Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi neįmušė baudinio, bet Argentina ir Lenkija dramatiškai žengė tolyn

Paskutinėse C grupės rungtynėse dėl pasaulio čempionato atkrintamųjų kovėsi visos keturios rinktinės, o intriga išsilaikė iki paskutinių akimirkų.

Nors Lionelis Messi pirmajame kėlinyje neįmušė 11 metrų baudinio, Argentina 2:0 (0:0) įveikė Lenkiją ir užėmė pirmąją vietą grupėje.

Iki tol grupėje pirmavusius lenkus aplenkti galėjo ir Meksika, kuri 2:1 (0:0) palaužė Saudo Arabiją bei surinko tiek pat taškų (po 4), tačiau galiausiai užėmė trečiąją vietą dėl prastesnio įvarčių santykio.

Sensacingu pralaimėjimu Saudo Arabijai pirmenybes pradėję argentiniečiai galiausiai finišavo pirmi savo grupėje ir aštuntfinalyje susitiks su netikėtai antrąją vietą D pogrupyje užėmusia Australija.

Tuo metu dramatiškai į atkrintamąsias patekusių lenkų lauks planetos čempionų prancūzų testas. Kaimynai pralaimėjo paskutines savo rungtynes argentiniečiams, tačiau šokinėjo iš laimės sužinoję galutinį rezultatą kitame stadione.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkų džiaugsmas po pralaimėjimo, bet sužinojus kitų rungtynių rezultatą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkų džiaugsmas po pralaimėjimo, bet sužinojus kitų rungtynių rezultatą

Lenkai surinko tiek pat taškų, kiek ir meksikiečiai – po 4, tačiau aukštesnę vietą užėmė dėl geresnio įvarčių santykio. Lenkų pusėje jis – 0, o meksikiečių – -1.

Pirmuosius įvarčius šiose pirmenybėse trečiadienio vakarą mušę meksikiečiai narsiai atakavo ir galėjo dar ne sykį pasižymėti, tačiau galiausiai pačioje rungtynių pradžioje praleido Saudo Arabijos smūgį.

Dar vienas Meksikos įvartis, arba Argentinos, už borto būtų palikęs Lenkiją, tačiau kaimynams galiausiai pavyko užimti 2 vietą grupėje. Pasaulio čempionate į atkrintamąsias jie žengė po 36 metų pertraukos

Antras kėlinys

90+7 min. Rungtynės baigiasi. Tolyn keliauja Argentina ir Lenkija.

90+5 min. Saudo Arabija švelnina rezultatą. Pasižymi Salemas Al Dawsari.

90+6 min. Argentinos rungtynės baigiasi.

77 min. Lenkai užsidirba 5-ąją geltoną kortelę. Baudžiamas Grzegorzas Krychowiakas.

68 min. Argentiniečiai muša antrą. Įvartį gražiu smūgiu pelno Julianas Alvarezas. Šiuo metu Lenkijos ir Meksijos įvarčių santykis – identiškas, o patekimą į kitą etapą lemtų geltonos kortelės. Jų daugiau turi meksikiečiai (7), tad antrą vietą grupėje užimtų lenkai (4).

53 min. Kooooks baudos smūgis! Fantastiškas Luiso Chavezo įvartis ir jau 2:0. Meksikos įvarčių santykis gerėja iki 0. Lenkija su +1 vis dar lieka antra grupėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meksikiečių sirgaliai Katare
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meksikiečių sirgaliai Katare

48 min. Meksika muša pirmąjį savo įvartį šiame pasaulio čempionate. Pasižymi Henry Martinas. Tiesa, dėl geresnio įvarčių santykio antrąją grupės vietą vis dar išsaugo Lenkija (+1). Meksika turi -1.

46 min. Antras kėlinys prasideda Argentinos įvarčiu. Jį muša Alexis Mac Allisteris, pagaliau randantis plyšelį W.Szczęsny vartų kampe. Argentina priekyje 1:0. Dabar ji pirma, Lenkija – antra.

Pirmas kėlinys

45 min. Pirmas kėlinys baigiasi be įvarčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

39 min. W.Szczęsny! Lenkų vartų sargas atmuša L.Messi baudinį! Baudinys buvo skirtas po VAR peržiūros – būtent W.Szczęsny ranka kliudė L.Messi veidą. Tiesa, vartininkas savo klaidą ištaisė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wojciech Szczesny atremia Lionelio Messi baudinį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wojciech Szczesny atremia Lionelio Messi baudinį

33 min. Wojciechas Szczęsny neriasi iš kailio, atmušinėdamas Argentinos žvaigždžių smūgius. Lenkų vartų sargas šios pirmenybėse vis dar nėra praleidęs nė vieno įvarčio.

25 min. Sužaidus pusę kėlinio, abiejuose stadionuose vis dar 0:0. Pagal dabartinę situaciją, pirmą vietą grupėse užimtų ir su Australija kitame etape susitiktų Lenkija. Antri liktų argentiniečiai. Jų lauktų akistata su planetos čempionais prancūzais jau aštuntfinalyje.

9 min. Meksikiečiai prispaudė Saudo Arabiją prie jos vartų, tačiau įmušti pirmojo įvarčio šiose pirmenybėse ir toliau nesiseka. Argentinos ir Lenkijos rungtynės gerokai atsargesnės.

Prieš rungtynes

Tvirčiausiai paskutiniame ture gali jaustis kaimynai lenkai, kurie ir žais su L.Messi vedamais argentiniečiais.

Lenkams (4 tšk.) pergalė arba lygiosios garantuotų vietą atkrintamosiose, tačiau į kitą etapą jie gali patekti net ir pralaimėję, bet tuomet jau reikėtų laukti palankaus rezultato kitame mače.

Argentinai (3 tšk.) ramybę garantuotų tik pergalė. Sužaidus lygiosiomis taip pat tektų dairytis į kitą grupės mačą, kuriame tuo pačiu metu Saudo Arabija (3 tšk.) susitiks su Meksika (1 tšk.).

Saudo Arabijai reikia pergalės arba lygiųjų ir palankaus rezultato kitame mače.

Įdomiausia, kad šioje grupėje net ir Meksika, kuri dar neįmušė nė vieno įvarčio, vis dar yra savo likimo kalvė. Jei meksikiečiams pavyktų laimėti didesniu nei 4 įvarčių skirtumu, dairytis į kitą stadioną nebereikėtų. Laimėję mažesniu skirtumu meksikiečiai turės sirgti už lenkų pergalę arba lenkų pralaimėjimą ir geresnį įvarčių santykį.

Kas užims aukštesnę vietą, jei surinks lygiai taškų?

  • 1) Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis.
  • 2) Įmušti įvarčiai.
  • 3) Tarpusavio rezultatai.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius