-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Autsaiderių vėl neįveikusio „Žalgirio“ saugas: „Turime pažiūrėti vienas kitam į akis“

FK „Žalgiris“ 18-ojo A lygos turo akistatos su „Kauno Žalgiriu“ antrame kėlinyje visiškai perėmė iniciatyvą, o prie to labai prisidėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Matija Ljujičius. Visgi serbas savo sėkmingų epizodų nesureikšmino, nes komanda antrą kartą iš eilės nesugebėjo įveikti varžovų iš A lygos lentelės dugno. Su Kauno „Žalgiriu“ sužaista 1:1.
Matija Ljujičius
Matija Ljujičius / fkzalgiris.lt nuotr.

Danielį Romanovskį pakeitęs M.Ljujičius kaip reikiant pagyvino svečių atakas, pats ne kartą pavojingai pagrasindamas Modesto Stonio ginamiems vartams. Šio sezono A lygoje saugas vis dar nepasižymėjo, tačiau pelnė gražų įvartį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės šešioliktfinalio rungtynėse su Gargždų „Banga“ bei pasižymėjo kontrolinėse rungtynėse Turkijoje ir Baltarusijoje.

„Panašus scenarijus įvyko ir antrose šio sezono tarpusavio rungtynėse. Galbūt tinkamai varžovų neįvertinome, nors ir pirmame mače „Sportimoje“ žaidėme prastai, o antrame dar ir pralaimėjome. Dabar irgi buvo panašiai: pirmame kėlinyje jie labiau stengėsi, daugiau bėgo, buvo geresni su kamuoliu. Antrame kėlinyje žaidėme geriau, bet to neužteko. Turime pasižiūrėti vienas kitam į akis ir į save, analizuoti savo žaidimą ir pradėti tobulėti treniruotėse bei daugiau dėmesio skirti futbolui.

Tai jau pabaiga, rungtynės baigėsi. Neturime būti liūdni, turime tęsti savo darbą ir kitose rungtynėse pasirodyti geriau. Abi komandos žaidė ant tos pačios vejos, todėl nereikia ieškoti pasiteisinimų. Pasikartosiu, jog kiekvienas turi pradėti analizuoti savo žaidimą ir atiduoti daugiau procentų pastangų komandai. Kiekvienas turi potencialo, tik turime kažką pakeisti ir stumti save į priekį“, – pasakojo rezultatyvų perdavimą Razgrade atlikęs ir apie rungtynes Bulgarijoje jau nemąstantis M.Ljujičius.

Savo ruožtu „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas teigė, jog komandai atėjo laikas susivienyti ir užnugaryje palikti liūdnai susiklosčiusias rungtynes Bulgarijoje: „Be abejo, rezultatas netenkina, nes tai yra prarasti taškai, kas „Žalgirio“ tenkinti negali, o žaidžiant vieną kėlinį, sunku laimėti ir prieš paskutinėje vietoje esančią komandą. Kita vertus, dirbame ir dabar negalime nuleisti rankų, nes komanda yra tada, kai ji sugeba atsikelti. Turime padaryti viską, kad kuo greičiau atsikeltume iš tos psichologinės duobės ir vėl pradėti rinkti ne po tašką, o po tris. Kauno komanda jau keletą rungtynių iš eilės rodo gerą žaidimą, žaidžia nuo gynybos. Stengiasi apsiginti ir, kaip matome, jiems tas gana neblogai pavyksta.“

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais rugpjūčio 2-ąją dieną, kitą trečiadienį. Dvikova LFF stadione su Utenos „Uteniu“ prasidės 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius