-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ašaros riedėjo jo skruostais: Sergio Aguero dėl širdies ligos baigia karjerą

Sergio Aguero negalėjo sulaikyti ašarų. Argentinos futbolo žvaigždė tik vasarą persikėlė į „Barcelona“ klubą, bet širdies sutrikimai užbaigė jo futbolininko kelią – 33-jų puolėjas paskelbė apie karjeros pabaigą.
Sergio Aguero
Sergio Aguero / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Specialioje spaudos konferencijoje sunkų sprendimą pristatęs futbolininkas iš pradžių itin sunkiai rinko žodžius.

„Ši konferencija yra tam, kad praneščiau, jog nusprendžiau baigti žaisti profesionalų futbolą. Sprendimas priimtas dėl sveikatos. Dėl problemos, su kuria susidūriau prieš pusantro mėnesio. Buvau gerose medikų rankose. Galutinį sprendimą priėmiau prieš 10 dienų, kai buvo padaryta viskas, kas įmanoma, kad vėl galėčiau žaisti. Didžiuojuosi savo karjera. Visada svajojau apie profesionalų futbolą – nuo tada, kai paliečiau kamuolį pirmą kartą. Tada man buvo penkeri“, – kalbėjo S.Aguero.

Argentinos futbolo žvaigždė skausmus krūtinės srityje pajuto spalio 30-osios dienos rungtynėse prieš „Alaves“.

Atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad S.Aguero yra sutrikęs širdies ritmas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

„Dabar jaučiuosi gerai. Žinoma, pirmos savaitės buvo labai sunkios. Kai buvo atlikti tyrimai, medikai pasakė, jog yra didelė tikimybė, kad daugiau žaisti negalėsiu. Vis dar bandau šią informaciją apdoroti. Galiausiai sulaukiau skambučio, kad sprendimas yra galutinis. Dabar man viskas gerai, tačiau tai buvo sunku“, – kalbėjo S.Aguero.

Atsisveikinimo spaudos konferencijoje dalyvavo „Barcelona“ futbolininkai, tokie kaip Gerardas Pique, Dani Alvesas, Sergio Destas, „Man City“ treneris Pepas Guardiola.

„Išeinu aukštai pakelta galva. Nežinau, kas manęs laukia kitame etape. Tačiau žinau, kad turiu aplink save žmones, kurie mane myli. Visada prisiminsiu nuostabias patirtis“, – sakė futbolininkas.

Geriausi S.Aguero karjeros metai prabėgo „Manchester City“ klube, kuriame puolėjas žaidė 2011-2021 metais – 260 įvarčių per 390 rungtynių.

Išeinu aukštai pakelta galva.

Argentinietis sukūrė ir vieną ikoniškiausių visų laikų „Premier“ lygos epizodų, kuomet 2011-12 metų sezono paskutinėse rungtynėse per teisėjo pridėtą laiką mušė pergalingą įvartį ir laimėjo „Man City“ klubui pirmą Anglijos čempionų titulą nuo 1968-ųjų.

Iš viso per ilgą savo karjerą S.Aguero sužaidė 786-rias rungtynes ir pelnė 427 įvarčius. Per savo karjerą jis dar žaidė „Independiente“, Madrido „Atletico“ komandose.

Argentinos rinktinės marškinėlius puolėjas vilkėjo 101 kartą ir pasižymėjo 41 įvarčiu.

„Premier“ lygos čempionu S.Aguero tapo penkis kartus, su Argentinos rinktine vasarą laimėjo „Copa America“ turnyrą,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius