-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be futbolo metus praleidęs L.Spalvis – apie traumą, ateitį „Sporting“ bei sugrįžimą į rinktinę

Vieną didžiausių likimo siųstų išbandymų Lukas Spalvis atlaikė. 22-ejų metų vilniečio debiutinį sezoną Lisabonos „Sporting“ sujaukė pasirengimo metu patirta sudėtinga trauma, tačiau metus be futbolo praleidęs puolėjas žvalgytis atgal nenori ir tikina į aikštę sugrįšiantis dar stipresnis.
Lukas Spalvis
Lukas Spalvis / „Twitter“ nuotr.

Praėjusią savaitę L.Spalvis grįžo į Lietuvą ir pradėjo atostogas. Gimtojoje šalyje futbolininkas praleis beveik mėnesį, o vėliau grįš į Portugalijos sostinę ir bandys iš naujo kilti į viršūnę.

Kad futbolas yra kalnas, į kurį kopi lėtai, bet nusileidi labai greitai, L.Spalvis žino geriau nei bet kas kitas.

2015–2016 metų sezoną „Aalborg“ marškinėlius vilkėjęs lietuvis demonstravo įspūdingą formą ir tapo rezultatyviausiu Danijos čempionato žaidėju. Šiuos rodiklius L.Spalvis fiksavo pasveikęs po 2014-aisiais patirtos kairiojo kelio kryžminių raiščių traumos, dėl kurios nežaidė beveik septynis mėnesius.

Nuraškęs visus saldžiausius vaisius Danijoje, futbolininkas sulaukė kvietimo į Portugaliją, bet užkariauti vietos sirgalių simpatijų lietuviui neleido dar vienas likimo siųstas išbandymas.

Jau pirmose kontrolinėse rungtynėse su „Stade Nyonnais“ startinėje sudėtyje žaidęs L.Spalvis skausmo perkreiptu veidu 54-ąją minutę buvo išneštas ant neštuvų.

„Facebook“ nuotr./Lukas Spalvis
„Facebook“ nuotr./Lukas Spalvis

Paaiškėjo, kad sužeidimas labai rimtas – jam vėl ne tik trūko kelio (šįkart – dešiniojo) kryžminiai raiščiai, bet ir plyšo meniskas. Prireikė operacijos, po kurios daugiau oficialių rungtynių puolėjas taip ir nežaidė.

– Lukai, visą pastarąjį sezoną praleidote dėl traumos. Ar šie metai buvo sunkiausi jūsų karjeroje? – pradėjome pokalbį su 2015 metų geriausiu Lietuvos futbolininku.

– Greičiausiai taip. Šiuos metus galima būtų palyginti su 2014-aisiais, kai taip pat teko visą sezoną praleisti be rimto futbolo. Metai tikrai nebuvo geri, bet ką darysi.

– Prieš keletą savaičių portugalų žiniasklaida trimitavo, jog L.Spalvis jau sportuoja visa jėga ir tuoj sugrįš į aikštę, tačiau oficialaus debiuto „Sporting“ ekipoje taip ir neišvydome. Kokia iš tiesų šiuo metu yra jūsų sportinė forma?

– Jaučiuosi tikrai gerai, pastaruosius du mėnesius jau treniravausi su pagrindine komanda. Tiesiog situacija buvo tokia, kad sezono pabaigoje nebuvo prasmės skubinti įvykių ir žūtbūt kuo greičiau sugrįžti į aikštę. Pasitarę su treneriais nusprendėme, kad naudingiau bus, jei ruoštis kitam sezonui pradėsiu visa jėga. Tikslas yra būti pasirengus 100 proc. jau sezono pradžioje.

– Traumos padarinių jau visai nejaučiate?

– Ne. Viskas tikrai yra gerai. Tiesiog reikėjo laiko, kad priprasčiau. Gydymas užtruko, teko labai dažnai lankytis pas gydytojus, bet viskas praėjo gana sklandžiai. Nuo balandžio mėnesio jaučiuosi tikrai gerai.

„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis
„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis

– Turbūt ne tokio debiutinio sezono naujoje komandoje tikėjotės. Ar tai, jog per šiuos metus taip ir neturėjote progos parodyti, ką sugebate, kaip nors pakeitė klubo trenerių ir jūsų santykius?

– Klubui neturiu jokių priekaištų, jie tikrai manimi rūpinosi, gydymas buvo aukščiausio lygio. Taip, su vyriausiuoju treneriu Jorge Jesusu bendrauti teko rečiau, bet tai yra suprantama – jam rūpi tie žaidėjai, kurie yra sveiki ir gali padėti komandai. Daugiau bendravau su personalu ir komandos daktarais, bet skųstis tikrai neturiu kuo.

Klubui neturiu jokių priekaištų, jie tikrai manimi rūpinosi.

– Jūsų sutartis su klubu galios dar ir ateinantį sezoną. Galbūt jau kalbėjote su „Sporting“ vadovais, kokį vaidmenį jie jums planuoja?

– Manau, jog viskas spręsis vasaros pabaigoje arba ankstyvą rudenį. Kai pradėsim pasirengimą naujam sezonui, tuomet ir matysime, kaip ir kas.

– „Sporting“ ekipai šis sezonas taip pat buvo ypač permainingas. Pradėjote pirmenybes labai gerai, bet vėliau patekote į duobę ir galiausiai likote už pagrindinių savo oponentų „Benfica“ ir „Porto“ nugarų. Ar pasibaigus pirmenybėms klubo koridoriuose jautėsi daug nusivylimo?

– Taip, sezonas nebuvo toks, kokio tikėjomės, bet plačiau apie vidinius klubo reikalus kalbėti negaliu, nes yra numatytos piniginės baudos.

Lukas Spalvis su „Belenenses“ apranga
Lukas Spalvis su „Belenenses“ apranga

– Prieš kelias dienas žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, jog „Sporting“ ateinantį sezoną ir vėl jus galėtų išnuomoti „Belenenses“ ekipai. Kiek šios kalbos turi pagrindo?

– Kalbų visada daug, mažai darbų (juokiasi). O jeigu iš tikrųjų, tai kol kas dar sunku pasakyti. Realesnė situacija bus matyti tuomet, kai grįšiu po atostogų. Dabar stengiuosi futbolo reikalus pamiršti, daugiau šiais klausimais dirba mano agentas. Jam pasakiau, kad atostogų metu noriu pailsėti ir apie futbolą galvoti kuo mažiau.

– Kiek laiko truks atostogos?

– Iki birželio 21-osios. Tuomet grįšiu į Lisaboną ir pradėsiu pasirengimą naujam sezonui.

Tai yra geriausia šalis, kurioje man iki šiol yra tekę gyventi.

– Kokie yra jūsų vasaros planai – tik ilsėsitės ar klubo treneriai yra sudarę kokią nors individualią programą, pagal kurią dirbsite šias artimiausias kelias savaites?

– Jokių konkrečių planų nėra, tačiau aš treniruojuosi individualiai, žinau, ką man reikia daryti. Taigi net ir atostogaudamas ruošiuosi sezono pasiruošimui (šypsosi).

– Portugalijoje praleidote vienerius metus. Kaip jaučiate, ar tai yra ta šalis, kurioje norėtumėte likti ir ilgesniam laikui?

– Pati šalis tikrai yra labai smagi, šilti žmonės, geros nuotaikos, puikus oras, daug ką galima nuveikti. Galiu drąsiai teigti, kad tai yra geriausia šalis, kurioje man iki šiol yra tekę gyventi. Neslėpsiu, man čia patinka labiau nei Šiaurėje, kur taip pat praleidau ne vienerius metus. O dar ta visa futbolo atmosfera. Tačiau mūsų sporto šakoje taip jau būna – vieną dieną čia, kitą jau gali būti visai kitur. Niekada nesakyk niekada.

„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis
„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis

– Sugrįžti į Skandinaviją galėjote jau ir šiemet, kai didžiulį susidomėjimą jumis rodė Trondheimo „Rosenborg“, bet Norvegijoje taip ir neužsibuvote. Ši istorija žiniasklaidoje buvo apipinta įvairiomis spekuliacijomis, o kokia buvo tikroji priežastis?

– Tiesiog kilo nesutarimų dėl to, kiek prireiks man dar laiko, jog sugrįžčiau į aikštę. O tai lėmė ir susitarimus dėl algų mokėjimo. Dėl to klubams susitarti ir nepavyko. Tai buvo esminė problema.

– Taip pat kurį laiką praleidote „Belenenses“ klube, bet jame irgi nedebiutavote. Kodėl?

– Čia jau lėmė Portugalijos futbolo ypatumai. Šioje šalyje klubai vienas kitam gali išnuomoti tik tris futbolininkus. Šį sezoną mūsų klubas jau buvo išnuomojęs „Belenenses“ ekipai tris žaidėjus, bet vienas iš jų jau buvo grįžęs į „Sporting“. Visi galvojo, kad to trečio žaidėjo poziciją galėčiau užimti aš, bet labiau įsigilinus į niuansus paaiškėjo, kad aš veikiausiai būčiau traktuojamas kaip ketvirtas išnuomotas futbolininkas, dėl to nuspręsta nerizikuoti ir sugrįžau į „Sporting“.

„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis
„Twitter“ nuotr./Lukas Spalvis

– Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas antradienį paskelbs komandos sudėtį, kuri ruošis 2018-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos dvikovai su Slovakija. Ar šiomis savaitėmis teko bendrauti su treneriu?

– Bendrauti su treneriu neteko, man niekas neskambino. Tiek šiuo klausimu ir galiu pasakyti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kieranas Gibbsas ir Lukas Spalvis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kieranas Gibbsas ir Lukas Spalvis

– Bet birželio 10-ąją rungtynėse su slovakais jus turbūt bus galima išvysti LFF stadiono tribūnose?

– Be jokios abejonės, planuoju žiūrėti šias rungtynes ir palaikyti vyrus. Žiūrėsim, kaip seksis. Tikiuosi ir linkiu gero rezultato.

– Rugsėjo 1-ąją vyksiančiame atrankos mače su škotais jus jau matysime aikštėje?

– Tikiuosi, jog taip. Kaip minėjau, pasirengimą sezonui pradėsiu visa jėga, tad rudenį tikrai būsiu pasirengęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius