Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis žygis tęsiasi: „RB Leipzig“ patiesė „Atletico“ ekipą ir žengė į pusfinalį

UEFA Čempionų lygoje ketvirtadienio vakarą paaiškėjo antrasis pusfinalio dalyvis. Juo tapo „RB Leipzig“ klubas iš Vokietijos, kuris po įtemptos ir kietos kovos 2:1 palaužė Madrido „Atletico“ ekipą. Vokiečiai pratęsė savo istorinį žygį – tai pirmosios šio klubo atkrintamosios pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre.
„RB Leipzig“
„RB Leipzig“ / „Scanpix“ nuotr.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, tačiau su kraujo dėme. Sužaidus vos kiek daugiau nei pusvalandį, Stefanas Savičius ir Lukasas Klostermannas skaudžiai susidūrė galvomis. Laimei, abu futbolininkai, nors ir prasikirto galvas, susitikimą tęsti galėjo. Tiesa, apibintuotomis galvomis.

Per pirmas 45 minutes itin pavojingų progų sukurta nebuvo, o kamuolį daugiau kontroliavo ir iniciatyvą turėjo Leipcigo žaidėjai.

O štai po pertraukos krito ir įvartis. 51-ąją minutę kamuolys gražiai perėjo iš kairiojo atakos krašto į dešinįjį, iš ten perdavimo sulaukė Dani Olmo ir smeigė įvartį į Jano Oblako vartus.

Madrido komandos treneris Diego Simeone reagavo greitai ir nusipelnė pagyrų, mat į aikštę žengęs Joao Felixas kaip reikiant pagyvino „Atletico“ žaidimą.

Pats J.Felixas 70-ąją minutę uždirbo 11 metrų baudinį į varžovų vartus, o tuomet jį ir realizavo – rezultatas tapo lygus 1:1.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas ir Koke
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas ir Koke

Po pelnyto įvarčio Ispanijos komanda atgijo ir atakavo vis pavojingiau, tačiau situacija pasisuko ne jų naudai.

Tyleris Adamsas atsidūrė laiku ir vietoje 88-ąją minutę, šovė iš baudos aikštelės prieigų, o kamuolys, dar kliudęs S.Savičių, įskriejo į vartus. Tai ir lėmė Vokietijos klubo pergalę.

Pusfinalyje „RB Leipzig“ susitiks su „Paris Saint-Germain“ ekipa.

Rungtynių eiga. „Atletico“ – „RB Leipzig“ 1:2

Antras kėlinys.

90+7 min. Na štai, praėjusių metų čempionus išmetę madridiečiai krenta iš Čempionų lygos, o Leipcigo vyrai šoka pergalės šokius.

90 min. „Atletico“ reikia lipti ant varžovų vartų. Kito kelio tiesiog nėra.

88 min. Įvartis! „RB Leipzig“ išbėgo į greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Tyleris Adamsas, pasiuntęs kamuolį į vartus nuo S.Savičiaus kojos – 1:2.

85 min. Po išlyginamojo įvarčio „Atletico“, atrodo, pajautė, kad gali parklupdyti varžovus ir žaidžia aktyviau bei daug pavojingiau nei iki tol.

70 min. Įvartis! Na štai, šimto milijonų berniukas iš Portugalijos įrodinėja, kad permokėta nebuvo – J.Felixas uždirbo 11 metrų baudinį, kurį pats ir realizavo – 1:1.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas

62 min. R.Lodi krito baudos aikštelėje, tačiau vietoje baudinio gavo geltoną kortelę už vaidybą.

56 min. Na štai ir pirmasis keitimas. Brangiausias visų laikų „Atletico“ pirkinys Joao Felixas metamas į aikštę, už šį žaidėją praėjusią vasarą suplota daugiau nei 120 milijonų eurų. Ant suolo keliauja H.Herrera.

51 min. Įvartis! Na štai, ilgai laukti antrajame kėlinyje nereikėjo. „RB Leipzig“ išsuko ataką kaire puse, greitai perkėlė kamuolį į dešinįjį kraštą, o iš ten perdavimo sulaukęs Dani Olmo sėkmingai mušė galva – 0:1.

46 min. Prasidėjo antroji rungtynių pusė.

Pirmas kėlinys. 0:0

45 min. Na ką, futbolo gurmanai, pirmasis kėlinys – baigtas. Jei viskas taip klostysis ir toliau, galime nukeliauti ir iki 11 metrų baudinių loterijos.

Per pirmą kėlinį Vokietijos komandos futbolininkai prasižengė net 11 kartų.

45+2 min. D.Upamecano pavojingai smūgiavo galva į vartus po kampinio, tačiau J.Oblakas sugavo kamuolį. Atrodo, kad ir prasižengė „RB Leipzig“ gynėjas prieš smūgį.

35 min. Oi, koks skaudus epizodas! S.Savičius ir L.Klostermannas susidūrė galvomis, abiems futbolininkams iš galvų bėga kraujas. Laimei, abu sveiki ir pasiruošę tęsti rungtynes. Varžovai nesipyksta, o kaip tik šalia šoninės linijos dar pajuokavo apie tai, kas ką tik įvyko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Savičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Savičius

30 min. Sužaistas pusvalandis, tačiau kol kas komandos žaidžia be įvarčių. Kamuolį ilgiau kontroliuoja „RB Leipzig“ (58 proc. prieš 42 proc.), tačiau abu smūgius į vartų plotą atliko Madrido ekipa.

13 min. Per pirmąsias dešimt minučių iniciatyvą savo rankose lyg ir laikė Leipcigo ekipa, bet tuomet Y.Carrasco šovė galingai į vokiečių vartus. Laiku ir vietoje atsidūrė ir kamuolį atmušė vartininkas P.Gulacsi.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Beje, ar žinojote, kad Vilniuje galite UEFA Čempionų lygą stebėti tiesiogiai su futbolo sirgaliais? Plačiau skaitykite ČIA.

Startinės komandų sudėtys:

„Atletico“: Janas Oblakas, Jose Maria Gimenezas, Renanas Lodi, Stefanas Savičius, Kieranas Trippieras, Koke, Saulis Niguezas, Hectoras Herrera, Yannickas Carrasco, Marcosas Llorente, Diego Costa.

„RB Leipzig“: Peteris Gulacsi, Dayotas Upamecano, Lukasas Klostermannas, Marcelis Halstenbergas, Angelino, Marcelis Sabitzeris, Konradas Laimeris, Kevinas Kamplas, Yussufas Poulsenas, Christopheris Nkunku, Dani Olmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius