-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija: „Sezonu esu patenkintas“

Po puikios sezono pabaigos Lietuvos futbolo a lygos bronzos medalius iškovojusio Klaipėdos „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija bandė ieškoti priežasčių, kodėl komanda nepasiekė praėjusių metų sėkmės, kai tapo vicečempione. Vis dėlto, ruso teigimu, metus galima vertinti sėkmingai, nes pavyko iškovoti medalius.
Konstantinas Sarsanija
Konstantinas Sarsanija / atlantas.lt nuotr.

„Nėra ko liūdėti – iškovojome medalius, tęsiame kovą dėl Lietuvos futbolo taurės, garbingai atstovavome valstybei Europos lygos turnyre“, – sezoną trumpai apibendrino antrus metus Klaipėdos ekipai vadovaujantis futbolo specialistas.

Į trejetą nepateko „Trakai“ ir „Sūduva“, kurių vadovai nusprendė pakeisti vyriausiuosius trenerius iki pirmenybių pabaigos likus keletui turų. Prezidentai „nuvadovavo“

Anot trenerio, Europos lygos atrankoje „Atlantui“ nepasisekė su burtais, nes teko pajėgus varžovas – Karagandos „Šachtior“ klubas. 2013-aisiais vos neiškopę į Čempionų lygą, Kazachstano futbolininkai rungtyniavo Europos lygos grupės varžybose.

„Nusivylęs šiais metais esu tik dėl to, kad nesugebėjome konkuruoti su Vilniaus „Žalgiriu“. Tam pateisinti turime objektyvių priežasčių. Vyresnieji futbolininkai sunkiau nei jaunesni žaidėjai išgyveno „antrųjų metų sindromą“. Jaunimas judėjo pirmyn, tapo stipresni, labiau patyrę, o vyresnieji nuvylė. Pasirodo, jie negalėjo išlaikyti geros savo sportinės formos ilgą laiką.

Pasipylė traumos. Jas patyrė Evaldas Razulis, Kazimieras Gnedojus, Andrius Bartkus, Marius Papšys. Traumos neišvengė net gerai pasirengęs Donatas Kazlauskas. Visą sezoną negalėjome žaisti pagrindine sudėtimi. Nuolat trūko 3-4 pajėgiausių futbolininkų“, – ne tokio sėkmingo sezono A lygoje priežasčių ieškojo K.Sarsanija.

– Kai „Atlantą“ nuo trečiosios vietos skyrė gana didelis taškų skirtumas, ar tikėjote, kad pavyks tapti prizininkais?

– Be abejo, tikėjau. Vyrukams pasakiau, kad liko devynerios rungtynės, visas privalome laimėti. Malonu, kad jie suprato, jog dar galima išgelbėti sezoną. Tikslas suvienijo komandą. Buvau pasakęs, jei mes prarasime viltį tapti prizininkais, pusė žaidėjų galės neiti į treniruotes – ilsėtis. Niekas to nenorėjo.

Nėra ko liūdėti – iškovojome medalius, tęsiame kovą dėl Lietuvos futbolo taurės, garbingai atstovavome valstybei Europos lygos turnyre

Vyrai ėmė kautis kaip liūtai, kaip praėjusiais metais. Suprantama, kad mums ir pasisekė. Padėjo dievai. Prisiminkime marijampoliečio Karolio Chveduko progą, kai jis baigiantis susitikimui iš keleto metrų nepataikė į mūsų tuščius vartus. Į trejetą nepateko „Trakai“ ir „Sūduva“, kurių vadovai nusprendė pakeisti vyriausiuosius trenerius iki pirmenybių pabaigos likus keletui turų. Prezidentai „nuvadovavo“. Vienas klubas – ketvirtas, kitas – penktas. Prezidentų prašau, leiskite treneriams dirbti. Juos reikia keisti po to, kai nepasiekia rezultato, o ne sezono metu.

– Daug kas svarstė, ar liks K.Sarsanija Klaipėdoje, nes šią žiemą baigiasi jūsų dvejų metų sutartis su „Atlantu“.

– Buvau vasarą sulaukęs pasiūlymų iš Rusijos klubų. Tačiau nenorėjau palikti komandos prieš pat Europos lygos varžybas. Prieš du mėnesius sutartį pasiūlė dar vienas Rusijos aukščiausiosios lygos klubas. Nei tada, vasarą, nei rudenį negalėjau atsisveikinti su „Atlantu“, nes jis jau kovojo dėl bronzos medalių. Šiandien negaliu tiksliai pasakyti, ar liksiu Klaipėdoje, ar išvyksiu. Gruodžio 15 dieną turėsiu galutinai apsispręsti. Tačiau esu linkęs likti Lietuvoje, nes „Atlantas“ – puiki komanda, kurioje daug gražaus jaunimo, kitą sezoną galinčio nuversti kalnus.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kristis Andreau, Ovidijus Verbickas ir Kazimieras Gnedojus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kristis Andreau, Ovidijus Verbickas ir Kazimieras Gnedojus

– Jau šiandien aišku, kurių žaidėjų nematysime kitąmet?

– Tikrai aišku, kad nebus Ovidijaus Verbicko, kurį mums skolino Sankt Peterburgo „Zenit klubas. Jis futbolininko kelią tęs Ispanijoje, trečios pagal pajėgumą lygos „Marbella“ komandoje. Greičiausiai nežais ir Donatas Kazlauskas, pereisiantis į kitą klubą. Galbūt jis tęs karjerą Baltarusijos BATE, o gal kitoje komandoje.

Vyresnieji futbolininkai sunkiau nei jaunesni žaidėjai išgyveno „antrųjų metų sindromą“. Jaunimas judėjo pirmyn, tapo stipresni, labiau patyrę, o vyresnieji nuvylė. Pasirodo, jie negalėjo išlaikyti geros savo sportinės formos ilgą laiką.

Atsisveikinsime su nesugebėjusiais komandoje įsitvirtinti Karoliu Laukžemiu, Zigmantu Jesipovu, Gediminu Kruša, taip pat su latviu Antonu Jemelinu, E.Razuliu, Tadu Eliošiumi, K.Gnedojumi ir tikriausiai vartininku Mantu Galdiku. Tenka su jais atsisveikinti, nes nemačiau, kad jie progresuotų ar žaistų stabiliai. Visiems jiems norėčiau padėkoti už pasiaukojimą treniruotėse, už gerą bendradarbiavimą.

– Ar po žiemos atostogų išvysime naujokų?

– Pakvietėme du jaunus Panevėžio „Ekrano“ žaidėjus – klaipėdietį Dovydą Norvilą ir 17-metį vartininką Marių Adamonį. Taip pat Justą Raziūną iš „Šiaulių“ klubo.

Didelė tikimybė, kad Klaipėdoje žais Maskvos „Dinamo“ 20-metis puolėjas Andrejus Paniukovas. Jis – vienas talentingiausių Rusijos futbolininkų. Yra žaidęs Rusijos aukščiausioje lygoje ir net įmušęs įvarčių. Pastaruoju metu jis žaidė Kaliningrado „Baltikoje“.

– Ilgos bus atostogos?

– Iki sausio 10 dienos. Susirinkusiųjų iš pradžių lauks medicinos patikra. Jei leis oro sąlygos, surengsime dešimties dienų stovyklą Klaipėdoje, jei bus nepalankus oras vyksime į Marijampolę. Šios stovyklos metu rengiamės sužaisti dvejas kontrolines rungtynes. Su kuo? Dar nėra žinoma. Nuo sausio 26 dienos iki vasario 9 ir nuo 16 iki 23 dienos du kartus plušėsime Kipre. Jau yra sutarta, kad pirmosios stovyklos metu sužaisime kontrolines rungtynes su Čempionų lygoje kovojančia Kipro „Apoel“ komanda ir Rusijos 1-osios lygos klubu – Jekaterinburgo „Ural“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius