-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atlantas“ sezoną pradeda su 600 tūkst. eurų biudžetu, nauju logotipu ir olandu puolėju

Neapleisti pozicijų trejetuke – tokius tikslus sau kelia naują sezoną pradedantis Klaipėdos futbolo klubas „Atlantas“, šį sezoną pasipildęs dešimčia naujų žaidėjų, tarp kurių ir vienas Prancūzijoje žaidęs legionierius. Didžiausia klubo bėda – visiškai pasenęs ir gėdą darantis Klaipėdos stadionas.
Iš kairės: V.Lekevičius, R.Jonaitis ir K.Sarsanija.
Iš kairės: V.Lekevičius, R.Jonaitis ir K.Sarsanija. / J.Andriejauskaitės nuotr.

„Manau, kad šis sezonas bus ypač įdomus, bus daug kas naujo“, – sakė Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Romualdas Jonaitis, primindamas apie didžiulius pokyčius A lygoje pasikeitus vadovybei.

„Šiais metais tikslu išlieka likti lyderių pozicijose, noras būti trejetuke, tęsti pastarųjų trejų metų pasiektus rezultatus, žaisti Europos lygoje. Yra natūralios ambicijos – antrajame Europos taurės turnyro etape esame žaidę, norisi būti bei dalyvauti trečiajame ir kituose etapuose. Taip tiek klube, tiek pačiam mieste atsirastų daugiau futbolo dvasios, daugiau žiūrovų, daugiau aktyvumo infrastruktūros klausimais“, – kalbėjo R.Jonaitis, turėdamas galvoje pasenusį Klaipėdos futbolo stadioną ir kasmet netylančias kalbas apie būtinybę statyti naują.

R.Jonaičio teigimu, šių metų „Atlanto“ biudžetas siekia apie 600 tūkstančių eurų.

Klubo prezidentas Vacys Lekevičius apie piniginę situaciją kalba gana atvirai. Anot jo, didžiausią dalį, apie 40 proc. lėšų, sudaro pinigai iš žaidėjų pardavimo.

Brangiausio šiųmečio sandorio metu klubui savo sąskaitą pavyko papildyti 100 tūkstančių eurų. „Atlanto“ vartininkas Edvinas Gertmonas išvyko žaisti į Prancūzijos klubą „Stade Rennais“. Jei jam gerai seksis, klubo biudžetas turėtų dar pasipildyti.

Sirgalių parama labai svarbi, ne tik kai laimi, bet viso sezono metu. Kviesčiau pirkti bilietus, eiti prie kasų, jausti dvasią, – kalbėjo V.Lekevičius.

Be šių lėšų, 21 proc. klubo pajamų sudaro UEFA skiriami pinigai, 19 proc. – rėmėjų lėšos bei lėšos iš bilietų pardavimo, reklamos.

„Tai visas mūsų biudžetėlis, – sakė V.Lekevičius. – Baigėme sezoną be didelių skolų, plius minus, šįmet pasistengsime, kad irgi taip būtų. Biudžetas, kaip matote, kuklus pagal futbolą, reikėtų mažiausiai triskart tiek, norint normaliai atstovauti Klaipėdai ir Europai. Kaip minėjo vyr. treneris – sirgalių parama labai svarbi, ne tik kai laimi, bet viso sezono metu. Kviesčiau pirkti bilietus, eiti prie kasų, jausti dvasią.“

J.Andriejauskaitės nuotr./Iš kairės: V.Lekevičius, R.Jonaitis ir K.Sarsanija.
J.Andriejauskaitės nuotr./Iš kairės: V.Lekevičius, R.Jonaitis ir K.Sarsanija.

Atvyko legionierius

„Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija sveikino klubus ir sirgalius su čempionato pradžia.

„Mūsų komanda, manau, išsaugojome sudėtį, kuri buvo pernai, – tai pliusas. Išsiskyrėme tik su tais, kurie mažai žaidė arba neįnešė tokio indėlio, kurio mes tikėjomės. Grįžo futbolininkai, kurie mums gerai žinomi, jau yra buvę komandoje – Evaldas Razulis, Donatas Kazlauskas, Marius Papšys.

Jiems žinomi mūsų reikalavimai, pasiruošimas. Keletą jaunų vaikinų pakvietėme iš Šiaulių – jauni, įdomūs vaikinai, jiems reikia truputį laiko įsilieti į komandą ir pademonstruoti tai, ko mes prašome“, – kalbėjo K.Sarsanija.

Klubo gretas papildė legionierius iš užsienio, Olandijos ir Gvinėjos pilietybę turintis 23-ejų Abdoulas Sylla.

Šį sezoną klubą paliko devyni žaidėjai, juos pakeitė dešimt naujų veidų.

Klubo gretas papildė legionierius iš užsienio, Nyderlandų ir Gvinėjos pilietybę turintis 23-ejų Abdoulas Sylla. Žaidėjo venose teka kelių tautybių kraujas, mat jo mama turi Čekijos pilietybę. Patirties A.Sylla atsivežė iš Prancūzijos klubų, tarp jų – „Montpellier“.

„Talentingas žaidėjas, pagal stilių ir kokybę primena Andrejų Paniukovą. Manau, jis talentas, su kuriuo reikia dirbti. Tikimės, kad jis greit adaptuosis, komanda jį labai gerai priėmė“, – sakė treneris.

Be naujojo legionieriaus, klubo gretose yra trys Rusijos žaidėjai – Olegas Dmitrijevas, Aleksejus Jepifanovas ir Maksimas Maksimovas.

Kviečia sirgalius

Pasak vyriausiojo trenerio, neseniai vykusios draugiškos rungtynės leido komandai neblogai pasirengti čempionatui, tad tikimasi, jog rezultatai klubo sirgalius nudžiugins.

„Norisi, kad sirgaliai mus palaikytų, ateitų į rungtynes. Norisi padėkoti, jie buvo 12 žaidėjas komandoje, kuris padovanojo mums bronzą. Darysime viską, ką galime, kad pasiektume gerų rezultatų. Kviečiu į tribūnas“, – susitelkti sirgalius kvietė K.Sarsanija.

Jis teigė, jog pernai nuo pagrindinio čempionato lyderio „Atlantą“ skyrė didelis atotrūkis, mat klubui geriau sekėsi žaisti antrojoje čempionato pusėje. Šiemet bus siekiama, kad tokio atotrūkio nebūtų.

Naujas herbas

J.Andriejauskaitês nuotr./Naujas klubo herbas.
J.Andriejauskaitės nuotr./Naujas klubo herbas.

Kitais metais 55 metų jubiliejų švęsiantis klubas sezoną pradeda pristatydamas naują herbą, kurio centre – jūros arkliukas.

Iniciatoriumi sukurti naują herbą tapo pats prezidentas V.Lekevičius. Jo teigimu, jūros arkliukas pagal graikų mitologiją yra stiprybę ir sėkmę nešantis ženklas.

„Jau 20 metų praėjo nuo tada, kai klubas pasivadino „Atlanto“ vardu, turėjo herbą. Laikas kažką pakeisti, į gera turbūt, – rodydamas herbą kalbėjo V.Lekevičius. – Klubo vadovybė su sirgaliais yra patenkinti. Atitinka Klaipėdą.“

Prastos sąlygos

Anot V.Lekevičiaus, komanda dės visas pastangas kuo geriau pasirodyti, tačiau jis neslėpė, jog tai nulemia ir treniravimosi sąlygos.

„Grįšiu prie tų pačių reikalų – prezidentas kalbasi su miestu, bet tie reikalai labai lėtai juda. Ne tik „Atlantui“, bet ir miestui reikalingas šiuolaikinis stadionas, atitinkantis visus reikalavimus. Artėja Europos lyga, vėl bus eilinė gėda.

Tie patys reikalai, kur kalbam ir kalbam. Jei pajudėtų, turėtume šiuolaikinį stadioną, ir klubas kitaip vystytųsi. Rezultatai būtų geresni“, – kalbėjo V.Lekevičius.

Prezidentas teigė nevyniojantis žodžių į vatą – senąjį stadioną reikia kuo greičiau su buldozeriu nugriauti. Jis esąs senas, užterštas, kol rūbinės pagražinamos ir nudažomos, kitas galas nugriūva.

„Sovietinis, supuvęs, reikia uždaryti. Baikime meluoti vienas kitam“, – ragino V.Lekevičius.

Naujam stadionui statyti yra numatyta vieta šalia Klaipėdos, paruošta reikiama dokumentacija. Šiuo metu ieškomas investuotojas, kuris statytų, vystytų ir administruotų šį projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius