Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ klubui galutinis sprendimas dėl FIFA sankcijų bus priimtas gruodį

Lozanoje įsikūręs Sporto arbitražo teismas oficialiai informavo, jog „Barcelona“ klubo apeliacija dėl draudimo vienerius metus pirkti futbolininkus bus pradėta nagrinėti gruodžio 5 dieną.
Lionelį Messį sveikina komandos draugai
Lionelį Messį sveikina komandos draugai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pranešimo, galutinis sprendimas turėtų būti priimtas iki šių metų pabaigos.
 
Katalonijos klubas FIFA rūstybę užsitraukė, kuomet paaiškėjo, jog „Barcelona“ galimai pažeidė dabar galiojančią tvarką įsigydama bei registruodama dešimt žaidėjų, kurie sandorių sudarymo metu buvo nepilnamečiais, t.y., jiems nebuvo sukakę 18 metų.
 
Pavasarį paskelbta, jog Katalonijos klubas naujų futbolininkų registruoti negalės vienerius metus – t.y., du vadinamuosius transferų langus, 2014 metų vasarą ir 2015 metų sausio mėnesį. Tačiau tokį sprendimą balandžio 2 dieną Katalonijos klubas apskundė, tad sankcijų įsigaliojimas buvo atidėtas, kol vyko pateiktų argumentų nagrinėjimas.

Pavasarį paskelbta, jog Katalonijos klubas naujų futbolininkų registruoti negalės vienerius metus – t.y., du vadinamuosius transferų langus, 2014 metų vasarą ir 2015 metų sausio mėnesį.
 

Tokią galimybę „Barcelona“ pasistengė išnaudoti maksimaliai. Vasarą komandą papildė vartininkai Marcas-Andre ter Stegenas bei Claudio Bravo, gynėjai Thomas Vermaelenas, Jeremy Mathieu ir Douglas Pereira, saugai Alenas Halilovičius ir Ivanas Rakitičius bei puolėjas Luisas Suarezas.
 
Rugpjūčio pabaigoje FIFA Apeliacijų komitetas pranešė atmetantis „Barcelona“ argumentus, tad klubui beliko viena išeitis – apskųsti FIFA paskirtas sankcijas Sporto arbitražo teismui.
 
Jei ši institucija atmes „Barcos“ apeliaciją iki 2015-ųjų metų transfero lango pradžios, draudimas įsigyti žaidėjus įsigalios jau šią žiemą. Stiprintis „Barcelona“ negalės ir ateinančių metų vasarą.
 
Tokia griežta bausmė vienam stipriausių pasaulio klubų skirta už FIFA Transferų taisyklių 19-ojo straipsnio pažeidimus. Būtent šis straipsnis numato, kokiais atvejais draudžiama įsigyti futbolininkus, kuriems dar nėra sukakę 18 metų. Taip pat reglamentuotos ir išimtys, kuomet, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, klubams yra leidžiama laisviau įsigyti nepilnamečius žaidėjus iš užsienio.
 
Futbolininką, kuriam dar nėra sukakę 18 metų, leidžiama įsigyti, jei jo tėvai keičia gyvenamąją vietą dėl priežasčių, nesusijusių su futbolu, t.y., atvyksta gyventi į šalį, kurioje registruotas ir rungtyniauja klubas-pirkėjas.

Jei Sporto arbitražo teismas nepatenkins apeliacijos, Ispanijos vicečempionai taip pat turės sumokėti 450 tūkstančių Šveicarijos frankų baudą bei per 90 dienų pašalinti visus pažeidimus.

Transferas nevaržomas, jei perkamas nepilnametis žaidėjas, turintis kurios nors Europos Sąjungos valstybės pilietybę, o jo amžius yra nuo 16 iki 18 metų.
 
Nepilnametį futbolininką taip pat galima įsigyti, jei jo gyvenamoji vieta yra  nutolusi iki 50 kilometrų atstumu nuo valstybės sienos, o jį perka kaimyninės šalies klubas, kurio būstinė taip pat yra nutolusi ne daugiau kaip 50 kilometrų nuo valstybės sienos.
 
Anot FIFA, nė vienas iš žaidėjų, kurių transferų pažeidimais yra kaltinama „Barcelona“, neatitiko jokios išimties taisyklės, o tai reiškia, jog Katalonijos klubas „padarė pakankamai rimtą nusižengimą“.
 
Jei Sporto arbitražo teismas nepatenkins apeliacijos, Ispanijos vicečempionai taip pat turės sumokėti 450 tūkstančių Šveicarijos frankų baudą bei per 90 dienų pašalinti visus pažeidimus.
 
FIFA bausmės taip pat sulaukė ir tokius žaidėjus registravusi Ispanijos futbolo federacija, kuriai skirta 500 tūkstančių frankų bauda bei įpareigojimas atitinkamai pakoreguoti jaunų futbolininkų registracijos procedūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius