Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Ašarų netramdęs Marcelo: „Libertadores“ man svarbiau nei Čempionų lyga“

Su ašaromis akyse „Libertadores“ čempionu tapęs garsusis brazilų gynėjas Marcelo paaiškino, ką šis triumfas jam reiškia.

35-erių Marcelo tai buvo jau 30-oji taurė per profesionalaus futbolininko karjerą, tačiau, pasak jo paties – pati svarbiausia.

Svarbesnė net ir už UEFA Čempionų lygą, kurią brazilui su Madrido „Real“ klubu pavyko laimėti 5 sykius.

Būtent UEFA Čempionų lyga yra laikoma stipriausiu futbolo klubų turnyru pasaulyje.

„Libertadores“ taurės varžybose kovoja geriausios ekipos iš Pietų Amerikos žemyno.

„Madrido „Real“ mane supras, – interviu „Globo“ pradėjo Marcelo, verkęs po istorinio „Fluminense“ triumfo. – Ši taurė man yra pati svarbiausia klubiniame futbole. Todėl, kad ją laimėjau su komanda, kuri mane užaugino. Sunku apibūdinti žodžiais. Tai – dvigubas džiaugsmas.“

Būtent Rio de Žaneiro „Fluminense“ klube atsiskleidęs Marcelo 2007-aisiais persikėlė į Madrido „Real“, kuriame tapo tituluočiausiu visų laikų šios komandos futbolininku.

Brazilo sąskaitoje su „Real“ marškinėliais – net 25 trofėjai, įskaitant penkias UEFA Čempionų lygas, keturias FIFA pasaulio futbolo klubų taures, tris UEFA Supertaures, šešis kartus laimėtą Ispanijos čempionatą, dvi Ispanijos Karaliaus taures ir penkias Ispanijos supertaures.

Pernai išsiskyręs su „Real“ klubu Marcelo iš pradžių patraukė į Graikiją, į Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, tačiau sužaidęs vos 10 rungtynių nutraukė sutartį ir šių metų vasarį sugrįžo į „Fluminense“ ekipą.

Savaitgalį vykusiame „Libertadores“ finale „Fluminense“ po pratęsimo 2:1 palaužė Buenos Airių „Boca Juniors“ ekipą. Pats Marcelo žaidė iki 80 rungtynių minutės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcelo su „Libertadores“ taure
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcelo su „Libertadores“ taure

„Aš buvau skolingas „Fluminense“ klubui, – tęsė Marcelo. – Taip viskas ir turėjo susiklostyti... Aš sunkiai dirbau, daugybė žmonių mane kritikavo. Man tai įėjo per vieną ausį ir per kitą išėjo. Šiandien „Fluminense“ yra „Libertadores“ čempionė.“

1902-aisiais įkurtas „Fluminense“ klubas stipriausiu Pietų Amerikos žemyne tapo pirmą sykį istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius