Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Arūnas Pukelis palieka Lietuvos futbolo federaciją

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) naujasis įstatų projektas dar nepatvirtintas, o iniciatyvinės grupės nariai švenčia pirmąją pergalę. Bene daugiausiai aistrų pastaruoju metu kėlęs Arūnas Pukelis nusprendė pats palikti Lietuvos futbolo federacijos Vykdomąjį komitetą. Apie tai 56-erių verslininkas patvirtino 15min žurnalistui.

A.Pukelis atsistatydino iš Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) prezidento posto.

Apie tai oficialiai LFF atstovus A.Pukelis žadėjo informuoti penktadienį.

Tai reiškia, kad kartu A.Pukelis praras ir vietą LFF Vykdomajame komitete – svarbiausiame šalies futbolo organe.

Priminsime, kad pastaruoju metu prieštaringos reputacijos verslininkas sulaukė didžiulio Seimo narių spaudimo, kurie užsimojo pakeisti LFF įstatus, aiškiai pažymėdami, jog organizacijos valdžioje neliktų praeityje teistų ar su nusikalstamu pasauliu siejamų asmenų.

Savo sprendimą tauragiškis priėmė ir pranešė ketvirtadienio vakarą. Vietoj A.Pukelio naujuoju TAFF prezidentu jau išrinktas Robertas Jurkšaitis.

„Jūsų turima informacija yra visiškai teisinga. Daugelis galvoja, kad tai yra labai svarbi ir įtakinga pozicija, bet aš manau, kad kiekvienas pilietis turi gerbti šalies įstatymus, o ypač – organizaciją, kuri priima pataisas savo įstatuose. Buvau kategoriškai prieš siūlomą įstatų redakciją. Visgi jeigu ją teikia pats Vykdomasis komitetas, tai reiškia, kad konferencijos metu ji bus ir priimta. Pagal naujas pataisas šalies futbolo valdyme liktų tik aštuonios apskritys. Jeigu aš dėl nepriekaištingos reputacijos neatitikimo negalėsiu patekti į Vykdomąjį komitetą, tai gerbdamas šią poziciją užleidžiu postą kitam. Dabar TAFF prezidento postą perims R.Jurkšaitis. Jis yra verslininkas, myli futbolą, žaidžia su senjorais“, – 15min sakė A.Pukelis.

15min šaltinių teigimu, R.Jurkšaitis – artimos A.Pukelio aplinkos žmogus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Arūnas Pukelis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Arūnas Pukelis

Paklaustas apie ateitį, tauragiškis svarstė, kad visiškai nuo futbolo veikiausiai nenutols.

„Manau, kad visai iš futbolo nepasitrauksiu. Esu Tauragės „Tauro“ dalininkas, tai kiek galėsiu, tiek jį remsiu. Mano manymu, nebūtinai reikia būti prezidentu, jei nori dalyvauti futbolo veikloje ar kažką valdyti. Galbūt tik žiniasklaida sureikšmino mano poziciją ir įtaką. Dabar matote, kad LFF valdoma ne pagal mane. Aš buvau prieš šią įstatų redakciją, bet daugelis Vykdomojo komiteto narių manė kitaip. Jei taip jau įvyko, gerbdamas organizaciją ir suvokdamas savo poziciją, nusprendžiau padaryti taip. Bet noriu pasakyti, kad šis sprendimas tikrai ne dėl politikų spaudimo. Susitaikiau su tuo ramiai, nes iš futbolo negyvenau, manes niekas nenuskriaudė. Mano šeima netgi kaip tik pasveikino tokį sprendimą“, – kalbėjo A.Pukelis.

Naujoji įstatų redakcija turėtų būti tvirtinama gruodžio 21 d. visuotiniame LFF susirinkime (konferencijoje). Pagal ją A.Pukelis veikiausiai ir taip būtų praradęs savo pareigas, nes pagal naują variantą federacijos vadovybėje galės dirbti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys.

A.Pukelis pastaruoju metu vadovavo ir LFF Ekonomikos komitetui. Po naujųjų įstatų tvirtinimo tauragiškio veikiausiai neliks ir ten.

„Nežinau, kaip čia viskas bus. Jeigu naujai išrinkti LFF vadovai norės ir pasiūlys man kažkokį postą, aš svarstysiu. Jei ne, tai ne – liksiu tik „Tauro“ dalininkas ir rėmėjas. Vadovauju septynioms įmonėms, kuriose dirba 430 žmonių. Dar 600 dirba tose bendrovėse, kurių akcininkas esu. Tikrai turiu ką veikti. Tik iš šono atrodo, kad iš futbolo turiu kažkokią naudą ir pižoniškai laikausi. Aš tiesiog turiu savo principus, esu už žmogaus teises, noriu, kad žmonės nebūtų menkinami, o visuomenėje vertinami objektyviai“, – kalbėjo A.Pukelis.

Jis patikino, jog LFF konferencijoje gruodžio 21 dieną nedalyvaus.

„Tikrai nedalyvausiu. Tegul renkasi, tvirtina, daro sprendimus. Manęs ten nebus, nenoriu, kad kas nors vėl galvotų, jog noriu išlaikyti valdžią, kad einu į konferenciją ir darau kažkokius žingsnius“, – kalbėjo A.Pukelis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arūnas Pukelis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arūnas Pukelis

Po nesibaigiančių teisinių ginčų su tinklaraštininku Skirmantu Malinausku, kuris vėl iškėlė į paviršių skandalingą verslininko kriminalinę praeitį, A.Pukelis pastaraisiais mėnesiais buvo kiek atsitraukęs iš priešakinių pozicijų ir LFF vairavo nuo galinės sėdynės. Visgi jo svoris Vykdomojo komiteto posėdžiuose ilgą laiką buvo lemiamas, o balsas skambėdavo garsiausiai.

Federacijos koridoriuose A.Pukelio įtaka pradėjo augti nuo pat tos akimirkos, kai jis 2015-ųjų lapkritį buvo išrinktas Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentu ir gavo vietą Vykdomajame komitete.

Labai greitai jis pradėjo vadovauti paties iniciatyva įkurtam LFF ekonomikos komitetui. Jo sumanymu LFF buvo inicijuotos didelės permainos – iš generalinio direktoriaus pareigų buvo „išstumtas“ Nerijus Dunauskas, o jo vietą užėmė Edgaras Stankevičius.

2019-ųjų balandį A.Pukelis įšventintas į LFF antrojo viceprezidento pareigas.

Jaunystėje Šviniaus pravardę dėl didžiulės fizinės jėgos gavęs tauragiškis ne kartą buvo teistas. Dabar jis neretai pabrėžia savo patirtį verslo pasaulyje, kur valdo nekilnojamojo turto, logistikos, transporto, mašinų ir žuvies pramonės bendroves.

Visgi žiniasklaidos puslapiuose jo pavardė bene skambiausiai nuaidėjo 2014-ųjų pabaigoje, kai Kaune su bendražygiais į „Mercedes-Benz“ bagažinę įkišo kalinčio nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro sūnų Enriką.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius

Taip A.Pukelis sureagavo į tai, kad Džordanos Butkutės koncerto metu E.Daktaras įžeidė verslininko žmoną. E.Daktaras buvo nuvežtas į mišką bei sumuštas.

Nukentėjusysis buvo padavęs verslininką į teismą, bet galiausiai pretenzijas atsiėmė.

2020-aisiais A.Pukelis nesėkmingai bandė patekti ir į LTOK Vykdomąjį komitetą.

Priminsime, kad metų pradžioje futbolo specialistai A.Pukelį buvo išrinkę įtakingiausia Lietuvos futbolo asmenybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius