Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabiško šoko nukrėsti argentiniečiai: „Nesuvokiame, kas čia buvo“

Vienai didžiausių favoričių su ryškiausia pirmenybių žvaigžde tai turėjo būti lengvas pasivaikščiojimas. Argentina Katare vykstančias pirmenybes pradėjo su vos 49-ąją vietą FIFA reitinge užimančia Saudo Arabijos rinktine, tačiau viskas pasibaigė kol kas didžiausia turnyro staigmena, kuria sunkiai patikėti galėjo net patys „Albiceleste“ futbolininkai.

2:1 – Saudo Arabija iškovojo kol kas pačią ryškiausią pergalę savo šalies istorijoje.

1994-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo Saeedo Al Owairano reidas per visą aikštę ir pergalė prieš Belgiją bei patekimas į atkrintamąsias, tačiau dar niekada „Žalieji sakalai“ nebuvo sudoroję tokio išskirtinio grobio.

Antradienį viskas pasikeitė. „Lusail“ stadione Herve Renard'o vyrai pasiekė įspūdingą pergalę ir netikėtai tapo C grupės, kurioje dar rungtyniauja Lenkija ir Meksika, lyderiais.

Šis argentiniečių pralaimėjimas priminė 1990-ųjų pasaulio čempionato Italijoje startą, kai Diego Maradonos vedami tuometiniai planetos čempionai 0:1 pirmajame mače sensacingai nusileido Kamerūnui. Tose pirmenybėse „Albiceleste“ vis tiek nužingsniavo iki finalo.

Dukart pasaulio čempionų komandai vadovaujantis Lionelis Scaloni tiki, kad istorija pasikartos ir Argentina į tą patį „Lusail“ stadioną sugrįš jau gruodžio 18-ąją, kai čia bus žaidžiamas lemiamas mačas.

Mačo pradžia sensacijos nežadėjo. Lionelis Messi meistriškai realizavo už pražangą prieš Cristiano Romero skirtą baudinį, iki pertraukos favoritai kamuolį į Saudo Arabijos vartus pasiuntė dar tris sykius, bet buvo užfiksuotos nuošalės – atrodė, kad viskas klostosi pagal visiems suprantamą scenarijų.

Tačiau tada penkių minučių intervale antro kėlinio pradžioje du Saleho Alshehri ir Salemo Aldawsari įmušti įvarčiai prilygo žemės drebėjimui.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Saudo Arabija tapo rinktine, kuri nutraukė Argentinos 36 nepralaimėtų rungtynių seriją.

Azijos komanda laimėti sugebėjo turėdama vos 0,14 xG rodiklį.

Penktasis L.Messi pasaulio čempionatas prasidėjo šoku. Į pralaimėjimą „Paris Saint Germain“ lyderis reagavo ramiai – paspaudė ranką varžovų komandos trenerių štabo nariams ir kurį laiką susiėmęs už skruostų dar stovėjo žiūrėdamas į vieną tašką.

„Prieš rungtynes buvome laikomi aiškiais favoritais, tačiau dabar matome, kad pasaulio čempionate gali nutikti ir tokių dalykų“, – po mačo rankomis skėsčiojo Argentinos rinktinės strategas L.Scaloni.

Treneris tikino, jog prieš mačą analizavo varžovus ir tikrai žinojo, kuo Saudo Arabija gali nustebinti, tačiau viską aukštyn kojomis apvertė antro kėlinio pradžia.

„Sunku suvokti, kaip, bet jie per tas penkias minutes įmušė du įvarčius. Taigi tai buvo vieninteliai jų smūgiai į vartus. Iki pertraukos visiškai kontroliavome situaciją, įmušėme kelis kartus po nuošalių, bet tada...“, – sunkiai žodžius rinko strategas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Scaloni
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Scaloni

Nepaisant pralaimėjimo, Argentinos vairininkas tiki, jog jo komanda tikrai yra pajėgi žengti toliau, nors likusiuose mačuose jau teks žaisti su kur kas pavojingesniais priešininkais.

„Gerbiame Saudo Arabiją, kaip ir bet kurią kitą komandą, bet dabar turime žiūrėti į tik į save ir laimėti likusius du mačus. Tai padarę žengsime toliau“, – kalbėjo strategas.

Rezultatas stipriai nustebino ir Lautaro Martinezą.

„Toks pralaimėjimas tikrai skaudina. Antroje rungtynių pusėje mums visiškai niekas nepavyko. Futbole viską lemia smulkios detalės. Privalome jas ištaisyti, jei norime, kad ši istorija nepasikartotų“, – sunkiai žodžius rinko Argentinis rinktinės puolėjas.

54-erių prancūzas Hervé Renard'as per pastaruosius metus akivaizdžiai priaugo kelis papildomus kilogramus, tačiau vis tiek išliko ištikimas savo įvaizdžiui, kuriuo ir išgarsėjo futbolo pasaulyje.

„Scanpix“ nuotr./Herve Renard'as
„Scanpix“ nuotr./Herve Renard'as

Baltais marškiniais pasipuošęs specialistas laimėjo dvi ryškiausias savo karjeros pergales, kai 2012-aisiais su Zambija tapo Afrikos čempionu, o po trijų metų tą patį pakartojo ir su Dramblio Kaulo Krantu. Jis išlieka vieninteliu treneriu, kuris Afrikos žemyne laimėjo su dviem skirtingų šalių komandomis.

Bet 2019-ųjų liepą jis persikėlė į Aziją ir dabar stebuklus kuria su „Žaliaisiais sakalais“.

„Visos žvaigždės šį kartą susidėliojo mūsų naudai. Sukūrėme Saudo Arabijos futbolo istoriją, kuri bus prisimenama dar labai ilgai“, – po vienos ryškiausių karrjeros pergalių džiaugėsi strategas.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius