Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina ir Urugvajus nori kartu rengti pasaulio futbolo čempionatą

Kova dėl teisės surengti 2030 metų pasaulio futbolo pirmenybes jau prasidėjo. Argentina ir Urugvajus ketina pateikti bendrą paraišką ir pretenduoti tapti būsimo planetos čempionato šeimininkais ir taip mesti iššūkį Kinijai bei kitoms šalims.
Kitas pasaulio futbolo čempionatas  2018 m. vyks Rusijoje, finalas – šiame Maskvos stadione.
Kitas pasaulio futbolo čempionatas 2018 m. vyks Rusijoje, finalas – šiame Maskvos stadione. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Argentinos sporto ministras Carlosas Macas Allisteris pareiškė, jog abiejų šalių prezidentai ir abiejų valstybių futbolo federacijų vadovai pritarė šiai idėjai.

Tiesa, lauks daug klausimų dėl finansavimo. Jų kaimynė Pietų Amerikoje Brazilija išleido milijardus, rengdama 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą ir 2016 metų olimpines žaidynes. Brazilija buvo kritikuojama dėl išlaidų statant „baltuosius dramblius“ – didžiulius brangius, bet retai pritaikomus stadionus vietoje to, kad daugiau investuotų į mokyklas ar ligonines.

Tačiau Urugvajus ir Argentina turi savų argumentų. 2030 metais sueitų šimtmetis nuo pirmųjų pasaulio pirmenybių, kurios 1930 metais buvo surengtos Urugvajuje.

Argentinos futbolininkai yra tapę pasaulio čempionais 1978 ir 1986 metais, o Urugvajaus – 1930 ir 1950 metais.

Artimiausias pasaulio futbolo čempionatas kitąmet vyks Rusijoje, 2022 metų – Katare. Kol kas nenuspręsta, kas rengs 2026 metų pirmenybes, kuriose pirmą kartą žais nebe 32, o 48 komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius