Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Atlanto“ ateitis – vis dar po nežinios skraiste

Į krizę patekusio uostamiesčio futbolo klubo „Atlantas“ gelbėjimo planas artėja prie pabaigos, bet proveržių į gerąją pusę ligšiol nematyti. Ketvirtadienį pavyko susisiekti su „Atlanto“ generaliniu direktoriumi Vaciu Lekevičiumi.
Vacys Lekevičius
Vacys Lekevičius / Klaipėdos „Atlanto“ klubo nuotr.

Štai ką jis „Vakarų ekspresui“ pasakė: „Dirbame ta linkme, kad „Atlantas“ neišnyktų iš futbolo žemėlapio. Panašu, kad suveiks planas A – bus pasirašoma sutartis su rusais. Tačiau neatmetu ir kitų variantų. Šią savaitę viskas turėtų išsispręsti. Naujų žaidėjų registracija baigiasi liepos penkioliktąją. Iki šios dienos užregistruosime keletą legionierių, o vėliau komandą papildysime laisvųjų agentų statusą turinčiais žaidėjais. Juos registruoti galima bet kada. Į komandą turėtų sugrįžti ir treneris Anatolijus Šelestas. Dabar informacijos srityje sklando daug įvairių gandų apie mus. Manau, kad viskas bus gerai. Kai turėsime konkrečių žinių, būtinai žiniasklaidos atstovus informuosime.“

Be to, V.Lekevičius paaiškino ir dėl skolų išėjusiems žaidėjams. „Su klubą palikusiais futbolininkais radome bendrą susitarimą ir skolų neturime, todėl Lietuvos futbolo federacija leis registruoti naujus žaidėjus“, – sakė „Atlanto“ vadovas.

Panašioje situacijoje, kaip ir „Atlantas“, yra ir paskutinę vietą A lygoje užimanti „Jonava“. Prieš keltą dienų šios ekipos vadovybė iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Darių Gvildį, pasiūlydama jam dirbti su klubo jaunimu. Nuo šiol „Jonavos“ vairininku bus Artūras Ramoška.

Apie Jonavos komandą užsiminėme ne šiaip sau. Mūsų žiniomis, nemažai „Jonavos“ futbolininkų gali gana greitai atsidurti Klaipėdoje.

O dabar apie išėjusiuosius iš „Atlanto“. Kur jie rado prieglobstį?

Gynėjas Lukas Artimavičius išvyko į didelių problemų turinčią „Jonavą“. Beje, jis su Lietuvos rezervine rinktine šiuo metu vieši Šri Lankoje. Trečiadienį jis rungtynėse su šios šalies rinktine pelnė vieną iš įvarčių.

Lietuvos jaunimo rinktinės kapitonas Domantas Šimkus savo sportinę karjerą tęsia Vilniaus „Žalgiryje“. Jis dabar gydosi nedidelę traumą ir negalėjo padėti komandai trečiadienį per UEFA Europos lygos rungtynes Farerų salose.

Du buvę atlantiečiai – Edvinas Baniulis ir Donatas Kazlauskas – įsikūrė „Trakų“ klube. Puolėjas E. Baniulis „Atlantui“ A lygoje pelnė 5 įvarčius, o D. Kazlauskas – 3. Ypač gerai naujajame klube sekasi Donatui. Jo Velse per Europos lygos turnyro rungtynes prieš „Cefn Druids“ klubą pelnytas įvartis išgelbėjo „Trakus“ nuo pralaimėjimo (1:1).

Turkas Anilas Kocas išvyko rungtyniauti į tėvynę. Jis pasirašė sutartį su Turkijos antrojoje futbolo lygoje rungyniaujančiu Izmiro „Altinordu“ klubu.

Dar du buvę „Atlanto“ žaidėjai – Simonas Juška ir Gerardas Žukauskas papildė „Palangos“ klubo žaidėjų gretas.

Skirmantas Rakauskas jau žaidžia LFF pirmojoje lygoje rungtyniaujančiame Telšių „Džiuge“ ir jau spėjo pelnyti įvartį.

Dar vienas buvęs atlantietis – Mantas Fridrikas – pasirašė sutartį su vienu iš LFF pirmosios lygos lyderių „Panevėžio“ klubu.

Kovos A lygos čempionate bus atnaujintos tik rugpjūčio ketvirtąją. Tądien pasikeitęs „Atlantas“ turėtų susitikti su Marijampolės „Sūduva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius