Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arsenal“ ambicija – laimėti Liverpulyje pirmą kartą per aštuonerius metus

Londono „Arsenal“ futbolininkai „Anfield“ stadione „Liverpool“ komandą paskutinį kartą įveikė 2012 metais. „Kanonieriai“ sieks žūtbūt nutraukti šį prakeiksmą.
Eddie Nketiah ir Dani Ceballosas
Eddie Nketiah ir Dani Ceballosas / „Scanpix“ nuotr.

Legendiniai Anglijos klubai Liverpulyje kovos pirmadienį. Anglijos čempionate „Arsenal“ ekipa „Anfield“ arenoje iš septynerių pastarųjų tarpusavio rungtynių pralaimėjo penkerias, o dvejas baigė lygiosiomis.

Šį sezoną abi komandos pradėjo sėkmingai ir laimėjo pirmuosius du mačus. Čempiono titulą ginantis „Liverpool“ praėjusiame ture svečiuose 2:0 palaužė Londono „Chelsea“ pasipriešinimą. Tuo tarpu „Arsenal“ namie 2:1 privertė pasiduoti kitą Londono klubą „West Ham“.

Be „Liverpool“ ir „Arsenal“, maksimalų taškų skaičių – 6 – dar turi „Leicester City“, „Everton“ ir Londono „Crystal Palace“.

„Premier“ lygoje „Liverpool“ ir „Arsenal“ santykius aiškinosi 56 kartus. 21 pergalę šventė Liverpulio ekipa, 16 – Londono, o 19 dvikovų baigėsi taikiai. „Kanonieriai“ praėjusį sezoną liepą savo aikštėje 2:1 palaužė Liverpulio klubą, tačiau tada Jurgeno Kloppo auklėtiniai jau buvo beveik užsitikrinę čempionų vardą.

Per visą klubų istoriją „Liverpool“ amžinuosius varžovus įveikė 89 kartus, 80 sykių jiems nusileido, 61-oje dvikovoje nugalėtojas nepaaiškėjo.

2020-2021 m. čempionato pradžioje dar vienas garsus Anglijos klubas „Manchester United“ suklupo. „Raudonieji velniai“ savo aikštėje netikėtai 1:3 turėjo pripažinti „Crystal Palace“ pranašumą.

Antrajame mače „United“ šeštadienį žais su „Brighton“ futbolininkais. Jie po dvejų rungtynių turi 3 taškus. Braitono komanda praėjusiame ture svečiuose kiek netikėtai net 3:0 pranoko „Newcastle United“.

Sekmadienį intrigos taip pat laukiama „Manchester City“ ir „Leicester City“ akistatoje. „Manchester City“ Anglijos čempionais tapo 2018 ir 2019 metais, o „lapės“ – 2016-aisiais. Lesterio ekipa praėjusiose pirmenybėse tik per plauką nepateko į pirmąjį ketvertą ir liko penkta.

„Leicester City“ dabar užima pirmąją vietą dėl geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio (7-2). „Manchester City“ žaidė tik vieną mačą. „Miestiečiai“ išvykoje 3:1 nugalėjo „Wolverhampton“ futbolininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius