Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygos penktasis turas – 10 intrigų

Anglijos „Premier“ lygos traukinys juda vis spartesniu tempu. Šį savaitgalį futbolo gerbėjai stebės Wayne'o Rooney sentimentalų sugrįžimą į „Old Trafford“ bei bekompromisį Londono derbį tarp „Chelsea“ ir „Arsenal“. 15min tradiciškai apžvelgia artėjantį, jau penktąjį, „Premier“ lygos turą.
„Premier“ lygos penktasis turas
„Premier“ lygos penktasis turas / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienis

22:00 „Bournemouth“ – „Brighton“

Ar sulauksime pirmųjų „Bournemouth“ taškų? Keturiais pralaimėjimais pirmenybes pradėjusiems Eddie Howe'o auklėtiniams taškai yra reikalingi kaip oras.

Jei nesėkmių serijos nepavyks nutraukti ir penktajame ture, teliks konstatuoti viena – klubui jau sezono pradžioje liks kovoti tik dėl išlikimo lygoje.

Varžovas tam tikrai yra tinkamas. Sezoną komanda pradėjo sunkiomis dvikovomis su puikiai šiemet startavusiais WBA ir „Watford“, o po to neatsilaikė ir prieš grandus „Arsenal“ bei „Man City“.

Dabar šansas nusukti galvas „žuvėdroms“. Tiesa, lygos naujokas taip pat pastaruoju metu nepėsčias ir po dviejų nesėkmių starte per kitus du mačus sukrapštė jau 4 taškus.

Šeštadienis

14:30 Londono „Crystal Palace“ – „Southampton“

Pirmąja sezono auka tapęs Frankas De Boeras jau paliko Londoną, o taisyti beviltiškos „Crystal Palace“ situacijos pasišovė pastaruoju metu be darbo sėdėjęs Roy'us Hodgsonas.

Ar sugebės? Situacija yra palanki, nes į „Selhurst Park“ atvyksta taip pat įspūdingos formos nedemonstruojantis „Southampton“, tačiau 15min prognozuoja, jog ištraukti iš iškritimo zonos ir naujasis vairininkas komandos jau nesugebės.

17:00 „Huddersfield Town“ – „Leicester City“

Dviem pergalėmis sezoną pradėjęs naujokas iš Hadersfyldo stabtelėjo, o praėjusį pirmadienį galiausiai patyrė ir pirmąjį pralaimėjimą.

Lesterio ekipa po pralaimėjimo čempionams pradėjo balansuoti ties labai pavojinga iškritimo riba, o tai yra ne pačios geriausios naujienos „terjerams“.

„Lapėms“ yra puikus šansas sustiprinti savo pozicijas ir tai „Huddersfield“ žada nepaprastai sunkią kovą. Craigo Shakespeare'o vyrai privalo šia galimybe pasinaudoti. Kito kelio nėra.

17:00 „Liverpool“ – „Burnley“

Skaudus smūgis Mančesteryje, niuksas Čempionų lygoje – „Liverpool“ sirgaliai pastarąją savaitę norėtų užmiršti kuo greičiau. Padaryti tai galės su „Burnley“, kuris šiemet visiškai neprimena praėjusių metų komandos ir išvykose žaidžia nepaprastai sėkmingai.

Panašu, kad pirmą kartą šį sezoną į aikštę gali žengti ir Philippe Coutinho. Brazilas taip ir nepaliko „Anfield“ bei jau išsigydė traumą ir apšilo šios savaitės Čempionų lygos mače su „Sevilla“.

Dabar laikas pradėti reikalus tvarkyti „Premier“ lygoje, nes po praėjusių penkių parsivežtų įvarčių iš Mančesterio „raudonieji“ iš antrosios vietos skaudžiai puolė veidu net į aštuntąją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ komanda
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ komanda

17:00 „Newcastle United“ – „Stoke City“

Dviem pralaimėjimais sezoną pradėję „šarkos“ pagaliau pagavo sėkmės bangą. Pratęsti šventinį vakarėlį Rafa Benitezo vyrai galės šeštadienį, kai savame stadione priims „Stoke City“.

Tiesa, Marko Hugheso vyrai nebus lengvai įkandamas riešutas. Šį sezoną ekipa jau tapo tikrų favoritų siaubu, kai Stauko nesugebėjo įveikti nei „Arsenal“, nei „Man Utd“.

Abi ekipos yra turnyro lentelės kaimynės, tad aplinkybė, jog bus kovojama ne dėl trijų, bet dėl „šešių“ taškų, akistatai prideda dar papildomo prieskonio.

17:00 „Watford“ – „Manchester City“

Šio sezono sensacija tapęs Votfordo klubas ir toliau nepaliauja stebinti. Nors prieš sezoną futbolo specialistai „širšėms“ prognozavo sunkią kovą dėl išlikimo, treneris Marco Silva turėjo kitokią nuomonę.

Po keturių turų komanda yra vis dar nenugalėta ir įsitvirtinusi ketvirtoje turnyro lentelės vietoje. Pirmajame ture į kietą „Watford“ akmenį atsimušė „Liverpool“ ekipos dalgis. Ar ant to paties grėblio šiame ture gali užlipti ir Mančesterio milijonieriai?

Pagreitį pagavusių Josepo Guardiolos vyrų laukia labai nelengvas mūšis „Vicarage Road“.

„Scanpix“ nuotr./Marco Silva
„Scanpix“ nuotr./Marco Silva

17:00 „West Bromwich Albion“ – Londono „West Ham United“

Slavenas Biličius gali lengviau atsipūsti. Jo vadovaujami „plaktukai“ pagaliau išpūtė pergalingą burbulą praėjusį pirmadienį vykusiame mače su „Huddersfield“.

Tai buvo pirmoji „West Ham“ pergalė, padėjusi lengviau įkvėpti tiek visai komandai, tiek treneriui. Dabar kroato kariauna turi dar vieną neblogą šansą įsidėti kelis taškus į savo taupyklę – po puikaus dviejų pergalių starto, WBA stabtelėjo. Londono klubas privalo šią progą išnaudoti.

19:30 Londono „Tottenham Hotspur“ – „Swansea City“

Pagaliau prabilęs Harry Kane'as, įspūdinga pergalė Čempionų lygos starte. Panašu, jog Londono klubas po blankaus rugpjūčio į rudenį žengė kur kas pakilesnėmis nuotaikomis.

Solidi pergalė 3:0 praėjusiame ture su „Everton“ vėl parodė tikrąją „pentinų“ jėgą, kurią Šiaurės Londono ekipa demonstravo pastaruosius du sezonus.

Ir panašu, jog tai gali būti tik pradžia. Artimiausiu metu Mauricio Pochettino komandos laukia tikrai ne pats sudėtingiausias tvarkaraštis („Swansea“, „West Ham“, „Huddersfield“ ir „Bournemouth“), tad niekas nesistebėtų, jog keturios pergalės ir 12 taškų padėtų ekipai pakilti į tas aukštumas, prie kurių savo sirgalius pastaraisiais metais įpratino.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as ir Dele Alli
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as ir Dele Alli

Sekmadienis

15:30 Londono „Chelsea“ – Londono „Arsenal“

Centrinis turo mačas ir tikrai turintys ką vienas kitam pasakyti varžovai. Londono derbis visuomet nestokoja intrigos, o šį kartą akistata turės ir papildomą potekstę.

Prieš sezoną vykusiame mače dėl „Bendruomenės skydo“ Arsene'o Wengero auklėtiniai laimėjo po baudinių serijos, tad Antonio Conte kariauna kupina revanšinių nuotaikų.

Turnyro lentelėje abiem komandoms pergalė derbyje taip pat gyvybiškai svarbi: „Chelsea“ – norint pratęsti pergalių seriją iki keturių ir nepaleisti pagrindinių varžovų iš Mančesterio, „kanonieriams“ – pagaliau pabusti iš košmariško sapno ir 11-osios vietos turnyro lentelėje. Laukite bekompromisės kovos.

„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras ir Mesutas Ozilas
„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras ir Mesutas Ozilas

18:00 „Manchester United“ – Liverpulio „Everton“

Didžiausia šių rungtynių žvaigždė bus į „Svajonių teatrą“ sugrįžtantis Wayne'as Rooney. Keturiolika metų Mančesteryje praleidęs ir klubo simboliu tapęs puolėjas grįžta vilkėdamas jau ne raudonus, bet mėlynus savo gimtojo klubo marškinėlius.

Galima neabejoti, kad sentimentų šioje dvikovoje tikrai netrūks. Bet ne jie sekmadienio vakarą bus svarbiausi.

Liverpulio komanda pastaruoju metu gerokai užbuksavo. Du pralaimėjimai iš eilės „Premier“ lygoje, triuškinanti nesėkmė prieš Bergamo „Atalanta“ ketvirtadienį Europos lygoje.

Ronaldo Koemano vyrams reikia tiestis, bet tai padaryti bus labai nelengva ne tik dėl to, jog teks kautis priešo teritorijoje, bet ir todėl, kad jų lauks sužeistas žvėris – po praėjusio savaitgalio išleistos pergalės prieš „Stoke“ Jose Mourinho vyrai norės reabilituotis.

„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney
„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius