Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04 /2015 11 05

Čempionų lyga: galingas „Bayern“ kerštas, įvarčių lietus Romoje ir pratęstas „Zenit“ žygis

UEFA Čempionų lygoje baigta antroji ketvirtojo grupės varžybų turo diena. Vietas kitame etape po trečiadienio rungtynių jau užsitikrino čempionė „Barcelona“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“, o „Bayern“ skaudžiai nubaudė ties prarajos kraštu atsidūrusį „Arsenal“.
„Bayern“ triumfas
„Bayern“ pasismagino namuose su „Arsenal“ / „Scanpix“/AP nuotr.

E grupėje lyderės poziciją sustiprino „Barcelona“ komanda, namuose susitvarkiusi su svečiais iš Baltarusijos, BATE futbolininkais – 3:0. Po šios pergalės „Barca“ užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Pirmajame kėlinyje 70 proc. laiko su kamuoliu buvę katalonai dominavo, tačiau įmušė tik kartą, kai 30 min. baudinį realizavo Neymaras. Svečiai nekėlė jokio pavojaus ir tiesiog stengėsi nepraleisti įvarčių.

„Barcelona“ sutriuškino BATE 3:0

Po pertraukos katalonai ir toliau neleido baltarusiams atsikvėpti, o sužaidus valandą rezultatas buvo padvigubintas. Įmušė Luisas Suarezas. 83 min. dar kartą pasižymėjo Neymaras.

„Scanpix“/AP nuotr./Luisas Suarezas ir Neymaras
„Scanpix“/AP nuotr./Luisas Suarezas ir Neymaras

Pagaliau pergalę pasiekė „Roma“ ekipa, namuose 3:2 nugalėjusi Lėverkuzeno „Bayer“. Šios dvi komandos per dvejas tarpusavio rungtynes apsikeitė 13 įvarčių (pirmas mačas – 4:4).

Nors vokiečiai rungtynes pradėjo dviem puolėjais, tačiau taktika visiškai nepasiteisino, „Roma“ rengė itin pavojingas greitas atakas. Dvi baigėsi įvarčiais.

Mohamedas Salah jau 2-ąją mačo minutę nuginklavo vartininką Berntą Leno, o Edinas Džeko 29 minutę rezultatą padvigubino.

VIDEO: Čempionų lyga: „Roma“ – „Bayer“ 3:2

Po pertraukos Rogeris Schmidtas pasodino vieną „Bayer“ puolėjų, Stefaną Kieslingą, ant suolo ir tai iškart pasiteisino.

Jau 46 min. Admiras Mehmedi sušvelnino rezultatą, o po 5 minučių po keitimo pasirodęs Karimas Bellarabi puikiu perdavimu išvedė Chicharito laisvą prieš vartus ir meksikietis atstatė lygybę.

78 min. rimtai prisidirbo „Bayer“ turkas Omeras Toprakas, gavęs raudoną kortelę ir 11 metrų baudinį. Miralemas Pjaničius pasinaudojo proga ir „Roma“ laimėjo.

F grupėje turbūt laukiamiausią vakaro dvikovą Miunchene be jokios intrigos laimėjo „Bayern“, nepasigailėjusi Londono „Arsenal“ – 5:1.

Net 63 proc. laiko pirmajame kėlinyje kamuolį valdę ir 10 kartų į vartų plotą pataikę bavarai visiškai dominavo. Vis dėlto, nepamirškime, kad dėl traumų „Arsenal“ žaidė kone antra sudėtimi.

„Bayern“ nepasigailėjo „Arsenal“ 5:1.

Įvarčių maišelį atidarė Robertas Lewandowskis (10 min.), po jo sekė Thomaso Muellerio smūgis (29) ir Davido Alabos (44) įspūdingas šūvis iš 18-os metrų.

Po pertraukos anglų triuškinimą 55 min. pratęsė Arjenas Robbenas, Olivier Giroud 69 min. pavyko sušvelninti skirtumą, tačiau prieš pat mačo pabaigą sugniuždytą „Arsenal“ dar kartą nubaudė T.Muelleris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Felipe Pardo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Felipe Pardo

Zagrebo „Dinamo“ klubas svečiuose su Pirėjo „Olympiakos“ puikiai pradėjo rungtynes, tačiau pranašumo neišlaikė ir pralaimėjo 1:2.

Arminas Hodžičius įmušė jau 21-ąją minutę, o Zagrebo ekipos gynyba atrodė puikiai sustyguota ir žaidė patikimai pirmas 45 minutes.

Antrajame kėlinyje graikai gavo mušti baudinį, tačiau Konstantinos Fortounis nuo 11 metrų žymos buvo netaiklus. Vis dėlto, Felipe Pardo 65 min. pagaliau išlygino rezultatą, o Josipas Pivaričius 79 min. už antrą geltoną kortelę praustis išėjo anksčiau laiko. 90 min. F.Pardo įmušė antrąjį savo įvartį ir padovanojo graikams pergalę.

G grupėje Portugalijos čempionas „Porto“ iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, svečiuose įveikdamas Tel Avivo „Maccabi“ – 3:1. Po šio pralaimėjimo Izraelio klubas atsisveikina su svajonėmis apie kitą etapą, „Porto“ dar bent vienos pergalės reikėtų.

Nors Izraelio ekipa sėkmingai pradėjo rungtynes, tačiau jau 19-ąją minutę Christianas Tello įmušė pirmąjį įvartį. Po geros pradžios antroje kėlinio pusėje jau dominavo „Porto“ futbolininkai, turėję aiškų žaidybinį pranašumą.

Antrajame kėlinyje jis buvo tik įtvirtintas. 49 min. Andre iš arti galingu smūgiu galva įmušė antrą įvartį, o Miguelis Layunas 72 min. įmušė trečiąjį. „Maccabi“ netrukus gavo paguodą, 11 metrų baudinį, kurį realizavo Eranas Zahavi.

„Scanpix“/AP nuotr./Andre ir Christianas Tello
„Scanpix“/AP nuotr./Andre ir Christianas Tello

Tuo tarpu Londono „Chelsea“ sekasi bent jau Europoje – namie 2:1 įveiktas Kijevo „Dinamo“.

Nors šeimininkai nieko labai įspūdingo nesukūrė, tačiau 34 min. kamuolį į savus vartus nukreipė Aleksandras Dragovičius. Pačioje kėlinio pabaigoje išvydome pažįstamą situaciją – būrys „Chelsea“ žaidėjų aplink teisėją ir ironiška Jose Mourinho šypsena. Arbitras neskyrė ginčytino 11 m. baudinio.

„Chelsea“ 2:1 įveikė Kijevo „Dinamo“

78-ąją min. A.Dragovičius savo klaidą ištaisė įmušdamas į priešininkų vartus, tačiau Willianas po 5 minučių rezultatą ir vėl persvėrė „Premier“ lygos čempionų naudai.

H grupėje vienintele šį sezoną Čempionų lygoje nė taško nepraradusia ekipa liko Sankt Peterburgo „Zenit“  – išvykoje 2:0 įveikta Liono „Olympique“.

Artiomas Dziuba 25 minutę išvedė Rusijos klubą į priekį. Antrajame kėlinyje pergalę užtikrino to paties A.Dziubos įvartis 58 minutę. Netrukus Maxime'as Gonalonas buvo išvytas iš aikštės ir „Zenit“ pergalė jau nekėlė abejonių.

„Zenit“ vs. „Olympique“ 2:0

Liono komandai dar šiek tiek vilties paliko netikėta „Gent“ klubo pergalė 1:0 namuose prieš „Valencia“.​

Belgams pergalę ir viltis pratęsti žygį Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose atnešė Sveno Kumso 11 m. baudinys 49 mačo minutę.

„Olympique“ reikės laimėti abejas likusias rungtynes ir tikėtis „Valencia“ nesėkmių. „Zenit“ jau ramūs dėl kito etapo, o iki pirmosios vietos užsitikrinimo jiems trūksta taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius