Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bundesliga“ grįžta: „Bayern“ laimėjo net ir per pandemiją

Koronaviruso pademija pakeitė beveik viską, kas susiję su Vokietijos futbolu, išskyrus Miuncheno „Bayern“ galimybes laimėti dar vietą titulą.
Robertas Lewandowskis ir Phillipe Coutinho švenčia „Bayern“ pergalę.
Robertas Lewandowskis ir Phillipe Coutinho švenčia „Bayern“ pergalę. / „Scanpix“ nuotr.

Septynis titulus iš eilės iškovojusi komanda lieka pagrindine favorite. Šeštadienį po ilgos pertraukos prasideda 26-ojo turo susitikimai.

Du mėnesiai – tiek Vokietijos stadionai nematė čempionato kovų dėl koronaviruso pandemijos.

Pagrindiniai „Bayern“ konkurentai kovoje dėl titulo lieka tie patys – „RB Leipzig“ ir Dortmundo „Borussia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šeštadienį visų dėmesį kryps į garsųjį Rūro derbį, kuriame santykius aiškinsis „Borussia“ ir Gelzenkircheno „Schalke“. Įprastai šio istorinio derbio metu stadionas nusidažo mėlyna ir geltona spalvomis. Šį kartą viskas bus kitaip.

Beprecentinis čempionato sustabdymas ir po pertraukos sugrįžtančios kovos kelia nemažą intrigą. Draugiškų rungtynių komandos nežaidė, viena kitos nestebėjo, tad labai įdomu, kurioms komandoms pavyks greičiausiai nusikratyti koronaviruso rūdžių.

Tačiau ir čia, panašu, kad nugalėtojas yra „Bayern“. Vokietijos čempionai sugebėjo išsilaižyti žaizdas ir pastatyti ant kojų savo traumuotus žaidėjus.

Tuo tarpu pagrindinė konkurentė „Borussia“ į atnaujintą kovą stoja be kelių pagrindinių žaidėjų.

„Bayern“ yra didžiausia ir turtingiausia Vokietijos komanda. Dažnai šio klubo futbolininkai ir vadovai vadinami arogantiškais, o išslydusi pergalė Vokietijos čempionate ar taurės turnyre dažnai prilyginama katastrofai.

„Iš emocijų ir noro per treniruotes matosi, kad esame alkani ir labai norime sugrįžti, – kalbėjo „Bayern“ senbuvis Thomasas Mulleris. – Žaidimas be žiūrovų, aišku, bus kitoks, tačiau tai yra bent jau koks kompromisas.“

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Mulleris
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Mulleris

Keturi taškai – tiek šiuo metu skiria bavarus nuo artimiausių persekiotojų. Atrodė, kad varžovai gavo šansą pavytį įsibėgusį milžiną, kai šis prarado pagrindinį atakų lyderį Robertą Lewandowskį.

25 įvarčius per tiek pat mačų įmušęs lenkas prieš pat pandemiją patyrė blauzdos traumą ir atrodė, kad bus priverstas praleisti net kelis turus. Visgi dabar situacija yra pasikeitusi. Puolėjas jau dirba treniruotėse ir yra pasirengęs sekmadienį išbėgti į aikštę, kai „Bayern“ svečiuose kausis su Berlyno „Union“.

Tuo tarpu „Borussia“ į akistatą su „Schalke“ stoja iš karto be dviejų svarbių figūrų aikštės viduryje. Dėl traumų negalės žaisti atraminiai saugai Emre Canas ir Axelis Witselis, tad Lucienui Favre'ui teks kaip reikiant pasukti galvą kuo juos pakeisti.

Leipcigo komanda nuo Dortmundo ekipos atsilieka tašku. Tik 2009-aisiais metais energetinio gėrimo „Red Bull“ pinigais sukurta organizacija Vokietijoje yra laikoma pačiu nekenčiamiausiu klubu, tačiau šį sezoną demonstruoja raumenis ne tik finansinėse eilutėse, bet ir aikštėje.

„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris
„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris

Rytų Vokietijos klubą į priekį veda 21 įvartį jau įmušęs Timo Werneris. Vokietijos rinktinės puolėjui šis sezonas Leipcige, turbūt, yra paskutinis, tad jis norėtų kaip reikiant trinktelėti durimis.

Šeštadienį „RB Leipzig“ laukia išvyka į „Freiburg“ stadioną.

Pertrauka į naudą gali išeiti ir įspūdingai šį sezoną pradėjusiam Menchengladbacho „Borussia“ klubui.

Ši ekipa ilgą laiką pirmavo čempionate, tačiau prieš pat pandemiją pateko į krizę ir dabar yra nukritusi į ketvirtą poziciją. Visgi ši vieta „Borussia“ komandai leistų žaisti Čempionų lygoje, o palyginus kuklaus biudžeto klubui tai būtų didžiulė sėkmė.

Marco Rose auklėtiniai šeštadienį turės sunkų egzaminą prieš Frankfurto „Eintracht“, o juos iš ketvirtos pozicijos išjudinti siekiantis Leverkuzeno „Bayer“ pirmadienį kausis su Brėmeno „Werder“.

1993-aisiais metais Vokietijos čempionu tapęs „Werder“ nėra vienintelis didelis klubas, šiemet susiduriantis su sunkumais. „Muzikantai“ yra priversti kautis dėl išlikimo ir šiuo metu užima vos 17 vietą.

Ne ką geriau sekasi ir Berlyno „Hertha“ ekipai, kuri tėra trylikta ir taipogi susiduria su rimtai iššūkiais ne tik aikštėje, tačiau ir stadiono koridoriuose.

Šį savaitgalį čempionatą atnaujins ir antrasis Vokietijos futbolo divizionas, kuriame didžiausias ambicijas sugrįžti į elitą rodo dar du Vokietijos futbolo sunkiasvoriai – „Hamburger SV“ ir „Stuttgart“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius