Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant kauniečių išsikrovusio „Žalgirio“ strategas: „Nebuvo taip lengva“

Sekmadienį Vilniaus „Žalgiris“ LFF stadione A lygos 22 turo rungtynėse 4:0 (2:0) įveikė „Kauno Žalgirio“ ekipą. Liepą ir rugpjūtį UEFA Europos lygos atrankos varžybose žaidusiems žalgiriečiams tai buvo pirmos čempionato rungtynės po birželio 27 d. Marijampolėje vykusios dvikovos su Marijampolės „Sūduva“.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nors vos prieš kelias dienas „Žalgiris“ patyrė skaudžią nesėkmę akistatoje su „Sevilla“ klubu, tačiau rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ psichologinio ar fizinio nuovargio ženklų žalgiriečių žaidime nesimatė.

Tiesa, pramušti kompaktišką kauniečių gynybą šeimininkams pavyko tik pirmo kėlinio pabaigoje, kai tiksliais smūgiais pasižymėjo Jeremy Manzorro ir Liviu Antalis. Antrame kėlinyje „Žalgiris“ nemažino apsukų ir Louis Oganos bei to paties L.Antalio įvarčiais įtvirtino pergalę.

„Gal pagal rezultatą atrodo, kad laimėjome gan lengvai, bet taip tikrai nebuvo. Visgi mes tik ketvirtadienį baigėme pasirodymą Europos lygoje, o tos varžybos pareikalavo iš mūsų daug jėgų. Bet žaidėjai nusiteikė kovai, parodė charakterį. Tikrai nebuvo taip lengva, bet mes stengėmės žaisti savo žaidimą, ieškoti progų prie varžovų vartų. Džiugu, kad pirmo kėlinio pabaigoje pavyko pramušti varžovų gynybą ir pelnyti du įvarčius. Tai tikrai daug ką pakeitė. Kauniečiai antrame kėlinyje stengėsi grįžti į žaidimą, turėjo ir vieną progą, bet džiugu, kad mes apsigynėme. O paskui pasinaudojome atsivėrusiais plotais varžovų aikštės pusėje ir pasiekėme dar kelis įvarčius. Galėjome ir dar daugiau įmušti, bet baigiantis rungtynėmis jau galvojome apie trečiadienį išvykoje su „Stumbru“ laukiantį kitą A lygos mačą“, – po rungtynių konstatavo „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Urbonas.

Po Europos lygos kovų maratono „Žalgirio“ treneriai rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ šiek tiek pakoregavo startinę komandos sudėtį. Nuo pirmų minučių į aikštę išbėgo Domantas Šimkus ir Serge‘as Nyuiadzis, po dviejų mėnesių pertraukos visas rungtynes sužaidė ir Linas Klimavičius.

Patyręs gynėjas džiaugėsi sulaukęs šanso išbėgti į aikštę ir teigė, kad rungtynių rezultatas yra dėsningas.

„Iš tiesų turėjome ir daugiau progų, mums priklausė ir kiekybinė, ir teritorinė persvara. Aišku, antrame kėlinyje, pirmaujant 2:0, Donovanas Slijngardas išmušė kamuolį nuo mūsų vartų linijos ir išgelbėjo komandą nuo įvarčio, tačiau mes vis tiek buvome verti pergalės ir ją pelnytai pasiekėme“, – pastebėjo L.Klimavičius.

Tiesa, pasak L.Klimavičiaus, vienerios gerai sužaistos rungtynės dar nieko nereiškia. „Iki šiol po Europos taurių turnyrų būdavo labai sunku įeiti į A lygos rungtynių ritmą. Šį kartą mes užtikrintai laimėjome, tačiau tai tik pradžia. Nėra kada ilsėtis, ši viena pergalė dar nieko nereiškia. Mūsų laukia kiti varžovai, turime tęsti pradėtus darbus ir siekti teigiamų rezultatų“, – pareiškė 29 metų futbolininkas.

Kitas rungtynes A lygos pirmenybėse „Žalgiris“ žais rugpjūčio 22 dieną Kaune su vietos „Stumbru“. 23-iojo turo dvikova Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidės 18 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius