-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionai grįžo į Romą: italus pasitiko tūkstančiai žmonių ir popiežiaus žinutė

Tūkstančiai žmonių Romos gatvėse pirmadienio vakarą pasitiko savo dievaičius – į gimtinę grįžusius Italijos futbolininkus, sekmadienį po 53 metų pertraukos tapusius Europos čempionais.

Italus dar oro uoste pasitiko didžiulis užrašas „Ačiū, Azzurri“, o jį palydėjo oro uosto darbuotojų plojimai.

Ypač daug ovacijų sulaukė iš lėktuvo ant vienos kojos iššuoliavęs Leonardo Spinazzola – šis italas buvo bene ryškiausia komandos žvaigždė „Euro 2020“ turnyre, kol patyrė Achilo sausgyslės traumą ketvirtfinalyje.

Italus dar „Wembley“ stadione Londone palaikė Italijos prezidentas Sergio Mattarella, bet pirmadienį jis jau pasitiko savo šalies rinktinę prezidento rezidencijoje Romoje.

„Nesu futbolo ekspertas, bet manau, kad nusipelnėte pergalės nepaisant to, kaip būtų pasibaigusi baudinių serija“, – dėkodamas futbolininkams sakė Italijos vadovas.

Kartu su Italijos rinktine priėmime pas prezidentą dalyvavo ir dar vienas sportininkas – sekmadienį Vimbldono finalą prieš Novaką Džokovičių žaidęs Matteo Berrettini.

Nors italas lemiamą kovą pralaimėjo po keturių setų, grįžęs namo sulaukė didžiulės padėkos ir net įsmuko į atvirą futbolininkų autobusą, sulaukdamas Romos gatves užplūdusių italų ovacijų.

Iš prezidento rezidencijos Italijos rinktinė keliavo į vyriausybės pastatą, kur Europos čempionus sveikino Italijos premjeras Mario Draghi.

„Sportas moko ir sujungia. Tai – lyg užtvanka prieš rasizmą ir kitus neigiamus dalykus bei susitelkimo elementas, ypač tokiais sudėtingais laikais, kaip šie“, – dėkodamas Italijos rinktinei kalbėjo M.Draghi.

„Scanpix“ nuotr./Italijos futbolo rinktinė sugrįžo į Romą
„Scanpix“ nuotr./Italijos futbolo rinktinė sugrįžo į Romą

Įdomu tai, kad važiuodami per Romą Italijos futbolininkai trumpam sustojo karo ligoninėje, kur keli žaidėjai sulaukė antrosios COVID-19 vakcinos dozės.

Koronaviruso iškamuotai šaliai italų triumfas Europos čempionate buvo lyg gaivaus oro gurkšnis. Italijoje nuo COVID-19 mirė net 127 tūkst. žmonių ir tai yra didžiausias skaičius Europoje, bet futbolininkų pergalė leido italams bent trumpam pamiršti pastarųjų metų baisybes.

„Tai buvo sudėtingi metai visiems, bet mums, kaip vienai iš pirmųjų nuo COVID-19 nukentėjusių šalių – ypatingai. Tačiau ši pergalė yra naujo kelio pradžia“, – naujienų agentūrai AP sakė Italijos rinktinės sirgalė Michela.

Per Romą važiuojančius futbolininkus pasveikino ir popiežius Pranciškus, savaitgalį šventęs ir savo tautiečių argentiniečių pergalę Pietų Amerikos „Copa America“ čempionate bei perdavęs žinutę per Vatikano spaudos atstovą Matteo Bruni.

„Dalindamasis džiaugsmu dėl Argentinos ir Italijos rinktinių pergalių su arčiausiai jo esančiais žmonėmis, Jo Šventenybė pabrėžė sporto prasmę ir jo vertybes, – buvo teigiama pranešime. – Popiežius išskyrė, kad sporte labai svarbu priimti bet kokį rezultatą, net jeigu ir pralaimėjai.“

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: italų triumfas finale, kodėl Rytis neteko amo, „Copa America“ ir mūsų klubai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius