Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos žiniasklaida apie mačą Vilniuje: neužgijusios žaizdos ir palaikymo šūksniai iš tribūnų

UEFA Tautų lygos lygiąsias Vilniuje su Lietuvos futbolo rinktine baltarusių žiniasklaida pasitiko ramiai. Politinių neramumų krečiama valstybė praėjusią savaitę gavo smūgį žemiau juostos ir futbolo aikštėje. Tiesa, ne Lietuvoje, o Sakartvelo sostinėje Tbilisyje. Tad ir visi baltarusių žurnalistų atodūsiai po dvikovos su Lietuva dar buvo susiję su tuo, kas įvyko keliomis dienomis anksčiau pietų Kaukaze.
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ar yra gyvenimas po Sakartvelo?“ – tokia antrašte publikaciją apie dvikovą Vilniuje pateikė didžiausias Baltarusijos futbolo naujienų portalas football.by.

„Pralaimėjusi svarbiausias istorijoje rungtynes Baltarusijos rinktinė atvyko į Lietuvą ir čia sužaidė lygiosiomis, nors tai reikėjo rodyti ne Vilniuje, o Tbilisyje“, – atsidūsta portalo žurnalistas.

Priminsime, kad praėjusią savaitę baltarusiai dar turėjo galimybę pakovoti dėl istorinio bilieto į kitąmet nukeltą Europos čempionatą, bet atrankos varžybose 0:1 nusileido Sakartvelui ir baigė kovą.

„Dar rugsėjį Tautų lygą laikėme turnyru, kuris mums padės ruoštis lemiamoms „Euro 2020“ atrankos kovoms, o dabar mums tai yra pagrindinis turnyras. Jame turime perspektyvų. Smagu, kad lietuviai ir kazachai įrodė, jog galima žaisti ir su grupės favoritais albanais, kurie mus taip stipriai išgąsdino rungtynėse Minske. Perspektyvos užimti pirmąją vietą grupėje – geros. Visgi tokias pačias galimybes turi ir mūsų šiauriniai kaimynai“, – rašo football.by.

Panašiai situaciją vertina ir Tribuna.com: „Vargu ar šį rudenį minėsime geruoju. Per ketverias rungtynes Michailo Merchelio komanda iškovojo tik vieną pergalę.“

Šis žiniasklaidos kanalas pažymi, kad rungtynių metu buvo juntama ir gana stipri politinė potekstė. „Ne kartą iš tribūnų buvo šaukiama „Tegyvuoja Baltarusija“. Ypač garsiai tai girdėjosi po rungtynių pradžią skelbusio švilpuko“, – rašo baltarusiai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija

Priminsime, kad sužaidus po tris mačus C diviziono 4-oje grupėje visos keturios ekipos turi po 4 taškus.

„Negalima sakyti, kad šeimininkai galingai pradėjo rungtynes, tačiau, kaip ir rungtynėse Tbilisyje, jau 7-ąją minutę po Arvydo Novikovo smūgio iš už baudos aikštelės kamuolys atsidūrė mūsų vartuose. Po jo tapo akivaizdu, kad per tris dienas idėjų, ką daryti praleidus greitą įvartį, neatsirado. Rungtynės Vilniuje labai priminė vaizdą Tbilisyje, nors komandos treneris Michailas Merchelis pakeitė beveik pusę sudėties“, – nusivylimo neslepia baltarusiai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija

Kaimynų žiniasklaida pripažįsta, kad išlyginti rezultatą svečiams pavyko ir šiek tiek nusišypsojus sėkmei.

„Pirmasis mūsų įvartis – atsitiktinis. Tai nulėmė individuali Baltarusijos čempionate kažkada žaidusio Egidijaus Vaitkūno pražanga“, – lietuvio timptelėjimą Vitalijui Lisakovičiui už rankos ir skirtą baudinį į šeimininkų vartus vertina Baltarusijos žiniasklaida.

„Po trijų turų visų komandų galimybės yra lygios. Baltarusijos pranašumas – dvi rungtynės namuose. Visgi ne visada pavyks pelnyti du įvarčius trimis smūgiais“, – mačą Vilniuje apibendrina football.by.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius