Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Borussia“ lyderis Marco Reusas pratęsė sutartį, tačiau jį išlaikyti bus sunku

Tragišką sezoną žaidžiančios Dortmundo „Borussia“ ekipos lyderis Marco Reusas antradienį pratęsė su klubu galiojančią sutartį. Puolėjas laisvuoju agentu būtų tapęs 2017 metų vasarą, tačiau padėjo parašą ant dviejų metų sutarties pratęsimo. Iš kontrakto taip pat panaikinta ir išpirkos suma, kuri iki šiol buvo vos 25 mln. eurų.
Marco Reusas
Marco Reusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 25 metų vokietį ratus jau seniai suka stipriausi Europos futbolo klubai – Miuncheno „Bayern“, Madrido „Real“, „Manchester United“, „Manchester City“ ir kiti. Pagal įvairius užsienio žiniasklaidos vertinimus, M.Reuso pasirašytas naujas kontraktas jokių būdu nereiškia, kad puolėjas liks Dortmunde.

Tai gali būti tiesiog bandymas daugiau uždirbti iš sunkiai išvengiamo perėjimo į kitą komandą. Iki šiol bet kuris klubas, į kurį sutiktų keltis M.Reusas, būtų futbolininką įsigijęs vos už 25 mln. eurų. Išbraukus iš sutarties šį punktą, futbolininko perėjimo suma bus klubų derybų objektas ir gali išaugti iki kur kas didesnės sumos.

Vis dėlto, pats futbolininkas po sutarties pasirašymo kalbėjo taip, kad „Borussia“ sirgaliai miegos ramiau.

„Esu labai laimingas dėl sprendimo likti BVB. Dortmundas yra mano gimtasis miestas ir pats klubas yra mano širdyje. Tikiuosi, kad ateitis mums bus sėkminga, yra labai daug nepadarytų darbų“, – sakė M.Reusas.

2013 m. „Borussia“ klubas prarado vieną lyderių Mario Goetze, kai „Bayern“ klubas, prieš tai sutaręs su futbolininku, tiesiog sumokėjo jo sutartyje nustatytą minimalią išpirkos sumą – 35 mln. eurų. Galima spėti, kad prireikus derėtis, „Borussia“ iš tiesioginių oponentų būtų paprašiusi kur kas didesnės sumos.

Po M.Reuso sutarties pratęsimo klubo atstovai pranešė, kad jokio komandos futbolininko sutartyje nėra minimalių išpirkos sumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius