-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygos galiūnų mūšyje Londone – „Manchester City“ triumfas

Šeštasis Anglijos „Premier“ lygos turas prasidėjo centrine savaitgalio dvikova, kurioje susigrūmė tarp pagrindinių pretendentų iškovoti trofėjų esantys Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“. Pergalę minimalia persvara 1:0 iškovojo svečiai iš Mančesterio.
Gabrielis Jesus tapo pergalingo įvarčio autoriumi
Gabrielis Jesus tapo pergalingo įvarčio autoriumi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ne tik įkąsti vieniems iš aršiausių varžovų kovoje dėl titulo, bet ir atsirevanšuoti už pralaimėjimą praėjusių metų UEFA Čempionų lygos finale – su tokiais tikslais į Londoną atvyko Pepo Guardiolos kariauna.

„Miestiečiai“ pirmajame kėlinyje buvo aktyvesni, tačiau visai kaip ir gegužės pabaigoje Porto mieste vykusiame Čempionų lygos finale, „mėlynieji“ gynėsi pavyzdingai.

Vienintelis rungtynių įvartis krito jau po pertraukos – 53-ąją minutę pasižymėjo brazilas Gabrielis Jesusas. Tiesa, smūgio metu kamuolys kiek kliudė Jorginho, o pakitusi kamuolio skriejimo kryptis nepaliko jokių šansų šeimininkus nuo nesėkmės išgelbėti Edouardui Mendy.

Puikiai sezoną pradėjusiam Londono klubui tai buvo pirmoji nesėkmė vietiniame fronte. Po 6 turų jų sąskaitoje 13 taškų – Thomaso Tuchelio auklėtiniai yra treti.

Laipteliu aukščiau rikiuojasi „Man City“, kurių kraityje yra taip pat 13 taškų.

Ne taip sėkmingai šis turas susiklostė kitai Mančesterio ekipai – „Manchester United“ namuose netikėtai nusileido Birmingamo „Aston Villa“ vienuolikei (0:1).

Svečius į priekį pačioje rungtynių pabaigoje išvedė Kortney Hause'as (89 min.), tačiau jau po kelių akimirkų Bruno Fernandesas turėjo auksinę galimybę rezultatą išlyginti – buvo paskirtas 11 metrų baudinys.

Visgi labai nebūdingai sau portugalas kamuolį pasiuntė virš vartų.

„Raudonieji velniai“ šiame mače ne tik prarado taškus, bet ir du labai svarbius gynėjų linijos futbolininkus – dėl traumos pirmajame kėlinyje pasitraukė Luke'as Shaw, antrajame – Harry Maguire'as.

Pirmą kartą suklupusi „Man Utd“ (13 tšk.) nukrito į ketvirtą poziciją.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius