-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Liverpool“ sumindė Mančesterį, „Barcelona“ smaginosi su „Roma“

Čempionų lygos ketvirtfinalio etapą užtikrintai pradėjo „Barcelona“ ir „Liverpool“ klubai. Katalonai namuose 4:1 nepaliko šansų į savus vartus mušusiai „Roma“ ekipai, o Liverpulio klubas 3:0 sutriuškino bedantį „Manchester City“.
Alexas Oxlade-Chamberlainas
Alexas Oxlade-Chamberlainas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ – „Roma“ 4:1

Didžiausias „Barcelona“ pagalbininkas buvo „Roma“ futbolininkų klaidos. Pirmuosius du įvarčius į savus vartus įsimušė Daniele De Rossi ir Kostas Manolas. Iš viso šį sezoną „Barcelona“ klubui pasitarnavo net 5 varžovų įvarčiai į savus vartus.

59-ąją minutę pasižymėjo Gerardas Pique, kuriam palankiai kamuolys atšoko po nesėkmingo Luiso Suarezo bandymo.

Tiesa, 80-ąją minutę rezultatą sušvelnino Edinas Džeko. Rungtynių pabaigoje Luisas Suarezas įmušė pirmąjį savo įvartį šio sezono Čempionų lygoje.

Lionelis Messi dėl kojos raumens bėdų nepradėjo trejų pastarųjų rungtynių, tačiau Čempionų lygoje jau buvo įtrauktas į startinę sudėtį. Argentinietis ne kartą atakavo Romos klubo vartus, tačiau jam pasižymėti nepavyko.

„Barcelona“ buvo eliminuota Čempionų lygos ketvirtfinalyje tris kartus per ketverius pastaruosius metus. Pastarąjį kartą ji peržengė šį etapą 2015 metais, kai laimėjo Čempionų lygos titulą penktą kartą per klubo istoriją.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Barcelona“ – „Roma“ 4:1

87 min. ĮVARTIS. Luisas Suarezas atstatė trijų įvarčių pranašumą ir įmušė pirmąjį įvartį šio sezono Čempionų lygoje.

80 min. ĮVARTIS. Edinas Džeko sušvelnino rezultatą. Puolėjas sulaukė puikaus Diego Perotti perdavimo.

59 min. ĮVARTIS. Pagaliau ir „Barcelona“ futbolininkai pateko tarp įvarčių autorių. Gerardas Pique stūmė varžovus į nepavydėtiną situaciją. Pirma Luisas Suarezas smūgiavo į vartus, bet jo smūgį vartininkas atmušė. Tačiau prie kamuolio suskubęs G.Pique nukreipė kamuolį į vartus.

55 min. ĮVARTIS. Romos klubo košmaras tęsiasi. Šįkart į savus vartus įsimušė Kostas Manolas. Vartus atakavo Ivanas Rakitičius ir Samuelis Umtiti, bet bandydamas gelbėti komandą į savus vartus įsimušė K.Manolas.

Pirmasis kėlinys: „Barcelona“ – „Roma“ 1:0

45 min. Nors patys „Barcelona“ futbolininkai įvarčių neįsirašė pirmajame kėlinyje visiškai dominavo. „Roma“ turės kaip reikiant pasistengti antrajame kėlinyje.

38 min. ĮVARTIS. „Roma“ kapitonas Daniele de Rossi įsimušė į savus vartus ir išvedė į priekį „Barcelona“ ekipą. Italas bandė nuo kamuolio atkirsti Lionelį Messi, bet netyčia pats nukreipė kamuolį į vartus. Rezultatyvų perdavimą įsirašė Andresas Iniesta.

30 min. Per pirmąjį pusvalandį „Barcelona“ net šešis kartus smūgiavo „Roma“ vartų link ir kūrė pavojingas progas, tačiau įvarčiais jos nevirto. Italijos klubas nė karto nesmūgiavo vartų link.

Startinės sudėtys

„Barcelona“: Marcas-André ter Stegenas, Nelsonas Semedo, Gerardas Pique, Ivanas Rakitičius, Sergio Busquetsas, Andresas Iniesta, Luisas Suarezas, Lionelis Messi, Jordi Alba, Sergi Roberto, Samuelis Umtiti.

„Roma“: Alissonas Beckeris, Kevinas Strootmanas, Lorenzo Pellegrini, Diego Perotti, Edinas Džeko, Aleksandaras Kolarovas, Daniele de Rossi, Federico Fazio, Alessandro Florenzi, Bruno Peresas, Kostas Manolas.

„Liverpool“ – „Manchester City“ 3:0

„Premier“ lygos lyderis „Manchester City“ neturėjo jokių atsakymų „Liverpool“ puolimui. Per pirmąjį pusvalandį šeimininkai įmušė tris įvarčius ir išlaikė užtikrintą pergalę.

Jau 12 minutę Mohamedas Salah išvedė į priekį „Liverpool“ klubą į priekį, tačiau dėl traumos nebaigė rungtynių.

Užsivedę „Liverpool“ futbolininkai pirmajame kėlinyje tiesiog užgulė „Man City“ vartus. Netrukus įvarčius į varžovų vartus pasiuntė Alexas Oxlade-Chamberlainas ir Sadio Mane.

Sunku patikėti, bet per visas rungtynes Mančesterio klubas nė karto nesmūgiavo į vartų plotą.

Dar vienas minusas „Liverpool“ klubui – kapitono Jordano Hendersono praradimas atsakomosiose rungtynėse. Futbolininkas gavo geltoną kortelę ir turės praleisti kitas rungtynes.

„Liverpool“ yra sėkmingiausias Anglijos klubas Čempionų lygoje, penkis kartus laimėjęs šį turnyrą.

Abiejų porų atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 10 dieną.

Antrasis kėlinys: „Liverpool“ – „Manchester City“ 3:0

90 min. Mančesterio klubas taip ir nesugebėjo sukurti nei vienos pavojingos progos.

70 min. Likus žaisti 20 minučių, Mančesterio klubas nė karto nesmūgiavo į vartų plotą.

52 min. Dėl traumos aikštę turėjo palikti Liverpulio komandos lyderis M.Salah. Jį pakeitė Georginio Wijnaldumas.

Pirmasis kėlinys: „Liverpool“ – „Manchester City“ 3:0

45 min. Kėlinio pabaigoje geltoną kortelę užsidirbo Nicolas Otamendi.

30 min. ĮVARTIS. Sadio Mane siuntė trečią įvartį per pirmą pusvalandį į „Man city“ vartus. M.Salah pats nesugebėjo pramušti varžovų gynybos, bet greitai pamatė gerą poziciją užsiėmusį komandos draugą ir pakėlė jam kamuolį. S.Mane galva galingai nukreipė kamuolį į vartus.

21 min. ĮVARTIS. Alexas Oxlade-Chamberlainas padvigubino šeimininkų persvarą. Prie Mančesterio ekipos vartų kilo sumaištis, kai krito R.Firmino, kuris reikalavo pražangos, bet teisėjas nesureagavo, o kamuolį A.O.Chamberlainui perdavė Jamesas Milneris. Saugas nieko nelaukdamas smūgiavo kamuolį pro Vincento Kompany kojas ir įmušė įvartį.

12 min. ĮVARTIS. Mohamedas Salah išvedė į priekį „Liverpool“. Ataka prasidėjo dar savo aikštės pusėje ir greitai persikėlė prie „Man City“ vartų, kur pirma gerą progą turėjo Roberto Firmino, bet jo smūgį Edersonas atlaikė. Tačiau atsimušusį kamuolį staigiai į vartus nukreipė M.Salah. Tai buvo jau šeštas egiptiečio įvartis Čempionų lygoje per trečias rungtynes.

Startinės sudėtys

„Liverpool“: Loris Karius, Virgilas van Dijkas, Dejanas Lovrenas, Jamesas Milneris, Roberto Firmino, Mohamedas Salahas, Jordanas Hendersonas, Sadio Mane, Alexas Oxlade-Chamberlainas, Andy Robertsonas, Trentas Alexanderis-Arnoldas.

„Manchester City“: Edersonas, Kyle'as Walkeris, Vincentas Kompany, Nicolas Otamendi, Aymericas Laporte, Fernandinho, Davidas Silva, Kevinas De Bruyne, Ilkajus Gundoganas, Leroy Sane, Gabrielis Jesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius