Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayern“ treneris pabandė paaiškinti siaubingą vartininko klaidą

Svenas Ulreichas ilgai pateisino lūkesčius kaip Manuelio Neuerio dubleris Miuncheno „Bayern“ vartuose. Tačiau viena klaida aptemdė Vokietijos klubo vartininko sezoną.
Svenas Ulreichas
Svenas Ulreichas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nebus laimingos pabaigos Juppo Heynckeso istorijoje.

Šis 72 metų treneris su „Bayern“ triumfavo Čempionų lygoje 2013 metais, bet šiais metais sugrįžimas prie bavarų vairo nebuvo toks sėkmingas, nes turnyro pusfinalyje Vokietijos klubą eliminavo Madrido „Real“.

Antrasis mačas antradienį Madride buvo pilnas chaoso ir komiškų klaidų, po kurių rungtynės baigėsi 2:2, o bendras dviejų akistatų rezultatas (4:3) liko Ispanijos klubo naudai.

„Real“ tęs kovą dėl trečiojo iš eilės Čempionų lygos titulo, o „Bayern“ vėl liko per žingsnį nuo finalo – tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas pusfinalio varžybose paeiliui.

„Jei peržvelgtume abejas rungtynes, atrodytų, kad mes buvome geresnė komanda. Bet mums nepavyko pasiekti finalo. Esu labai nusivylęs“, – sakė J.Heynckesas.

„Bayern“ itin brangiai kainavo S.Ulreicho klaida.

29 metų vartininkas, atkeliavęs į Miuncheną prieš trejus metus iš „Stuttgart“ klubo, patikimai gynė vartus šį sezoną, kol traumą gydosi M.Neueris.

J.Heynckessas buvo pavadinęs S.Ulreichą „antruoju geriausiu Vokietijos vartininku Bundeslygoje“, – žinoma, po M.Neuerio, kuris tęsia reabilitaciją ir rengiasi sugrįžimui į aikštę.

Treneris teigė, kad tokį vartininką atsiuntė Dievas, o „Bayern“ ilgametis puolėjas Thomasas Mulleris kiek anksčiau įvardino S.Ulreichą geriausiu komandos žaidėju šį sezoną.

Tačiau antradienio rungtynėse, iškart po pertraukos, S.Ulreichas baisiai suklydo.

„Bayern“ gynėjui perdavus kamuolį atgal, vartininkas planavo jį pagauti rankomis, bet sudvejojo, nes grėstų laisvas smūgis baudos aikštelėje. S.Ulreichas bandė spirti kamuolį, bet nespėjo persigrupuoti ir praleido jį pro save. Klaidos tykojusiam „Real“ puolėjui Karimui Benzema liko paridenti kamuolį į tuščius vartus.

S.Ulreichas liko suakmenėjęs – tarsi žmogus, užtrenkęs namų duris ir supratęs, kad paliko raktus viduje.

„Tiesą sakant, jis žaidė įspūdingą sezoną, – bandė guosti J.Heynckessas. – Jis truputį užsiblokavo, liko sutrikęs, nes nebuvo įsitikinęs, ar gali pagauti kamuolį rankomis. Tada suprato, kad negali, ir susinervino.

Baisus dalykas žaidėjui išgyventi tokį momentą.“

Kaip jautėsi S.Ulreichas, galima tik įsivaizduoti. Po rungtynių jis nedalino komentarų, bet viską pasako po finalinio švilpuko padaryta nuotrauka, kurioje matyti, kaip vartininkas vienišas sėdi viduryje aikštės.

Vargu, ar kas galėjo paguosti S.Ulreichą, nors „Bayern“ puolėjas T.Mulleris bandė. „Klaidų pasitaiko, mes nieko nekaltiname, – sakė Th.Mulleris. – Mes galėjome ištaisyti klaidą.“

Tačiau nepavyko. „Bayern“, jau užsitikrinęs Vokietijos čempionų titulą ir dar žaisiantis šalies taurės finale, vėl liko be Čempionų lygos finalo.

J.Heynckessas jau buvo paskelbęs, kad paliks komandą po šio sezono bet kuriuo atveju, tad pabaiga nebus ideali.

Dabar jau būsimas „Bayern“ treneris Niko Kovačas bandys pasiekti tai, kas nepavyko Pepui Guardiolai, Carlo Ancelotti ir J.Heynckessui, – laimėti pirmą Čempionų lygos titulą nuo 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius