Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrai vėl buvo stipresni: „Žalgirio“ kelionė Čempionų lygoje – baigta

Vilniaus „Žalgiriui“ stebuklo sukurti nepavyko. Vladimiro Čeburino auklėtiniai antrojo Čempionų lygos atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse vėl pralaimėjo – 1:3 nusileido Budapešto „Ferencvaroš“ klubui.
Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmąsias rungtynes Budapešte žalgiriečiai pralaimėjo 0:2, tad bendras dviejų susitikimų rezultatas – 1:5.

Pirmąjį smūgį į vartų plotą „Ferencvaroš“ atliko tik 44-ąją minutę, bet jau pirmas pykštelėjimas į stačiakampį baigėsi įvarčiu į Edvino Gertmono vartus. „Žalgiris“ nespėjo grįžti į gynybą po kampinio, o greitoje atakoje tiksliai smūgiavo Ryanas Mmaee.

Po pertraukos vilniečiai prarasti jau neturėjo ko, tad rengė daug atakų, kurių keletą pavyko pabaigti itin pavojingais smūgiais. Tiesa, tiek Ovidijus Verbickas, tiek Hugo Videmontas galva smūgiavo netiksliai.

Antrąjį įvartį svečiai vėl mušė greitos atakos metu, kai keliese išbėgo prieš E.Gertmoną – tiksliai į vartus dar kartą smūgiavo R.Mmaee.

Paguodos įvartį jau per pridėtą laiką „Žalgiriui“ pelnė Djibrilis Diaw, sulaukęs gero perdavimo ir į tinklą kamuolį pasiuntęs smūgiu galva.

Vis dėlto dar ir varžovai tarė žodį – šalia vartų su kamuoliu puikiai susitvarkė Robertas Makas ir mušė trečią „Ferencvaroš“ įvartį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“

Šis pralaimėjimas nėra tarptautinių kovų pabaiga „Žalgiriui“, kuris kovas pratęs Europos lygoje. Trečiajame atrankos etape vilniečiai žais prieš stipriausios Slovėnijos komandos Murska Sobotos „Mura“ ir daugkartinio Bulgarijos čempiono, Valdo Dambrausko treniruojamo Razgrado „Ludogorec“ dvikovos pralaimėtojus.

„Ferencvaroš“ Čempionų lygos trečiame etape susitiks su Čekijos čempionu Prahos „Slavia“.

Rungtynių eigą aprašė 15min, mūsų portale netrukus galėsite skaityti Vladimiro Čeburino mintis po pralaimėjimo.

Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“ 1:3 (bendras – 1:5)

Antras kėlinys.

90 min. Rungtynės baigėsi.

90 min. Ech... Trečias svečių įvartis. Paskutinį žodį tarė Robertas Makas.

90 min. Djibrilis Diaw muša įvartį! Paguodos įvartis, tačiau labai smagus. Gynėjas kamuolį į vartus mušė galva - 2:1.

86 min. Dar vienas O.Zubkovo smūgis ir dar kartą puikiai žaidžia „Žalgirio“ vartininkas.

85 min. O.Zubkovas, pasirodęs po keitimo, galėjo mušti ir trečią įvartį, tačiau E.Gertmonas smūgį atrėmė.

72 min. ĮVARTIS. Svečiai vėl išbėgo į greitą ataką ir vėl nuginklavo E.Gertmoną. Vilniečiai buvo apgulę „Ferencvaroš“ vartus, bet pasileido vengrai į žaibišką išpuolį perėmę kamuolį, o atakos smaigalyje vėl atsidūrė Ryanas Mmaee. Jau 2:0 laimi Vengrijos čempionai.

58 min. Dar viena proga! H.Videmontas turėjo nuostabią progą, tačiau galva iš kelių metrų nepataikė į vartus. Nusivylimas prancūzo veide.

51 min. Kokia proga! S.Mikoliūnas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o O.Verbickas smūgiavo galva, tačiau kamuolys skriejo šiek tiek virš vartų.

46 min. Prieš pat antrojo kėlinio pradžią įvyko kuriozas – teisėjas iš Belgijos Erikas Lambrechtsas jau buvo aikštėje, tačiau išskubėjo atgal į rūbinę, nes kažką pamiršo. Galiausiai arbitras grįžo ir žaidimas vėl vyksta!

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

44 min. ĮVARTIS! Kokia nesėkmė... Svečiai iš Budapešto pasileido į greitą ataką, iš pirmojo varžovo kamuolys buvo beveik atimtas, tačiau jis pasiuntė perdavimą tarp „Žalgirio“ gynėjo kojų, o Ryanas Mmaee atsidūręs prieš Edviną Gertmoną neklydo. „Žalgiris“ atsilieka 0:1, bendras rezultatas jau 0:3.

26 min. J.Sylvestras pabandė smūgiuoti iš už baudos aikštelės ribų, bet vartininkas laiku ir vietoje.

25 min. Kol kas abi komandos žaidžia be ryškesnių progų pasižymėti, tačiau vilniečiai aktyvūs. Žinoma, jiems reikia mušti bent dukart, o varžovams ir toks rezultatas yra tinkamas.

10 min. Labai simpatiška rungtynių pradžia Vilniuje! „Žalgiris“ ne tik kad nenusileidžia niekuo Vengrijos čempionams, bet ir kuria pavojų prie svečių vartų.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Prieš rungtynes 15min žurnalistui prieš mačą netikėtai teko pasikalbėti su „Ferencvaroš“ trenerio asistentu. Jis teigė, kad darbas dar nėra padarytas, o „Žalgiriui“ pranašumu gali tapti dirbtinė LFF stadiono danga.

Strategas stebinti rungtynes iš tribūnos ir duoda nurodymus per raciją ant suolo sėdintiems kolegoms. Jis apgailestavo, kad Budapešto ekipai nepavyko realizuoti 11 metrų baudinio namuose. Beje, jis gerai susipažinęs su Lietuvos futbolu: yra žaidęs vienoje komandoje su Arminu Narbekovu.

Startinės komandų sudėtys:

„Žalgiris“: Edvinas Gertmonas, Joelis Bopesu, E;hadji Pepe Diaw, Nemanja Ljubisavljevičius, Saulius Mikoliūnas, Ovidijus Verbickas, Karolis Uzėla, Ogenyi Onazi, Hugo Videmont, Jakubas Sylvestras, Francis Kyeremeh.

„Ferencvaroš“: Denesas Dibuszas, Henry Wingo, Dominikas Csontosas, Miha Blažičius, Samy Mmaee, Somalia, Ihoris Kharatinas, Kristofferis Zachariassenas, Myrto Uzuni, Tokmacas Nguenas, Ryanas Mmaee.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius