Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo rekordą medžiojančio R.Lewandowskio akiratyje ne portugalas, o kito futbolo dievuko vedama „Barcelona“

Dar vieną aukščiausių balų vertą pasirodymą UEFA Čempionų lygoje surengęs Miuncheno „Bayern“ puolimo lyderis Robertas Lewandowskis greitai „užraukė“ klausimus apie geriausius planetos futbolininkus ir įspūdingą rekordą, į kurį pretenduoja puolėjas, mat Lenkijos futbolininko akiratyje šiuo metu yra tik Lionelio Messi į priekį vedama „Barcelona“.
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowski mušė įvarčius.
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowski mušė įvarčius. / „Scanpix“ nuotr.

Tiesiog fenomenalų sezoną „bavarų“ gretose žaidžiantis lenkas penktadienio vakarą atsakomosiose UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse prieš Londono „Chelsea“ prisidėjo prie visų keturių savo ekipos įvarčių – dukart pasižymėjo ir dukart atliko rezultatyvų perdavimą.

„Bayern“ namų aikštėje triumfavo 4:1, o į ketvirtfinalį žengė „mėlynuosius“ sutriuškindami bendru rezultatu 7:1.

53 kartus varžovų vartus šiame sezone jau subombardavęs R.Lewandowskis UEFA Čempionų lygoje per 7 mačus spėjo pasižymėti jau 13 kartų ir dabar vos keturiais tiksliais smūgiais atsilieka nuo Cristiano Ronaldo rekordo, užfiksuoto 2013-2014 metų sezone.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Tačiau 31-erių puolėjas apie tai galvoja mažiausiai, o visas dėmesys dabar sutelktas į kitą penktadienį – Lisabonoje „Bayern“ į turnyro pusfinalį bandys prasibrauti įveikdami „Barcelona“ barjerą.

„Šis rekordas man tikrai nėra kažkoks taikinys, – Sky Germany kalbėjo jis. – Mes turėsime dar vienas išlikimo rungtynes ir privalome žaisti kaip tikra komanda. Svarbiausia – gerai rungtyniauti ir patekti į kitą etapą. Turime įrodyti, kad esame geresnė komanda nei „Barcelona“, nes ši ekipa yra labai pavojinga ir žaidžia puikų futbolą. Turime būti susikoncentravę nuo pirmų minučių.“

„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi

Kaip ir R.Lewandowskis Vokietijoje, taip ir Lionelis Messi Ispanijoje buvo nepralenkiamas pagal pelnytus įvarčius bei iškovojo „auksinį batelį“, o tą patį penktadienio vakarą argentinietis svariai prisidėjo prie „Barcelona“ klubo triumfo prieš „Napoli“.

Jei Lenkijos futbolo superžvaigždė į palyginimus su C.Ronaldo ar L.Messi nekreipia dėmesio, tai jo komandos draugas, niekuomet žodžio kišenėje neieškantis Thomasas Mulleris, akcentavo šių dviejų futbolo gigantų akistatą ketvirtfinalyje.

„Lewy turės progą atsakyti į šį klausimą – viską pamatysime penktadienį, – paklaustas apie geriausią pasaulio žaidėją atsakė Mulleris. – Šiandien puikiai sužaidė ir Messi. Tačiau viskas Lewy ir mūsų rankose, kad atsakymą į jūsų užduotą klausimą palenktume į jo pusę.“

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinaliai trečiadienį startuos Paryžiaus „Saint Germain“ ir „Atalanta“ akistata. Ketvirtadienį susirems „RB Leipzig“ ir Madrido „Atletico“, penktadienį – Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“, o šeštadienį – „Manchester City“ ir Liono „Olympique“.

Priminsime, kad porų nugalėtojai išaiškės iš vienerių rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius