Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 27 /22:53

Brazilų futbolo burtininkai išsiuntė serbus namo

Brazilijos futbolo burtininkai ant to paties grėblio kaip vokiečiai neužlipo. Trečiadienio vakarą lemiamame E grupės mače Maskvoje Tite auklėtiniai 2:0 sugebėjo palaužti Serbijos futbolininkus ir pirmą etapą baigė pirmoje turnyro lentelės vietoje.
Brazilija švenčia
Brazilijos rinktinės lyderis – Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

36-ąją dvikovos minutę brazilus į priekį išvedė „Vilniaus“ marškinėlius savo karjeros pradžioje vilkėjęs saugas Paulinho. Jis gavo puikų nuostabiai šiame čempionate rungtyniaujančio Philippe‘o Coutinho perdavimą iš aikštės vidurio ir techniškai permetė kamuolį per iš vartų išbėgusį serbų vartininką.

68-ąją minutę efektyviai suveikė braziliškas „Paris Saint Germain“ tandemas. Neymaras atliko puikų perdavimą nuo kampinio gairelės, o Thiago Silva smagiu smūgiu galva persvarą padvigubino.

Kitame grupės mače šveicarai 2:2 sužaidė su pirmą tašką iškovojusia Kosta Rika ir liko antri.

Brazilija turnyro aštuntfinalyje rungtyniaus su Meksikos komanda, o šveicarų laukia puikiai grupės varžybas užbaigusių švedų barjeras.

E grupė
1. Brazilija 3 2 1 0 5:1 7
2. Šveicarija 3 1 2 0 5:4 5
3. Serbija 3 1 0 2 2:4 3
4. Kosta Rika 3 0 1 2 2:5 1

Rungtynių eiga:

90 min. Neymaras ir vėl nepergudrauja vartininko.

85 min. Po virtinės rikošetų puikų šansą turi Neymaras, bet vartininkas vėl demonstruoja nuostabią reakciją.

77 min. Prasideda braziliška diskoteka. Brazilai mėgaujasi žaisdami su kamuoliu ir ramiai ritinėja jį vienas kitam, o Serbija paspausti priešininkų nesugeba.

71 min. Filipe Luisas šauna tarsi iš patrankos. Vartininkas sugeba kamuolį atmušti.

68 min. Serbų viltys dūžta. Neymaras pakelia fantastišką kampinį ir Thiago Silva dar fantastiškesniu smūgiu galva dvigubina persvarą – 2:0.

65 min. Dar kartą suveikia Antonio Rukavinos ir Aleksandaro Mitrovičiaus tandemas, bet po puolėjo smūgio galva Alissonas vėl kamuolį sugauna. Serbai vis aktyvesni.

61 min. Serbai paleidžia vėjais šimtaprocentinę progą. Po Antonio Rukavinos perdavimo į baudos aikštelę Alissonas nesėkmingai atmuša kamuolį prieš pat Aleksandarą Mitrovičių, bet serbas galva smūgiuoja tiesiai į Thiago Silvą.

57 min. Neymaras turi puikų šansą. Brazilų lyderis po labai greitos atakos atsidūrė vienas prieš serbų vartininką, bet jo pergudrauti nesugebėjo.

56 min. Gaisras prie brazilų vartų. Ademas Ljajičius atlieka puikų perdavimą į baudos aikštelę, Thiago Silva liečia kamuolį ir šis rikošetu skrieja virš vartų.

53 min. Nors kelių prie varžovų vartų reikia ieškoti serbams, brazilai kur kas ilgiau kontroliuoja kamuolį. Beveik visas žaidimas vyksta serbų aikštės pusėje.

48 min. Nemanja Matičius griauna į žaibišką ataką skubantį Gabrielį Jesusą ir prieš save išvysta geltoną kortelę.

45 min. Neymaras galingai šauna iš toli – kamuolys praskrieja virš skersinio.

36 min. Į serbų vartus krenta pirmasis įvartis. Philippe'as Coutinho iš aikštės gilumos atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę spurtuojančiam Paulinho, o buvęs „Vilniaus“ saugas techniškai permetė kamuolį per vartininką ir išvedė brazilus į priekį – 1:0.

33 min. Ademas Ljajičius „nupjauna“ į ataką skubantį Neymarą ir prieš save išvysta geltoną kortelę.

25 min. Pirmas realus pavojus prie serbų vartų. Neymaras smūgiuoja iš kelių metrų, bet Vladimiras Stojkovičius pirštų galais liečia kamuolį ir nukreipia jį už galinės linijos.

15 min. Atsargiai dvikovą pradėję serbai nusiramino ir vis dažniau kontroliuoja kamuolį bei grasina favoritų vartams.

10 min. Priverstinį keitimą turėjo atlikti Brazilijos rinktinė. Smūgį patyrusį Marcelo keičia Filipe Luisas. Skausmo perkreiptu veidu vienas brazilų ekipos lyderių palieka stadioną.

3 min. Brazilai labai aktyviai pradėjo akistatą. Gabrielis Jesusas atsidūrė nuošalėje.

Serbija: Vladimiras Stojkovičius; Antonio Rukavina, Milošas Velkovičius, Adamas Ljajičius, Aleksandaras Kolarovas; Nemanja Matičius, Nikola Milenkovičius, Sergejus Milinkovičius-Savičius, Dušanas Tadičius, Filipas Kostičius; Aleksandaras Mitrovičius.

Brazilija: Alissonas; Fagneris, Miranda, Thiago Silva, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willianas, Philippe'as Coutinho, Neymaras; Gabrielis Jesusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius