Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atgaiva: lyg iš natų sužaidusi Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje įveikė bulgarus

Lietuvos futbolo rinktinė per 2024 metų Europos čempionato atrankos G grupės rungtynes išvykoje nugalėjo Bulgarijos nacionalinę komandą 2:0 (1:0).
Pjus Širvys
Pjus Širvys / REUTERS nuotr.

Abu įvarčius mūsų komandai pelnė „Panevėžio“ krašto gynėjas Pijus Širvys.

Bulgarai 42 min. po Andriano Krajevo gauto antrojo įspėjimo liko žaisti turėdami vienu futbolininku mažiau, o netrukus buvo nubausti dar skaudžiau.

45 min. po kampinio baudos aikštelės viduryje kamuolys atiteko P.Širviui, kuris galingu smūgiu pasiuntė jį į tinklą.

Rezultatas buvo padvigubintas 55 min., kuomet po puikaus Justo Lasicko reido dešiniuoju kraštu P.Širvys, vienas atskubėjęs prie tolimojo virpsto, pelnė įvartį šį kartą smūgiu galva.

Rezultatas galėjo būti ir dar didesnis, nes 74 min., pasinaudojęs gynėjų dovanėle, kamuolį į vartus įkalė pats J.Lasickas. Deja, teisėjas po VAR peržiūros nusprendė, kad šiam epizodui įtakos turėjo nuošalėje buvęs Arvydas Novikovas, ir įvarčio neįskaitė.

Lietuvos rinktinė pergalę iškovojo po 2 metų pertraukos ir atrankos grupėje pakilo į ketvirtąją vietą. Lietuviai dabar turi 5 taškus, o su 2 taškais likę bulgarai nusmuko į paskutinę – penktąją – vietą.

G grupėje pirmauja po 10 taškų turinčios Vengrijos ir Serbijos komandos, Juodkalnijos ekipa turi 8 taškus.

Standings provided by Sofascore

SVARBIAUSI RUNGTYNIŲ ĮVYKIAI TIESIOGIAI:

90+5 min. Rungtynės baigėsi. Lietuva po 2 metų pertraukos švenčia pergalę!

85 min. Faustas Steponavičius keičia Gytį Paulauską, o Markas Beneta – abiejų įvarčių autorių Pijų Širvį.

78 min. Eligijus Jankauskas keičia Vykintą Slivką.

74 min. Bulgarijos futbolininkai praranda kamuolį savo aikštės pusėje ir vienas prieš vartininką atsidūręs Justas Lasickas baudžia negailestingai. Deja, teisėjas po VAR peržiūros nusprendžia, kad epizodui įtakos turėjo nuošalėje buvęs Arvydas Novikovas, ir įvarčio neįskaito.

71 min. Kirilas Despodovas po pražangos įspėjamas, nors bulgaro reakcija į epizodą kitą kartą galėtų būti įvertinta ir griežčiau.

70 min. Gvidą Gineitį keičia Matijus Remeikis, o Fedorą Černychą – Arvydas Novikovas.

68 min. Akivaizdžiai sutrikę bulgarai neberanda būdų, kaip susikurti bent kokią viltį išsigelbėti nuo pralaimėjimo, o lietuvius tenkina esamas rezultatas.

55 min. ĮVARTIS!!!! Po Justo Lasicko perdavimo iš dešiniojo krašto kamuolys pasiekia kitu aikštės kraštu atbėgusį Pijų Širvį ir gynėjas nerdamas galva muša savo antrą įvartį – 2:0!!!!

50 min. Bulgarai bando žaisti aktyviau, tačiau pavojaus lietuvių vartams sukelti nesugeba.

Prasidėjo antrasis kėlinys.

Baigėsi teisėjo kompensuotos 3 minutės, lietuviai po pirmojo kėlinio pirmauja 1:0!

45 min. ĮVARTIS!!! Lietuviai idealiai pasinaudoja varžovo pašalinimu. Po kampinio kamuolys sumaištyje krenta baudos aikštelės viduryje, prie jo pirmas spėja Pijus Širvys ir smūgiu šuolyje išveda lietuvius į priekį – 1:0!!!

42 min. Bulgarai lieka mažumoje. Antrą įspėjimą užsidirba ir aikštę palieka Andrianas Krajevas.

41 min. Po ilgesnės pertraukos lietuviai vėl pabandė smūgiuoti į vartus, bet Fedoro Černycho bandymas buvo blokuotas.

36 min. Žaidimas kurį laiką vyksta aplink lietuvių baudos aikštelę, kamuolys jau keletą kartų pavojingai skriejo į baudos aikštelę, bet bulgarams vis šiek tiek pritrūksta, kad sukurtų didelį pavojų.

30 min. savo komandą tenka gelbėti Emilijui Zubui. Spasas Delevas turėjo idealią progą įmušti, bet smūgiavo tiesiai į vartininką.

29 min. Iš kairiojo krašto, jau būdamas baudos aikštelėje, labai galingai smūgiuoja Gvidas Gineitis. Deja, kamuolys vėl skrieja greta vartų.

20 min. Geltonąją kortelę užsidirba Gvidas Gineitis.

17 min. Fedoras Černychas atsiduria akivaizdžioje nuošalėje, bet nuošalė ilgai nefiksuojama, tad futbolininkas vis dėlto pasiunčia kamuolį į vartus. Įvartis, be abejo, neįskaitomas.

10 min. Dar vienas įdomus lietuvių išpuolis. Gytis Paulauskas pabando laimę smūgiu kaire koja iš už baudos aikštelės ribų, bet taip pat siunčia kamuolį virš vartų.

9 min. Galingai atsako ir bulgarai. Kirilas Despodovas iš arti smūgiuoja galva, bet kamuolį siunčia virš lietuvių vartų skersinio.

7 min. Nuostabi lietuvių proga įmušti. Po Fedoro Černycho perdavimo iš kairiojo atakos krašto Vykintas Slivka priėmė kamuolį laisvas baudos aikštelėje, bet nesugebėjo nuginkluoti varžovų vartininko.

5 min. Rungtynių pradžioje gerokai aktyvesni bulgarai, kartą teko į žaidimą įsikišti Emilijui Zubui, tačiau realus pavojus jo vartams nebuvo kilęs.

0:00 Rungtynės prasidėjo

Lietuvos rinktinėje šiandien rungtynes pradės Emilijus Zubas, Pijus Širvys, Rokas Lekiatas, Linas Klimavičius, Justas Lasickas, Edgaras Utkus, Modestas Vorobjovas, Vykintas Slivka, Gvidas Gineitis, Fedoras Černychas ir Gytis Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius