-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ sirgaliai rado paaiškinimą Paulinho įsigijimui – tai nesusiję su futbolu

Po visą vasarą trukusios gandų virtinės pirmadienį „Barcelona“ oficialiai pranešė, kad sirgalių košmarai išsipildė. Klubas už 40 mln. eurų sumą iš Kinijos įsigijo brazilą Paulinho, profesionalo karjerą pradėjusį „FC Vilnius“ klube. Sportiniais argumentais tokio sandėrio paaiškinti neįmanoma, tad greitai rasta kita priežastis.
Paulinho žaidė Kinijos lygoje
Paulinho žaidė Kinijos lygoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nesuprantamas sandoris

Žinia apie 29 metų saugo Paulinho įsigijimą paskelbta ypač netinkamu metu – kitą dieną po pralaimėjimo Madrido „Real“ ekipai namuose per Supertaurės rungtynes.

Brazilo įsigijimas sunkiai paaiškinamas, kai ekipa neseniai prarado vieną lyderių Neymarą ir taikėsi į tokius futbolininkus kaip Philippe'as Coutinho ir Ousmane'as Dembele.

Dar sunkiau suvokiama, kad katalonai už Paulinho sumokėjo visą jo sutartyje su Guangdžou „Evergrande“ numatytą išpirkos sumą – 40 mln. eurų. Kinai nesutiko derėtis su „Barca“ ir nuleisti šios sumos.

Paulinho nėra kūrybingas, jo perdavimai per dažnai būna netikslūs, jį lengva išmušti iš pozicijos. Jo pozicinis žaidimas irgi ne aukščiausios klasės.

2006 m. karjerą Vilniuje pradėjęs Paulinho po sezono išvyko į Lodzės klubą Lenkijoje, o dar po metų grįžo į gimtinę. 2010-2013 m. sezonuose jis užsirekomendavo „Corinthians“ klube, tapo Brazilijos rinktinės nariu ir už jį Londono „Tottenham Hotspur“ nepagailėjo klubui tuomet rekordinės beveik 20 mln. eurų sumos.

Pirmajame savo sezone Anglijoje brazilas nebuvo labai prastas žaidėjas, net pelnė 8 įvarčius, tačiau komandos vairą perėmus Mauricio Pochettino, jis tapo nebereikalingas. Vienoje apklausoje „Spurs“ fanai Paulinho net išrinko visų laikų blogiausiu klubo pirkiniu.

Sąmokslo teorija

Teigiama, kad Paulinho pirkimas yra tik priedanga įsiteikti kinams, kad šie prileistų „Adelte Group“ prie pelningų statybų Kinijoje.

„Barcelona“ sirgaliai socialiniuose tinkluose jau skalpuoja klubo prezidentą Jordi Maria Bartomeu ir reikalauja jo atsistatydinimo. Juolab, kad po Paulinho įsigijimo pradėjo sklisti gandai, jog „Barca“ gali prarasti Sergi Roberto ir Sergi Samperą.

Abu futbolininkai yra „Barcelona“ akademijos auklėtiniai, klube esantys nuo vaikystės. Abu yra talentingi futbolininkai, tiesa, S.Samperas nėra nuolatinis pagrindinės komandos žaidėjas. Priešingai nei S.Roberto, kuris žaidžia būtent vidurio saugu ir yra tik 25-erių.

Vis dėlto labiausiai sirgalius pykdo kitkas. „Barcos“ sirgalių svetainė „Grup14“ teigia, kad šis perėjimas tėra verslo sandėris, skirtas padėti J.M.Bartomeu verslo interesams.

54-erių metų katalonas eina šias pareigas nuo 2014 metų, kai atsistatydino korupcija įtariamas Sandro Rosellis. Dabartinis prezidentas buvo pastarojo komandoje ir ėjo viceprezidento pareigas.

J.M.Bartomeu yra bendrovės „Adelte Group“ generalinis direktorius ir partneris. Ši kompanija užsiima statybų sprendimais oro uostuose ir uostuose bei ieško kelių į Azijos rinką. „Adelte Group“ nusitaikė į pelningą verslo sandėrį Kinijoje – dirbtinės „The Ocean Flower Island“ salos statybas prie Kinijos krantų.

Šį projektą vykdo „Evergrande Group“ – ta pati kompanija, kuri valdo Guangžou „Evergrande“ futbolo klubą. Teigiama, kad Paulinho pirkimas yra tik priedanga įsiteikti kinams, kad šie prileistų „Adelte Group“ prie pelningų statybų Kinijoje.

Netinkantis žaidėjas „Barcelona“

Futbolo analitikų portalo „Squawka“ nuomone, Paulinho yra tikrai per žemo lygio žaidėjas tokiai komandai kaip „Barcelona“. Ypač, kai jo kaina yra 40 mln. eurų, o Kinijoje jis uždirbo po 100 tūkst. eurų per savaitę ir tikrai nesimažins algos. Tokio atlyginimo negauna tokie „Barcos“ žaidėjai kaip Ivanas Rakitičius ar Samuelis Umtiti.

Paulinho nėra prastas futbolininkas – juk žaidžia Brazilijos rinktinėje. Vis dėlto katalonų stiliui jis paprasčiausiai netinka.

Įspūdinga: Brazilijos pergalę prieš Urugvajų lėmė trys Vilniuje žaidusio Paulinho įvarčiai

Paulinho žaidžiantis Lietuvoje

Jo pirmasis lietimas yra prastas, o tai viena svarbiausių savybių, reikalinga žaidžiant „Barcelona“ ekipoje. Paulinho nėra kūrybingas, jo perdavimai per dažnai būna netikslūs, jį lengva išmušti iš pozicijos. Jo pozicinis žaidimas irgi ne aukščiausios klasės.

Tai žaidėjas, kurio pagrindinė stiprybė yra fizinė jėga, gana nemažas saugui greitis. Jis yra atletiškas, gerai periminėja kamuolius ir turi gerą smūgį į vartus. Jis tikrai gali pelnyti įvarčius, tačiau „Barca“ iš savo saugų reikalauja ne to.

Galbūt tai reiškia, kas naujasis treneris Ernesto Valverde priims drastiškų sprendimų dėl žaidimo stiliaus. Vis dėlto, jeigu tai būtų tiesa, Paulinho atvyktų į komandą tikrai ne rugpjūčio mėnesį, kai sezonas jau prasidėjo ir jam reikės pratintis prie visiškai kito klubo, naujų komandos draugų ir šalies.

Jeigu E.Valverde žaidimo stiliaus keisti nežada, 29-erių metų brazilas, beveik nežaidęs Europoje, yra per senas, kad būtų pakeistas į „Barcos“ stiliui tinkamą saugą. Rinkoje yra daugybė tokio lygio futbolininkų, kurie nekainuotų 40 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius