-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Atlantą“ sutriuškinęs „Panevėžys“ finišuos penktas

Svarbiu laimėjimu Lietuvos futbolo A lygoje džiaugėsi čempionato debiutantas „Panevėžys“. Po daugiau nei 2 mėnesių pertraukos pergalę panevėžiečiai iškovojo 31-ojo turo mače išvykoje rezultatu 4:1 (1:1) sutriuškinę Klaipėdos „Atlantą“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai, kurie jau 12-ąją minutę pasiuntė kamuolį į Luko Paukštės ginamus vartus. Po Vyto Gašpuičio smūgio kamuolys atšoko į skersinį, o laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Aleksandras Jerkinas tiksliai mušė iš arti.

Kiek vėliau atlantiečiai įsibėgėjo ir 35-ąją minutę atstatė pusiausvyrą. Tomas Gvazdinskas baudos aikštelėje surado Darvydą Šerną ir šis galingu smūgiu su nedideliu rikošetu pasiuntė kamuolį nuo virpsto į vartus.

Tai buvo šeštasis rezultatyviausio „Atlanto“ žaidėjo įvartis šiame sezone.

Deja, pirmasis kėlinys buvo paženklintas dviem traumomis. Mačo nebaigė tiek šeimininkų saugas Akinjide Idowu, tiek „Panevėžio“ puolėjas Sebastianas Vasquezas, kuris po Nikitos Juhnevičo pražangos buvo nugabentas į ligoninę.

Antrame kėlinyje svečiai oponentams daug šansų nepaliko. 56-ąją minutę Ernesto Veliulio uždirbtą baudinį realizavo Paulius Janušauskas, o dar po 8 minučių pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Patrikas Bordonas.

72-ąją minutę kovingai rungtyniavęs „Panevėžys“ padėjo galutinį tašką – po V.Gašpuičio smūgio kamuolys dar kartą atsimušė į skersinį, tačiau kol „Atlanto“ žaidėjai vertino situaciją, Pavelas Krukas laisvas mušė į tuščius vartus.

Po šio mačo tapo aišku, kad 34 taškus per 31 turą surinkęs Panevėžio klubas pirmenybes baigs penktas.

Klaipėdos komanda dabar turi 24 taškus ir liks šešta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius