-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo ir portugalų egzaminą V.Urbonas laikys skaudžiai nukraujavusia sudėtimi

Marijampolės „Sūduvos“ svaiginanti odisėja Europoje baigėsi, tad Lietuvos futbolas priverstas grįžti į realybę. Penktadienį nacionalinės rinktinės treneris Valdas Urbonas paskelbė futbolininkus, su kuriais eis į kovą per artimiausius Europos čempionato atrankos mūšius su Ukraina ir Portugalija. Rinktinė – stiprokai nukraujavusi.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Rugsėjo 7-ąją lietuvių laukia akistata LFF stadione su ukrainiečiais, po trijų dienų ten pat – mūšis su Europos čempione Portugalija.

Šiose dvikovose V.Urbonui teks kautis be geriausio praėjusių metų Lietuvos futbolininko Arvydo Novikovo.

Saugas šią vasarą pakeitė klubą Lenkijoje ir iš Balstogės „Jagiellonia“ persikėlė į Varšuvos „Legia“, tačiau patyrė traumą ir pastaruoju metu nerungtyniauja.

„Tie trys mėnesiai po praėjusių rungtynių prabėgo labai greitai. Darėme namų darbus ir rimtai ruošėmės. Gaila, bet ir šį kartą turėsime rimtų praradimų. Didžiausias – Arvydo nebuvimas. Nors jis veržiasi į aikštę, bet šiuos mačus praleis. Kraupią traumą Čempionų lygoje patyrė Vaidas Slavickas, nepasveiko Justinas Marazas ir Karolis Chvedukas, o Nerijus Valskis išvyko į Indiją“, – apie didžiausias netektis kalbėjo V.Urbonas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas

Rinktinės marškinėlius po nedidelės pertraukos apsivilks Kazachstane rungtyniaujantis saugų duetas Artūras Žulpa ir Mantas Kuklys, į komandą kvietimo vėl sulaukė ir „Kauno Žalgirio“ gynėjas Egidijus Vaitkūnas.

Taip pat treneris neliko abejingas sėkmingam Marijampolės „Sūduvos“ žygiui Europoje. Į komandą pagaliau iškviesti pagrindinėje šalies čempionų sudėtyje nuolat rungtyniaujantys Giedrius Matulevičius ir Ovidijus Verbickas.

„Šie žaidėjai to tikrai nusipelnė, galbūt buvo galima juos ir anksčiau pakviesti, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių kvietimų sulaukė tik dabar“, – kalbėjo rinktinės treneris.

Jis nepaneigė, kad O.Verbickas gali būti išmėgintas ir kairiojo gynėjo pozicijoje, kurią užėmė Suvalkijos ekipoje, kai traumą patyrė V.Slavickas.

Treneris įvedė ir vieną naujovę – rezervinį žaidėjų sąrašą. Šie futbolininkai bus kviečiami į komandos stovyklą, jei negalėtų atvykti ar susižeistų kuris nors kviestas žaidėjas. Šį kartą rezerve yra Tomas Švedkauskas, Vytas Gašpuitis, Justas Lasickas ir Matas Vareika.

Po trejų rungtynių tašką sukrapštę lietuviai tūno B grupės dugne. Ukrainiečiai pirmauja grupėje, o portugalai kol kas po dviejų rungtynių turi vos du taškus ir yra ketvirti.

Bet Tautų lygos nugalėtojai į Vilnių atvyksta kupini ambicijų pataisyti pavojingą situaciją, o jų nusiteikimą geriausiai rodo tai, kad žaisti ant LFF dirbtinės dangos aikštės sutiko ir ryškiausia portugalų žvaigždė Cristiano Ronaldo.

„Turėsime išskirtines rungtynes, nes atvyksta komandos ir pasaulinio lygio žaidėjai, kurių pristatinėti nereikia. Laukiame tos dienos, kai Cristiano Ronaldo galėsime pamatyti aikštėje. Manau, kad vyrų nuteikinėti tokiose rungtynėse tikrai nereikės. Mus palaikys pilnas stadionas, bus išskirtinė aplinka, turėsime tikrą šventę“, – kalbėjo strategas.

B grupė
1. Ukraina 4 3 1 0 8:1 10
2. Liuksemburgas 4 1 1 2 4:5 4
3. Serbija 3 1 1 1 5:7 4
4. Portugalija 2 0 2 0 1:1 2
5. Lietuva 3 0 1 2 3:7 1

V.Urbonas pastarosiose atrankos rungtynėse su serbais išbandė penkių gynėjų liniją, tačiau šis eksperimentas Belgrade nepasiteisino. Pralaimėta 1:4 ir, trenerio teigimu, panašių eksperimentų artimiausiuose mačuose jis privengs.

„Gynėjų skaičius baudos aikštelėje neužtikrina vartų saugumo“, – pastebėjo strategas.

LFF nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis
LFF nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius