą sakant, sezono planus turbūt vykdo. Klubas po 21 turo yra surinkęs 27 taškus ir rikiuojasi 8 vietoje.

17:00 „Stoke City“ – „Newcastle United“

Tai neabejotinai yra šešių taškų rungtynės – abu klubai žengia turnyro lentelės apačioje, visai netoli iškritimo zonos, o „Stoke City“ strategas Markas Hughesas, sulaukiantis daugybės kritikos iš sirgalių, pralaimėjimo atveju gali ir netekti darbo.

Tiesa, panašu, kad M.Hughesas ir nesitikėjo nugalėti Londono „Chelsea“ svečiuose – kelių pagrindinės sudėties žaidėjų (Joe Alleno, Xherdano Shaqiri, Erico-Maximo Choupo-Moutingo) šeštadienį į aikštę jis neleido. Visi jie turėtų žaisti prieš „Newcastle United“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Hughesas

„Ar būtų ką nors pakeitę joe allenai ar shaqiriai, jei mes turime vėl žaisti pirmadienį? Greičiausiai ne“, – paaiškino strategas.

19:30 Liverpulio „Everton“ – „Manchester United“

Romelu Lukaku sugrįžimo į „Goodison Park“ jau nebe su „Everton“ marškinėliais teks palaukti – per „Man Utd“ rungtynes su „Southampton“ (0:0) puolėjas stipriai susitrenkė galvą ir į Liverpulį greičiausiai neatvyks.

„Scanpix“/AP nuotr./Susižeidęs Romelu Lukaku
„Scanpix“/AP nuotr./Susižeidęs Romelu Lukaku

Jose Mourinho tikisi, kad belgo trauma nėra labai rimta, tačiau atskleidė, jog mažiausiai mėnesiui iškrito kitas puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius. Tai reiškia, kad pagrindines puolimo pajėgas pirmadienio vakarą sudarys jaunieji Marcusas Rashfordas, Anthony Martialis ir, švelniai tariant, neįkvepiantis Henrikhas Mkhitaryanas.

Pergalės svečiams tikrai reikia. Po trijų iš eilės lygiųjų „raudonieji velniai“ prarado antrąją vietą, o kritikai kalba, kad ir trečioji pozicija „Man Utd“ per gera. Nesėkmės laukia ir artimiausi varžovai turnyro lentelėje – „Liverpool“, „Spurs“ bei „Arsenal“.

Antradienis

21:45 „Southampton“ – Londono „Crystal Palace“

Pastaroji savaitė „Crystal Palace“ futbolininkams tikrai nebuvo lengva – teko susitikti ir su „Arsenal“, ir su fantastiškai rungtyniaujančiu lyderiu „Manchester City“. Negana to, abukart žaista namuose, o dabar tenka keliauti į Soutamptoną.

Aišku, faktas, kad bus kovojama svečiuose, Londono klubo gali ir nešgąsdinti. „Southampton“, nors ir nežaidžia blogai, nelaimėjo jau aštuoneriose rungtynėse iš eilės.

Stengsis ir vieni, ir kiti, kadangi rikiuojasi pernelyg arti iškritimo zonos – tai dar vienos šešių taškų rungtynės.

21:45 „Swansea City“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Tvarkaraštis taip jau susidėliojo, kad tuo metu, kai kiti klubai kankinosi šventiniuose mačuose, „Spurs“ futbolininkai visą savaitę ilsėjosi. Tiesa, dabar laukia du mačai per 50 valandų.

Ir jei pirmąsias rungtynes – išvykoje su vienu autsaiderių „Swansea City“ – dažnas Harry Kane'o ir kompanijos aistruolis dar neseniai laikė kone formalumu, dabar, po gana netikėtos „gulbių“ pergalės išvykoje prieš „Watford“, varžovą privaloma vertinti pagarbiau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

Tiesa, naujasis „Swansea City“ strategas Carlosas Carvalhalis kažin ar gali žinoti, kaip tiksliai planuoti žaidimą – iki šiol neaišku, ar antradienį galės žaisti rezultatyviausias „Premier“ lygos futbolininkas H.Kane'as, kuris susirgo.

21:45 Londono „West Ham United“ – „West Bromwich Albion“

Davidas Moyesas jau buvo patikėjęs, kad „plaktukai“ pakils skrydžiui iš iškritimo zonos ir neatsigręš, tačiau šventiniai rezultatai trenerį turėjo nuvilti. Klubas namuose pralaimėjo „Newcastle United“ ir tepasiekė lygiąsias 3:3 su „Bournemouth“.

Vis dėlto į Londono olimpinį stadioną šįkart atvažiuoja dar blogesnius rezultatus – dar ilgesnį laiką – rodantis „West Bromwich Albion“.

Tony Pulisą pakeitęs Alanas Pardew per šešis mačus pergalės dar neiškovojo. WBA strategas trijų saldžių taškų tikrai norės, nes pats 2003-2006 metais yra treniravęs „West Ham United“.

22:00 „Manchester City“ – „Watford“

„Watford“ jau kuris laikas nebėra ta ekipa, kuri sėkmingai pradėjo „Premier“ lygos sezoną – Marco Silvos auklėtiniai ir žaidė gražiai, ir taškų rinko daug.

Dabar per aštuonis pastaruosius mačus buvo iškovota viena vienintelė pergalė, o šeštadienį namuose nusileista autsaideriui „Swansea City“.

„Scanpix“/AP nuotr./Rugsėjį „Manchester City“ įveikė „Watford“ net 6:0
„Scanpix“/AP nuotr./Rugsėjį „Manchester City“ įveikė „Watford“ net 6:0

Tikėtis sėkmės beveik neabejotinai neįmanoma ir trečiadienio rungtynėse. Rugsėjį į „Vicarage Road“ atvykę „Manchester City“ futbolininkai šeimininkams atseikėjo net šešis įvarčius, o dabar jų forma net geresnė.

Trečiadienis

21:45 Londono „Arsenal“ – Londono „Chelsea“

Pirmasis šių pirmojo šešeto klubų derbis rugsėjo 17-ąją baigėsi nulinėmis lygiosiomis, bet tuomet dar buvo galima žaisti atsargiau – dabar, kovojant dėl vietos pirmajame ketverte, svarbi kiekviena pergalė prieš konkurentus.

Iki sezono pabaigos liko dar daug laiko, bet „Arsenal“ trys taškai būtų labai naudingi kovoje dėl patekimo į pirmąjį ketvertą. Aišku, kovingai nusiteikę ir „aristokratai“ – pergalė sutvirtintų „Chelsea“ pozicijas antrojoje vietoje.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ ir „Arsenal“ rungtynės rugsėjį
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ ir „Arsenal“ rungtynės rugsėjį

Lažybų kontorose pergalė prognozuojama svečiams. Nors „Arsenal“ šį sezoną namuose pralaimėjo tik kartą, regis, tikima Antonio Conte sugebėjimu primesti varžovams savo žaidimą.

Ketvirtadienis

22:00 Londono „Tottenham Hotspur“ – Londono „West Ham United“

Kaip baigsis šis derbis, nuspėti, tiesą sakant, sunku. Akivaizdu, kad „Spurs“ yra stipresnė komanda, tačiau „plaktukai“ šį sezoną jau įrodė, jog Vemblio stadione gali ne tik žaisti, bet ir laimėti.

Anglijos lygos taurės rungtynėse „Tottenham Hotspur“ pirmavo 2:0, tačiau praleido tris svečių įvarčius ir turėjo palikti turnyrą. Dusyk tąkart pasižymėjęs Andrew Ayew greičiausiai žais ir šį kartą.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„West Ham Utd“ sirgaliai triumfuoja po pergalės prieš „Spurs“ spalį
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„West Ham Utd“ sirgaliai triumfuoja po pergalės prieš „Spurs“ spalį

Tiesa, „Spurs“ komanda pasikeitusi – po traumų į rikiuotę jau grįžo ir Ericas Lamela, ir Victoras Wanyama, o pastaraisiais sezonais klubas būtent sausio mėnesį spurtuoja ir pradeda žaisti išties solidžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius