Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų politikai ragina klubus boikotuoti Čempionų lygos finalą, jei šis vyks Rusijoje

Jau gegužės 28-ąją Sankt Peterburgo „Gazprom Arena“ stadione turėtų būti surengtas šio sezono UEFA Čempionų lygos finalas, bet po Rusijos agresijos prieš Ukrainą šių rungtynių likimas darosi miglotas. Prie to prisideda ir stipriausių Europos šalių politikų spaudimas.
Sankt Peterburgo „Gazprom Arena“ stadionas
Sankt Peterburgo „Gazprom Arena“ stadionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dvi stipriausios sezono komandos turėtų susiremti 2018 m. pasaulio čempionatui statytame stadione, dar žinomame Krestovskio pavadinimu.

Tai būtų antras kartas, kai UEFA Čempionų finalas rengiamas Rusijoje – 2008 m. titulo likimas tarp „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ sprendėsi Rusijos sostinėje Maskvoje.

Kaip ir prieš 14 metų, kai finale žaidė dvi Anglijos komandos, taip ir šiemet labai tikėtina, kad titulo rungtynėse grumsis „Premier“ lygos klubai.

„Manchester City“, „Liverpool“ ir Londono „Chelsea“ jau iškovojo įtikinamas pergales Čempionų lygos aštuntfinalio starte ir veikiausiai žengs į ketvirtfinalį, o turnyre dar žaidžia ir ketvirtoji anglų ekipa „Manchester United“, kurį aštuntfinalį pradės šiandien.

Vis dėlto tuo atveju, jei finalas vis tik bus surengtas Sankt Peterburge, anglų komandos turėtų boikotuoti lemiamą susitikimą, įsitikinusi Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss.

„Norėčiau, kad jie boikotuotų tas rungtynes. Asmeniškai aš nenorėčiau žaisti futbolo rungtynių Sankt Peterburge, įvertinus tai, ką išdarinėja [Vladimiro] Putino režimas“, – LBC žurnalistui Nickui Ferrari sakė britų politikė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liz Truss
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liz Truss

Prancūzijos dienraštis „L'Equipe“, remdamasis britų žiniasklaida, vakar jau skelbė apie UEFA svarstymus perkelti finalą į Londoną, bet pati Europos futbolo valdymo organizacija kol kas išleido tik abstraktų pranešimą.

„UEFA nuosekliai ir atidžiai analizuoja situaciją, – teigiama UEFA pareiškime. – Šiuo metu nėra plano pakeisti stadioną.“

L.Truss teigimu, UEFA privalo priimti griežtą sprendimą, nepalankų Rusijai.

„Būčiau pasibaisėjusi, jei mačas įvyktų Rusijoje. Nemanau, kad jis turėtų būti žaidžiamas Sankt Peterburge. Manau, kad tai būtų neteisinga dėl to, ką Rusija daro šiuo metu“, – sakė britė.

Dar antradienį panašiai pasisakė ir D.Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

„Neturėtume rengti futbolo turnyrų Rusijoje, kuri veržiasi į kitas valstybes“, – sakė britų premjeras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas ir Liz Truss
AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas ir Liz Truss

Vis dėlto tikimybė, kad UEFA paklausys britų ir kitų šalių politikų bei sirgalių, išlieka nedidelė. Rusija išleidžia daug pinigų tarptautinėje futbolo orbitoje, o šios šalies dujų kompanija „Gazprom“ yra viena didžiausių UEFA rėmėjų.

Praėjusią vasarą buvo paskelbta apie „Gazprom“ rėmimo sutarties pratęsimą – Rusijos bendrovė rems UEFA ir per Europos čempionatą, taip pat Čempionų bei Europos lygas. Iki 2024 m. UEFA iš dujų magnatės gaus net 130 mln. eurų.

Tad UEFA laukia svarbus vertybinis iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius