Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lyga: C.Ronaldo pranoko L.Messi, o „Man United“ liko be aštuntfinalio

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakarą buvo visko – Barselonoje akis į akį susidūrė Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo, „RB Leipzig“ lemiamose rungtynėse nugalėjo ir eliminavo „Manchester United“, o rungtynės Paryžiuje nutrūko dėl rasizmo skandalo.
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

H grupė

H grupėje kertinės rungtynės vyko Leipcige, kur tikrame trileryje pergalę ir bilietą tolyn iškovojo „RB Leipzig“ klubas.

Vokietijos komanda namuose beveik iššvaistė trijų įvarčių pranašumą, bet nugalėjo „Manchester United“ – 3:2.

Leipcigo žaidėjai jau po 13 minučių žaidimo turėjo dviejų įvarčių persvarą, nes pasižymėjo Angelino (2 min.) ir Amadou Haidara (13 min.). Trečią tikslų smūgį pridūrė Justinas Kluivertas (69 min.).

Visgi svečiai iš Anglijos dar sugebėjo atkurti intrigą, kai 80-ąją minutę baudiniu pasižymėjo Bruno Fernandesas, o po dviejų minučių sumaištimi po kampinio pasinaudojo Harry Maguire'as.

Kad išsigelbėtų, „Man United“ reikėjo dar vieno įvarčio, bet jo pasiekti Ole Gunnaro Solskjaero kariaunai nepavyko ir į priekį Leipcigo klubą užleidusi Mančesterio ekipa baigė pasirodymą Čempionų lygoje – pavasarį „raudonieji velniai“ tęs kovą UEFA Europos lygoje.

Kitos H grupės rungtynės tarp Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Stambulo „Bašakšehir“ klubų tęsėsi viso labo 14 minučių, nes Turkijos ekipos futbolininkai paliko aikštę apkaltinę rasizmu ketvirtąjį rungtynių teisėją iš Rumunijos.

Visgi rezultatas Leipcige jau garantavo paryžiečiams vietą aštuntfinalyje – net jeigu PSG pralaimėtų prieš „Bašakšehir“ ir surinktų vienodai taškų su Mančesterio klubu, Thomaso Tuchelio komanda žengtų į aštuntfinalį dėl geriau sužaistų tarpusavio rungtynių.

H grupė
# Komanda Įv. santykis Taškai
1. „RB Leipzig“ 11:12 12
2. PSG 8:5 9
3. „Manchester United“ 15:10 9
4. „Bašakšehir“ 6:13 3

G grupė

G grupės viršūnę paskutiniame ture paveržė Turino „Juventus“ futbolininkai, svečiuose 3:0 sutriuškinę „Barceloną“.

Norint užimti pirmąją vietą, „senajai senjorai“ „Camp Nou“ stadione reikėjo laimėti bent trijų įvarčių skirtumu, o tą Andrea Pirlo auklėtiniai ir padarė.

Du įvarčius svečiams iš Italijos pelnė Lionelį Messi pranokęs Cristiano Ronaldo, pasinaudojęs dviem galimybėmis smūgiuoti nuo 11 metrų baudinio žymos (13 ir 52 min.). Antrąjį „Juventus“ įvartį 20-ąją minutę įmušė Westonas McKennie.

Savo ruožtu L.Messi turėjo ne vieną progą pelnyti įvartį, bet daugelį jo smūgių „sugėrė“ 43-ąjį gimtadienį sausį minėsiantis Turino klubo superveteranas Gianluigi Buffonas.

Kitose rungtynėse trečiąją vietą ir bilietą į Europos lygos atkrintamąsias varžybas pagriebė Kijevo „Dynamo“, namuose minimaliu rezultatu 1:0 nugalėjęs Budapešto „Ferencvaroš“.

G grupė
# Komanda Įv. santykis Taškai
1. „Juventus“ 14:4 15
2. „Barcelona“ 16:5 15
3. „Dynamo“ 4:13 4
4. „Ferencvaroš“ 5:17 1

E grupė

E grupėje viskas buvo aišku jau prieš paskutinį turą, o jame užfiksuotas ir netikėtas rezultatas.

Grupės nugalėtojo vardą jau užsitikrinusi ir pagrindinius žaidėjus pataupiusi Londono „Chelsea“ svečiuose tik lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Krasnodar“ iš Rusijos.

Krasnodaro komanda netgi pirmavo po 24-ąją minutę pelnyto Remiso Cabellos įvarčio, bet po keturių minučių Jorginho baudiniu santykį išlygino.

Kitoje rungtynėse triuškinančią pergalę pasiekė „Sevilla“ išvykoje 3:1 susitvarkiusi su autsaideriu „Rennes“. Andalūzai jau anksčiau buvo užsitikrinę antrąją vietą ir kelionę į aštuntfinalio etapą.

E grupė
# Komanda Įv. santykis Taškai
1. „Chelsea“ 14:2 14
2. „Sevilla“ 9:8 13
3. „Krasnodar“ 6:11 5
4. „Rennes“ 3:11 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius