-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 09 /23:56

Čempionų lygoje – „Chelsea“ ir „Arsenal“ išsigelbėjimas

UEFA Čempionų lygoje baigtas pirmasis etapas – grupės varžybos. Į kitą etapą trečiadienį pateko Londono „Arsenal“ ir „Chelsea“, „Roma“, „Gent“ bei Kijevo „Dinamo“.
„Chelsea“ žaidėjai: Diego Costa, Willianas ir Edenas Hazardas
„Chelsea“ žaidėjai: Diego Costa, Willianas ir Edenas Hazardas / „Scanpix“/AP nuotr.

E grupėje dėl kelialapio į kitą etapą netiesiogiai kovojo „Roma“ ir Lėverkuzeno „Bayer“ ekipa, kuriai uždavinius lengvino jaunimą į startinę sudėtį leidęs Luisas Enrique.

Vis dėlto, pirmąjį įvartį 20 min. mušė Lionelis Messi, gražiai apsivaręs „Bayer“ vartininką. Tačiau jau po trijų minučių lygybę atstatė Chicharito, kuriam puikų perdavimą atliko Hakanas Čalhanohlu.

Vis dėlto, į kitą etapą iškeliauja „Roma“ klubas, savo aikštėje 0:0 sužaidęs su Barysovo BATE.

Kelialapį laimėti galėjo visos trys komandos („Barca“ jau turėjo prieš turą), tačiau „Bayer“ ir BATE reikėjo pergalių, o italams pakako ir lygiųjų savose bei kitose rungtynėse.

Komandos draugų, Chicharito ir Hakano Calhanoglu, ginčas

F grupėje išsigelbėjo Londono „Arsenal“, svečiuose 3:0 sumušęs Pirėjo „Olympiakos“. "Arsenal" ekipa Čempionų lygos atkrintamosiose žais 16-ąjį sezoną iš eilės.

Įvartį „Arsenal“ klubui Olivier Giroud pelnė 29-ąją minutę. Jam puikų  perdavimą iš krašto atliko Aaronas Ramsey.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui O.Giroud mušė antrą įvartį, po puikaus Joelio Campbello perdavimo, perpjovusio visą šeimininkų gynybą. Trečiasis pasiektas 67-ąją minutę, kai „Olympiakos“ prasižengė baudos aikštelėje ir O.Giroud realizavo 11 metrų baudinį.

Kitose rungtynėse Miuncheno „Bayern“ svečiuose 2:0 įveikė Zagrebo „Dinamo“ ir ramiai užbaigė grupės varžybas pirmoje vietoje. Abu įvarčius pelnė Robertas Lewandowskis (61 ir 64 min.).

Antrasis Olivier Giroud įvartis

G grupėje iš tolimesnės kovos apmaudžiai pasitraukė „Porto“, išvykoje 0:2 nusileidęs Londono „Chelsea“. Pastarieji grupės etapą baigė pirmoje vietoje.

Mėlyniesiems pergalė buvo būtina ir jie jau 12-ąją minutę pasiekė kuriozinį įvartį. Edenas Hazardas tolimu perdavimu į priekį vienas prieš vieną su vartininku išvedė Diego Costa. Ikeras Casillasas smūgį atmušė, tačiau kamuolys atsitrenkė į Ivaną Marcano, nuo kurio nuskriejo tiesiai į vartus. Maiconas kamuolį „ištraukė“, tačiau jis jau buvo kirtęs liniją. 

53-ąją min. „Chelsea“ persvarą padvigubino Willianas, atlikęs galingą smūgį pažeme į dešinįjį apatinį vartų kampą.

Ivano Marcato įvartis į savus vartus

„Porto“ šis pralaimėjimas būtų tenkinęs, jeigu ne rezultatas Ukrainoje. Kijevo „Dinamo“ futbolininkai namuose 1:0 susitvarkė su Tel Avivo „Maccabi“ir šia pergale aplenkė portugalus.

Pergalingą įvartį dar 18-ąją minutę įmušė Denisas Garmašas.

„Dinamo“ Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose žais pirmą kartą nuo 1999-2000 m. sezono.

Deniso Garmašo įvartis

H grupėje į kitą etapą įšoko „Gent“ klubas, namuose 2:1 įveikęs visas penkerias rungtynes iki šiol laimėjusius Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkus. 

Belgijos klubas į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko po 15-os metų pertraukos.

„Gent“ žaidėjai įvartį pasiekė pirmieji, kai Laurent Depoitre įmušė 18-ąją minutę. 65-ąją rezultatą išlygino Artemas Dzyuba, tačiau Danijelis Miličevičius 78 min. rezultatą persvėrė.

Danijielio Miličevičiaus įvartis

„Gent“ pakako ir lygiųjų, mat kitose rungtynėse namie žaidusi „Valencia“ pralaimėjo Liono „Olympique“ 0:2 ir liko trečioje vietoje.

Ispanijos ekipai reikėjo pergalės ir bent lygiųjų Belgijoje, tačiau „Valencia“ nuskandino Maxwelo Cornet ir Alexandre'o Lacazette'o įvarčiai atitinkamai 37 ir 76 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius