Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos treneris atsisveikino su ašaromis: „Tiesiog tokia ta pabaiga“

Belgijos rinktinės Roberto Martinezas nebetreniruos. Tai jis patvirtino po to, kai „raudonieji velniai“ sužaidė 0:0 su Kroatija ir pasitraukė iš pasaulio čempionato.

Maroką ir Kroatiją į priekį praleidę belgai finišavo treti grupėje ir patraukė namo iš Kataro.

„Mano situacija yra labai aiški, – teigė R.Martinezas. – Kad ir koks būtų buvęs rezultatas šiame čempionate, dar prieš jį priėmiau sprendimą. Man visada svarbiausia ilgalaikė strategija. Nuo 2018-ųjų galėjau imtis daugybės skirtingų darbų. Aš neatsistatydinu. Tiesiog tokia ta pabaiga.“

Belgija paleido daugybę progų rungtynėse su Kroatija, o būtent pergalė ir buvo reikalinga „auksinei kartai“, kuri niekad nėra laimėjusi didžiojo turnyro.

R.Martinezas perėmė Belgijos vairą 2016-siais, prieš tai jis treniravo kelis Anglijos klubus.

2018-ųjų pasaulio čempionate belgai užėmė trečiąją vietą, o 2020-ųjų Europos pirmenybėse krito ketvirtfinalyje. Į dabar vykstančias planetos pirmenybes Belgija atvyko kaip antra komanda FIFA reitinge.

„Esame labai nusivylę ankstyvu komandos pasitraukimu iš pasaulio čempionato Katare. Nuvylėme Belgijos žmones, kurie labai stipriai palaikė komandą“, – teigiama Belgijos federacijos pranešime.

„Dėkojame Roberto Martinezui už viską, ką jis pasiekė su šia auksine karta tiek kaip treneris, tiek kaip techninis direktorius“, – priduriama jame.

Puolėjas Michy Batshuayi'us neslėpė, kad treneris buvo emocingas, kuomet pranešė komandai apie pasitraukimą.

„Esame nustebinti dėl tokio jo sprendimo, – neslėpė futbolininkas. – Jis tai pasakė verkdamas. Tai pabaiga ir kai kuriems žaidėjams. Daug jų verkė rūbinėje po rungtynių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius