Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikslas pasiektas: devyniese mačą baigęs „Žalgiris“ žengė į kitą Čempionų lygos etapą

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ antradienio vakarą sėkmingai įveikė UEFA Čempionų lygos pirmą atrankos varžybų etapą. Vladimiro Čeburino auklėtiniai 2:1 Belfaste pranoko „Linfield“ ekipą iš Šiaurės Airijos, bet mačą baigė net be dviejų raudonas korteles gavusių žaidėjų.

Pirmąją dvikovą prieš savaitę savoje aikštėje žaliai balti irgi laimėjo 3:1.

Pirmą Čempionų lygos atrankos etapą „Žalgiris“ peržengė tik antrą kartą klubo istorijoje. Pirmą sykį tai vilniečiams buvo pavykę padaryti 1999-2000 m. sezoną.

Vilniečiai aktyviau pradėjo dvikovą. 8-ąją minutę prie „Linfield“ vartų kilo pirmasis rimtas pavojus. Pirmojo mačo didvyris Hugo Videmont'as pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą Jakubui Sylvestrui. Šis smūgiavo kaire koja iš kelių metrų, bet kamuolys praskriejo kiek virš skersinio.

17-ąją minutę vilniečiai pasiekė savo tikslą. Po perdavimo iš kairės į baudos aikštelę, airiams pavyko išmušti kamuolį kiek toliau, tačiau pirmasis prie jo suskubęs Saulius Mikoliūnas fantastišku tolimu smūgiu išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Kėlinio antroje pusėje „Linfield“ akivaizdžiai atkuto, tačiau prieš pat pertrauką buvo nubausti dar kartą. Ogenyi Onazi dar vienu labai gražiu tolimu smūgiu į devyniukę persvarą įtvirtino – 2:0.

Imago / Scanpix nuotr./Ogenyi Onazi
Imago / Scanpix nuotr./Ogenyi Onazi

Antrojo kėlinio pradžioje neblogą progą pasižymėti turėjo ir „Linfield“, bet po kampinio airio galva muštas kamuolys praskriejo virš vartų. Beveik iš karto po šio epizodo žalgiriečiai galėjo įmušti ir trečią kartą, bet po S.Mikoliūno perdavimo Francis Kyeremeh galva taip pat mušė nesėkmingai.

63-ąją minutę svečių reikalai gerokai komplikavosi. Elhadji Pape Diaw išmušė į vilniečių vartus skriejantį kamuolį ranka ir gavo ne tik raudoną kortelę, bet ir 11m baudinį. Jį užtikrintai realizavo Chrisas Shieldsas.

89-ąją minutę Karolis Uzėla tiesiomis kojomis įsirėžė į varžovą ir taip pat buvo išvarytas iš aikštės. Visgi kiekybinės persvaros konvertuoti į įvarčius šeimininkams taip ir nepavyko.

Antrajame atrankos etape „Žalgiris“ susitiks su Budapešto „Ferencvaroš“, kuri du sykius 3:0 ir 3:1 nugalėjo „Priština“ ekipą.

Pirmosios antro atrankos etapo rungtynės vyks liepos 20 d. svečiuose, antros – liepos 27 d. Vilniuje.

„Linfield“ – „Žalgiris“ 1:2
17' (0:1) Saulius Mikoliūnas
43' (0:2) Ogenyi Onazi
65' (1:2) Chrisas Shieldsas (11m)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius