-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Riteriai“ sulaukė dovanėlės iš arbitro, bet neatsilaikė prieš čekų įvarčių krušą

Vilniaus „Riterių“ kelionė Europoje baigėsi ties antruoju barjeru. Tommi Pikkaraineno auklėtiniai LFF stadione 1:5 nusileido Libereco „Slovan“ klubui ir pasitraukė iš UEFA Europos lygos kovų.
„Riteriai“ – „Slovan“
„Riteriai“ – „Slovan“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmajame etape rugpjūtį „Riteriai“ po pratęsimo 3:2 palaužė „Derry City“ klubą iš Šiaurės Airijos.

Šeštąją vietą Čekijos pirmenybėse užimanti Libereco komanda pagrindą pergalei padėjo jau per pirmąsias keliasdešimt rungtynių minučių.

Sužaidus vos 11 minučių Tomas Dombrauskis nugriovė varžovą savo baudos aikštelėje, o Kamso Mara realizavo baudinį.

Dar po aštuonių minučių Jakubas Hromada pasinaudojo suskilinėjusia „Riterių“ gynybine linija ir darsyk pasiuntė kamuolį į vilniečių vartus.

„Riteriai“ viltis atgaivino sužaidus valandą, kai nuostabų įvartį pasiekė Angelis Lezama – jaunasis venesuelietis smagiai užsimojo iš toli ir išvalė voratinklius Čekijos komandų vartų tinkle.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Riteriai“ – „Slovan“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Riteriai“ – „Slovan“

Visgi bent kelias progas turėję „Riteriai“ dar vieno įvarčio pasiekti nesugebėjo, o rungtynių pabaigoje patys net triskart turėjo traukti kamuolį iš savų vartų tinklo.

Iš pradžių po baudos smūgio kamuolį į vartus galva nukreipė Michaelis Rabušičius, po kelių minučių pasižymėjo Abdulla Yusufas Helalis, o jau per pridėtą laiką „Riterių“ triuškinimą užbaigė Janas Matoušekas.

„Riterių“ šiose rungtynėse neišgelbėjo net ir arbitro iš Norvegijos Espeno Eskaso dovana – iš karto po antrojo „Slovan“ įvarčio rezultatas turėjo tapti 0:3, bet teisėjas nepastebėjo, kad Mosqueros Rebolledo iš toli smūgiuotas ir į skersinį atsitrenkęs kamuolys nusileido per pusmetrį už vartų linijos ir grįžo į aikštę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Riteriai“ – „Slovan“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Riteriai“ – „Slovan“

„Slovan“ kitame etape žais prieš Bačka Topolos TSC iš Serbijos arba Bukarešto „Steaua“ iš Rumunijos.

Vilniaus „Riteriai“ – Libereco „Slovan“ 1:5

12' Kamso Mara (iš 11 m) [0:1]

20' Jakubas Hromaca [0:2]

61' Angelis Lezama [1:2]

84' Michaelis Rabušičius [1:3]

89' Abdulla Yusufas Helalis [1:4]

90+3' Janas Matoušekas [1:5]

Svarbiausius „Riterių“ ir „Slovan“ rungtynių įvykius fiksavo portalas 15min.

Antrasis kėlinys

90+3 min. „Slovan“ klubas jau tyčiojasi iš varžovų – vienas prieš vartininką pabėgęs Janas Matoušekas smeigia ir penktąjį įvartį.

89 min. Čekijos klubas pavaišina „Riterius“ dar vienu įvarčiu. Ričardas Šveikauskas prasižengė baudos aikštelėje, o baudinį įmušė Abdulla Yusufas Helalis.

84 min. „Slovan“ muša trečiąjį įvartį... Nuo suolo pakilęs Michaelis Rabušičius po baudos smūgio galva siunčia kamuolį į vartus ir, ko gero, deda tašką šiose rungtynėse.

73 min. Oho! Po keitimo pasirodęs Rokas Filipavičius užklumpa varžovų vartininką nepasiruošusį, bet puikus jaunojo lietuvio smūgis skrieja visiškai šalia virpsto.

69 min. Oi, kiek įtampos savo baudos aikštelėje sukėlė T.Simaitis, nesugavęs kamuolio. Gerai, kad pariedėjęs jis surado ne čekų, o lietuvių komandos žaidėją.

64 min. Praleistas įvartis pabudino žvėrį – „Slovan“ bandė pelnyti įvartį, bet „Riterių“ baudos aikštelėje kilusią sumaištį „išvalė“ V.Borovskis.

61 min. Įvartis! A.Lezama smagiai užsimojo iš už baudos aikštelės ir vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą – „Riteriai“ švelnina skirtumą iki 1:2 ir suteikia vilties, kad jų sezonas Europoje šįvakar dar nesibaigs. Lieka dar pusvalandis!

Įdomu tai, kad vos keliomis akimirkomis anksčiau „Slovan“ vartininkui Filipui Nguyenui teko gelbėti savo komandos vartus nuo klastingo „Riterių“ pakelto kamuolio. Būtent per šį epizodą buvo uždirbtas įvarčiu pasibaigęs kampinis.

55 min. M.Rebolleda priima kamuolį per kelis metrus nuo vartų, bet šis „nusipjauna“ nuo kojos ir skrieja į padanges.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi – „Riterių“ po pertraukos laukia labai sunki užduotis.

44 min. Uch, T.Simaitis gelbėja „Riterius“ nuo dar vieno įvarčio sulaikydamas M.Rebolledo smūgiuotą kamuolį.

40 min. L.Traore lėtu žingsniu palieka aikštę – traumą galimai patyrusį futbolininką keičia Matas Ramanauskas.

36 min. L.Traore techniškai bando įsukti kamuolį į vartus, bet šis nusileidžia užribyje.

29 min. Atodūsis LFF stadione – pavojingai kampiniu pakeltą kamuolį T.Simaitis siunčia virš vartų.

22 min. Iš karto po antro įvarčio Mosquera Rebolledo paleido tolimą „bombą“ į šeimininkų vartus. Nuo skersinio atsimušęs kamuolys maždaug pusmetriu kirto vartų liniją, tačiau grįžo į aikštę, o mačo arbitras įvarčio nepastebėjo. „Riteriams“ pasisekė.

20 min. Dar vienas įvartis... Skylėta „Riterių“ gynyba naudojasi Jakubas Hromada, iš baudos aikštelės pykštelėjęs į T.Simaičio ginamus vartus. Europinės „Riterių“ viltys gesta – atsiliekama jau dviem įvarčiais.

18 min. Čekai ir po pelnyto įvarčio nesiliauja atakuoti „Riterių“ vartų, bet šįsyk smūgis į T.Simaičio vartus nenusisekė.

12 min. Deja, įvartis... Kamso Mara lengvai nukreipia kamuolį į vartus ir „Riteriai“ atsilieka 0:1.

11 min. Vėl sumaištis prie vilniečių vartų ir teisėjo ranka rodo į vienuolikos metrų žymą – T.Dombrauskis pargriovė Martiną Kosčelniką.

9 min. Čekai pabando ir iš toli, bet kamuolį sulaiko ne vartų, o tribūnas nuo aikštės skiriantis tinklas.

2 min. „Slovan“ jau pirmosiomis rungtynių minutėmis prispaudė „Riterius“ prie jų vartų ir kelia net tris kampinius iš eilės. Po vieno iš jų „Riterių“ vartus teko gelbėti vartininkui Tadui Simaičiui.

„Riterių“ startinė sudėtis: Tadas Simaitis, Valdemaras Borovskis, Ričardas Šveikauskas, Dominykas Barauskas, Deividas Malžinskas, Tomas Dombrauskis, Lajo Traore, Angelis Lezama, Mindaugas Grigaravičius, Gytis Paulauskas, Donatas Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius