Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – saldus „Manchester City“ revanšas ir „Borussia“ žygio pabaiga

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį paaiškėjo dar keturios komandos, užsitikrinusios vietą atkrintamosiose varžybose.
„Manchester City“ – „Paris Saint-Germain“
„Manchester City“ – „Paris Saint-Germain“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausią intrigą kėlusiame A grupės lyderių mūšyje „Manchester City“ klubas namuose pasiekė revanšą prieš Paryžiaus „Saint-Germain“ komandą – 2:1 (0:0). Prancūzijoje PSG buvo stipresnė 2:0.

Paryžiaus futbolininkai įmušė pirmi ir Mančesteryje, kai antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjo Kylianas Mbappe (50 min.).

Tačiau Pepas Guardiola nuo suolo tada pakėlė Gabrielį Jesusą. Brazilas iš pradžių atliko rezultatyvų perdavimą Raheemui Sterlingui (63 min.), o 76 min. ir pats pelnė pergalingą įvartį.

„Manchester City“ laimėjo ir užsitikrino pirmą vietą A grupėje. PSG taip pat gali būti rami dėl savo vietos atkrintamosiose, nes kitose rungtynėse „Brugge“ namuose net 0:5 (0:4) buvo sutriuškinta „Leipzig“ klubo.

Po du įvarčius svečiams pelnė Christopheris Nkunku (12, 90+3 min.) ir Emilis Forsbergas (17 nuo 11 m žymos, 45+1 min.), vieną pridėjo Andre Silva (26 min.).

C grupėje, kurioje Amsterdamo „Ajax“ jau anksčiau buvo užsitikrinęs pirmą vietą, paaiškėjo ir antroji ekipa, tęsianti žygį Čempionų lygoje.

Ja tapo Portugalijos čempionė Lisabonos „Sporting“, namuose 3:1 (2:0) susitvarkiusi su traumų išretinta Dortmundo „Borussia“.

Šeimininkams pranašumą suteikė dukart mušęs Pedro Goncalvesas (30 ir 39 min.). Jis vėliau nerealizavo 11 metrų baudinio, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubo Pedro Porro (81 min.).

Donyellas Maleno (90+3 min.) dar buvo suteikęs nedidelę viltį svečiams, kurie nuo 74 minutės žaidė be pašalinto Emre Cano, bet „Borussia“ komandai nepavyko išvengti pralaimėjimo mažesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

Nors dar liko vienas turas, bet jau aišku, kad „Sporting“ finišuos antra, o „Borussia“ – trečia ir savo pasirodymą tęs UEFA Europos lygoje.

D grupėje Čempionų lygos atkrintamųjų duris pravėrė Madrido „Real“. Karališkasis klubas išvykoje 3:0 (2:0) susitvarkė su Tiraspolio „Šeriff“, kuriam namuose sensacingai buvo pralaimėjęs 1:2.

Moldovos čempionų vartus baudos smūgiu sužaidus pusvalandį atidarė Davidas Alaba (30 min.), o baigiantis pirmajam kėliniui dar pasižymėjo ir Toni Kroosas (45+1 min.).

Antrajame kėlinyje svečių dominavimą įtvirtino Karimas Benzema (55 min.).

Kartu su „Real“ į kitą etapą žengė ir Italijos čempionė Milano „Inter“, anksčiau vykusiose rungtynėse 2:0 įveikusi Donecko „Šachtar“.

Kas užims pirmą, o kas antrą vietą šioje grupėje spręsis paskutinėse rungtynėse, kurios tarp „Real“ ir „Inter“ ekipų vyks Madride. „Real“ užteks ir lygiųjų.

B grupėje pergalių seriją iki penkių iš tiek pat galimų pratęsė „Liverpool“. „Raudonieji“, jau anksčiau užsitikrinę pirmą vietą, leido pailsėti daliai pagrindinių žaidėjų, bet vis tiek 2:0 (0:0) pranoko „Porto“.

Įvarčius mušė Thiago Alcantara (52 min.) ir Mohamedas Salahas (70 min.).

Itin svarbią pergalę šventė „AC Milan“, išvykoje 1:0 (0:0) palaužęs Madrido „Atletico“.

Pergalingą įvartį 87 min. mušė nuo suolo pakilęs Junioras Messias.

Dėl antros vietos šiose grupėje vis dar kovos trys komandos – „Porto“ (5 tšk.) paskutiniame ture žais namuose su Madrido „Atletico“ (4 tšk.), o „AC Milan“ (4 tšk.) namie priims grupės lyderį „Liverpool“ (15 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius