-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga – 10 penktojo turo išvadų

Abu Mančesterio klubai ir toliau sunkiai išsitenka Anglijos „Premier“ lygos viršūnėje, o po šio savaitgalio net įmuštų ir praleistų įvarčių skaičius bei skirtumas tapo identiškas. 15min tradiciškai pristato svarbiausius turo įvykius.
„Premier“ lygos akcentai
„Premier“ lygos akcentai / „Scanpix“ nuotr.

„Širšės“ grąžintos į realybę
„Watford“ – „Manchester City“ 0:6

„Vicarage Road“ stadiono svarbių svečių tribūnoje įsitaisęs „Watford“ garbės prezidentas Eltonas Johnas neturėjo kuo džiaugtis. Skirtingai nei tą patį mačą gyvai stebėjęs ir „Man City“ palaikantis „Oasis“ lyderis Noelis Gallagheris. Puikiai šį sezoną pradėję Marco Silvos auklėtiniai pagaliau buvo skaudžiai nutrenkti ant žemės.

Rungtynės su vienu turnyro favoritų „Man City“ puikiai parodė, kad kalbėti apie „širšių“ stebuklą, panašų į tą, kurį užpernai sukūrė kuklus „Leicester City“, yra gerokai per anksti.

Tris kartus pasižymėjęs Sergio Aguero Europos lygų varžybose peržengė 200 įvarčių ribą. Tiesa, pirmasis argentiniečio įvartis galva sukėlė nemažai diskusijų, kadangi galimai buvo įmuštas iš nuošalės.

Naujas veidas, tos pačios problemos
Londono „Crystal Palace“ – „Southampton“ 0:1

Franką De Boerą pakeitęs Roy'us Hodgsonas šypsodamasis ir plodamas sveikinosi su šiltai jį sutikusiais „Crystal Palace“ komandos aistruoliais, tačiau atplėšti nuo turnyro lentelės dugno „erelių“ taip ir nesugebėjo.

„Crystal Palace“ sukūrė kur kas daugiau pavojingų progų, bet įmušti pirmojo įvarčio šį sezoną nesugebėjo ir penktose rungtynėse, o „Southampton“ pasinaudojo reta galimybe ir sugebėjo įmušti bei išsivežti pergalę iš sostinės.

„Crystal Palace“ yra pirmasis klubas lygos istorijoje, kuris pralaimėjo visus penkis pirmuosius sezono mačus, taip ir nesugebėjęs įmušti nė vieno įvarčio.

450 „sausų“ minučių jau ištiksėjo. Kas ir kada nutrauks šį užkeikimą? Agonija gali užsitęsti, kadangi tvarkaraštis Londono ekipos artimiausiu metu taip pat nelepins: „Man City“ (išvykoje), „Man Utd“ (išvykoje), Londono „Chelsea“ (namuose).

Naujas bosas Niukaslyje
„Newcastle United“ – „Stoke City“ 2:1

Kai Jonjo Shelvey čempionato pradžioje pasielgė šlykščiai specialiai užlipdamas savo gulinčiam priešininkui ant kojos, jis prarado ne tik vietą startinėje sudėtyje, bet ir kapitono raištį.

Naujuoju klubo gelbėtoju tapo netikėtai jį perėmęs Jamaalas Lascellesas. Kai Rafa Benitezas šias pareigas patikėjo 23-ejų metų vidurio gynėjui, daug kas kilstelėjo antakius, bet futbolininkas pasižymi jau antrajame mače iš eilės, o trečią kartą iš eilės laimėjęs Niukaslio klubas pakilo į ketvirtąją poziciją.

Puikus rezultatas komandai, kuri sezoną pradėjo dviem pralaimėjimais.

Sugrįžęs brazilas Mersisaido problemų neišsprendė
„Liverpool“ – „Burnley“ 1:1

Philippe' Coutinho saga baigėsi, brazilas grįžo į „Liverpool“ sudėtį, tačiau Jurgeno Kloppo galvos skausmo tai nesumažino. Mersisaido komanda vėl prarado labai svarbius taškus savoje aikštėje žaisdamas su šiemet svečiuose pagirtinai kovojančiu „Burnley“.

Klubo sirgaliai tikėjosi, kad P.Coutinho sugebės užpildyti spragą ir pakeisti diskvalifikuotą Sadio Mane, tačiau panašu, kad sugrįžti į formą brazilui reikės kur kas daugiau laiko, nei tikėtasi.

O žaisti be svarbiausio savo žaidėjo „Liverpool“ ekipai kol kas labai sunku. Iki S.Mane sugrįžimo liko dar dvi rungtynės. Kilimas iš aštuntosios pozicijos nusimato nelengvas.

Pagaliau!
„Bournemouth“„Brighton & Hove Albion“ 2:1

„Bournemouth“ sirgaliai ir treneris Eddie Howe'as pagaliau gali lengviau atsipūsti. Keturiais pralaimėjimais sezoną pradėję „vyšnios“ įsirašė tris taškus, namuose 2:1 nukovę „Brighton & Hove Albion“.

Mačo didvyriu netikėtai tapo Jordonas Ibe. Prieš dvejus metus už rekordinius klubui 15 mln. svaro sterlingų iš „Liverpool“ įsigytas saugas niekaip neatrado savęs naujoje komandoje, tačiau galiausiai prasimušė.

Būtent po 21-erių futbolininko pasirodymo aikštėje „Bournemouth“ tapo neatpažįstamas. Besivejančių vaidmenyje buvę šeimininkai sugebėjo atsitiesti, įmušti dukart ir laimėti, o Andrew Surmano ir Jermaino Defoe įvarčius sukūrė būtent J.Ibe.

Naujokai pradeda išsikvėpti?
„Huddersfield Town“ – „Leicester City“ 1:1

„Premier“ lygos naujoko „Huddersfield“ tempas sulėtėjo. Dviem pergalėmis pirmenybes pradėję „terjerai“ nesugeba laimėti jau trečių rungtynių iš eilės.

Šį kartą dvikovoje su „Leicester City“ išsiskirta taikiai – 1:1. Ko iš šios nesėkmės galim pasimokyti?

Pirmiausia, nedovanoti panašaus pajėgumo priešininkams tokių lengvų įvarčių. Šeimininkai tikrai nežaidė prasčiau už „lapes“ ir netgi pirmavo, bet Chriso Lowe'o bandymas išmušti kamuolį iš Jonathano Mosso kojų baigėsi apmaudžiu baudiniu ir išlyginamuoju įvarčiu.

Vargingas „Spurs“ taškų krapštymas
Londono „Tottenham Hotspur“ – „Swansea“ 0:0

Atgijusio „Spurs“ gerbėjai jau buvo pradėję žvilgčioti į palankų komandai kelių artimiausių rungtynių tvarkaraštį ir pradėję skaičiuoti galimus taškus, bet Mauricio Pochettino vyrai skausmingai brūkštelėjo sulaukęs jau pirmojo oponento.

Nors dvikovoje su „Swansea City“ šeimininkai sukūrė daugybę progų, įmušti taip ir nesugebėjo.

Šį kartą ne Londono komandos pusėje buvo ne tik Fortūna, bet ir arbitras. Keli Mike'o Deano sprendimai tikrai buvo kur kas palankesni „gulbėms“.

G.Barry rekordas
„West Bromwich Albion“ – Londono „West Ham United“ 0:0

Garethas Barry niekada nebuvo pirmojo ryškumo žvaigždė, tačiau Anglijos futbole jo pėdsakas yra nepaprastai ryškus. Praėjusį savaitgalį saugas „Premier“ lygoje sužaidė jau 632 rungtynes ir pagal šį rodiklį susilygino su „Man Utd“ legenda Ryanu Giggsu.

Neabejojama, kad jau netrukus G.Barry pagerins šį rezultatą ir taps daugiausiai rungtynių „Premier“ lygoje sužaidusiu futbolininku.

Per savo karjerą jis atstovavo Birmingemo „Aston Villa“, „Manchester City“, Liverpulio „Everton“, WBA klubams.

Istorinio mačo pergale G.Barry baigti nepavyko – WBA akistata su Londono „West Ham United“ baigėsi be įvarčių. WBA buvo arčiau pergalės, bet laikas ištiksėjo greičiau nei šeimininkai spėjo įmušti.

Apkartęs sentimentalus sugrįžimas
„Manchester United“ – Liverpulio „Everton“ 4:0

Rezultatyviausias visų laikų „Man Utd“ futbolininkas „Premier“ lygoje sugrįžo į „Old Trafford“ vilkėdamas jau kitos komandos marškinėlius, bet sukelti vėjo prieš galingai šiemet žaidžiančius „raudonuosius velnius“ neįstengė.

Wayne'o Rooney vedamas „Everton“ patyrė dar vieną skaudžią nesėkmę ir toliau tvirtina savo pozicijas iškritimo zonoje. Tiesa, iki tol, kol W.Rooney buvo aikštėje, svečiai buvo praleidę tik vieną įvartį. Jam atsisėdus ant atsarginių suolo, gavo dar tris.

Pastarąsias trejas rungtynes čempionate „Chelsea“, „Tottenham Hotspur“ ir „Man Utd“ ekipoms „saldainiukai“ pralaimėjo bendru rezultatu 0:9. Prie to galima pridėti dar ir tris „sausus“ įvarčius, kuriuos Liverpulio klubas gavo praėjusį ketvirtadienį Europos lygoje prieš Bergamo „Atalanta“.

Vienas „Premier“ lygos treneris iš Nyderlandų jau neteko darbo šį sezoną. Virš F.De Boero tautiečio Ronaldo Koemano galvos kaupiasi taip pat labai tiršti ir tamsūs debesys.

Puolimo problemos vis didesnės
Londono „Chelsea“ – Londono „Arsenal“ 0:0

Centrinė turo dvikova tarp dviejų Londono ekipų „Stamford Bridge“ stadione baigėsi be įvarčių. „Chelsea“ nesugebėjo įveikti „Arsenal“ ir po šio mačo į akis labai krito viena detalė.

Kai Alvaro Moratai nepavyksta rasti kelio link varžovų vartų, „Chelsea“ atakuojantis potencialas atrodo labai skurdžiai.

Šį kartą ispanas įmušti taip irgi nesugebėjo, o plano B Antonio Conte taip ir nerado. Praėjusiais metais, kai atakos smaigalyje žaidė Diego Costa, viskas buvo kitaip.

Šiemet vaizdas kur kas skurdesnis. Skurdernė ir „mėlynųjų“ vieta turnyro lentelėje.

Maža to, dvikovos su „kanonieriais“ nebaigė raudoną kortelę gavęs Davidas Luizas, tad A.Conte artimiausiu metu bus priverstas lopyti dar ir skylę aikštės viduryje.

Turnyro lentelė
V. Komanda
R. + = - Įm. Pral. Skirt. Taškai
1 Manchester City 5 4 1 0 16 2 +14 13
1 Manchester United 5 4 1 0 16 2 +14 13
3 Chelsea 5 3 1 1 8 5 +3 10
4 Newcastle United 5 3 0 2 6 4 +2 9
5 Tottenham Hotspur 5 2 2 1 7 3 +4 8
6 Huddersfield Town 5 2 2 1 5 3 +2 8
7 Burnley 5 2 2 1 6 5 +1 8
8 Liverpool 5 2 2 1 9 9 0 8
9 Southampton 5 2 2 1 4 4 0 8
9 West Bromwich Albion 5 2 2 1 4 4 0 8
11 Watford 5 2 2 1 7 9 −2 8
12 Arsenal 5 2 1 2 7 8 −1 7
13 Stoke City 5 1 2 2 5 6 −1 5
14 Swansea City 5 1 2 2 2 5 −3 5
15 Leicester City 5 1 1 3 7 9 −2 4
16 Brighton & Hove Albion 5 1 1 3 4 7 −3 4
17 West Ham United 5 1 1 3 4 10 −6 4
18 Everton 5 1 1 3 2 10 −8 4
19 AFC Bournemouth 5 1 0 4 3 9 −6 3
20 Crystal Palace 5 0 0 5 0 8 −8 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius