TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kataloniškas košmaras Čempionų lygoje: aštuoni „Bayern“ įvarčiai pažemino „Barcą“

Tai buvo Čempionų lygos vakaras, kurio ilgai nepamirš nei abiejų komandų futbolininkai, nei sirgaliai. Ilgai lauktame ketvirtfinalio susitikime ietis surėmė „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“, bet intriga aikštėje kvepėjo labai trumpai – Vokietijos čempionai be gailesčio net 8:2 suvarpė Katalonijos ekipą ir žengė į pusfinalį.
Thomasas Mulleris
Thomasas Mulleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau pirmosios mačo minutės sufleravo, kad įvarčių galima tikėtis daug. Ir greitai išsiveržė tikras fontanas.

Jau 4-ąją minutę po pavojingos katalonų atakos į išpuolė išskubėjo „Bayern“ futbolininkai. Thomasas Mulleris sulaukė Roberto Lewandowskio perdavimo ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Vis dėlto rezultatas greitai tapo lygus. Davidas Alaba bandė blokuoti perdavimą iš krašto, tačiau įsimušė į savo vartus, o Manuelis Neueris neturėjo jokių šansų, mat smūgis buvo itin tikslus.

„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“
„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“

„Bayern“ net ir toks epizodas iš vėžių neišmušė, o „Barca“ itin dažnai klydo pavojingose zonose netoli savo vartų. Tuo 21-ąją minutę pasinaudojo Ivanas Perišičius, smeigęs į vartus iš aštraus kampo – 2:1.

Tai dar nebuvo pabaiga pirmajame kėlinyje... 27-ąją minutę po nuostabaus Leono Goretzkos perdavimo vienas prieš vartininką išniro Serge’as Gnabry ir pelnė jau trečiąjį „Bayern“ įvartį per mažiau nei pusvalandį. Dar po keturių minučių savo antrąjį įvartį įmušė Th. Mulleris. Beje, taip greitai Čempionų lygos atkrintamosiose keturių įvarčių dar nebuvo praleidusi nei viena komanda.

„Barcelona“ ekipos viltis suruseno 57-ąją minutę, kai Luisas Suarezas pergudravo gynėją, iššoko priešais vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Tačiau „Bayern“ šį vakarą nebuvo pasirengę sustoti. 63-ąją minutę 19-metis Alphonso Daviesas pademonstravo neįtikėtiną techniką, nuostabiai prasiveržė į baudos aikštelę palei galinę liniją, gražiai perdavė kamuolį Joshua Kimmichui, o šiam beliko tik paridenti kamuolį į vartus.

„Barcelona“ ir toliau buvo tiesiog žeminama Lisabonoje. „Bayern“ atliko daugybę tikslių perdavimų aplink varžovų baudos aikštelę, kol galiausiai kamuolį visiškai šalia vartų surado Robertas Lewandowskis – jam neliko nieko kito, o tik mušti šeštąjį įvartį.

„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“
„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“

7:2 – jau toks rezultatas degė švieslentėje po Phillipe Coutinho įvarčio 85-ąją minutę, kuris dar kalė ir aštuntą vinį į katalonų vartus 89-ąją minutę.

Dėl vietos finale „Bayern“ kovos su „Manchester City“ arba Liono „Olympique“.

Rungtynių eiga. „Barcelona“ – „Bayern“ 2:8

Antras kėlinys.

90 min. „Barcelona“ vyručiai turėtų lengviau atsidusti, nes ką tik baigėsi blogiausias vakaras jų gyvenime. Viso geriausio, 15min skaitytojai!

89 min. Tai neapibūdinama. Tai yra 8:2. Pasikartosiu... 8:2! Antrą savo įvartį mušė Ph.Coutinho.

85 min. Atsiprašau, bet nebeturiu žodžių, kuriais galima apibūdinti tai, kas vyksta aikštėje. Phillipe Coutinho muša septintąjį įvartį, „Barcelona“ futbolininkų veidai pasako viską – 2:7.

82 min. Įvartis! Neįtikėtinas „Bayern“ žaidimas. Suko, suko, suko kamuolį vokiečiai aplink katalonų vartus, kol galiausiai aukšto ir tikslaus perdavimo sulaukė Robertas Lewandowskis. O lenkas tokiose situacijose neklysta – 2:6.

66 min. Skaudus epizodas. N.Semedo ir A.Daviesas susidūrė, tačiau panašu, kad nė vienam nieko itin blogo nenutiko.

63 min. Įvartis! Ohoho! Kaip žaidžia A.Daviesas! Neįtikėtina technika, neįtikėtinas reidas, puikus perdavimas ir tada J.Kimmichui beliko įridenti kamuolį į vartus – 2:5.

57 min. Įvartis! Na štai, galbūt „Barca“ atsigaus? L.Suarezas puikiai pergudravo gynėjus, išniro priešais M.Neuerį ir tiksliai pokštelėjo į vartų kampą – 2:4.

53 min. Dar vienas įvartis į Barselonos ekipos vartus, tačiau šįkart teisėjai fiksuoja akivaizdžią nuošalę.

49 min. Šansas „Bayern“ komandai. I.Perišičius turėjo gerą progą, bet smūgiavo tiesiai į vartininką.

46 min. Prasidėjo antroji rungtynių pusė, „Barcelona“ treneris Q.Setienas metė į aikštę Antoine'ą Griezmanną.

Pirmas kėlinys. „Barcelona“ – „Bayern“ 1:4

45 min. Pirmojo kėlinio katalonų kančios baigtos. Įdomu, ar sulauksime reakcijos antrajame?

37 min. Kai stambiu planu rodo Quique Setieno veidą, gerai jį įsidėmėkite. Labai tikėtina, kad po tokių rungtynių Katalonijos milžino jis nebetreniruos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quique Setienas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quique Setienas

31 min. Įvartis! Na, tik užsimink... „Barca“ vėl nesugeba atsiplėšti nuo savo vartų, o iš dešiniojo krašto perdavimo sulaukęs Th.Mulleris muša ketvirtą – 1:4.

30 min. „Barcelona“ futbolininkų kamuolio įžaidimas nuo savo vartų atrodo klaikiai. Katalonai dalina kamuolius vokiečiams, o šie kuria progą po progos. Jei taip ir toliau, skaičiai švieslentėje tuoj gali būti nepadorūs.

27 min. Įvartis! Ponios ir ponai, mėgaukitės tuo, kas vyksta aikštėje, nes tokių rungtynių greitai galite ir nepamatyti. S.Gnabry po nuostabaus L.Goretzkos perdavimo išniro vienas prieš vartininką ir pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:3.

21 min. Įvartis! Na kas čia vyksta?! Tikras įvarčių fontanas prasiveržė Lisabonoje! Šįkart I.Perišičius iš aštraus kampo po grubios „Barcelona“ ekipos klaidos smūgiavo į vartus, kamuolį dar lietė varžovų gynėjas ir vartininkas, bet tai katalonų nuo įvarčio neišgelbėjo – 1:2.

10 min. Virpstas! Perdavimas virto pavojingu smūgiu ir kamuolys po L.Messi smūgio atsitrenkė į „Bayern“ vartų konstrukciją.

Nesugalvokite išsivirti arbatos – taip galite praleisti ir keletą įvarčių...

9 min. Koks šansai Barselonos vyrams! N.Semedo iškišo puikų perdavimą L.Suarezui, tačiau jo smūgį atrėmė M.Neueris.

7 min. Įvartis! Lygu! Neįtikėtina rungtynių pradžia Lisabonoje. „Barca“ išskubėjo į ataką, o perdavimą nutraukti bandęs D.Alaba pasiuntė kamuolį į savo vartų tinklą. Smūgis gražus ir itin tikslus, bet ne į tuos vartus, į kuriuos Miuncheno komanda mušti norėtų – 1:1.

4 min. O dievai! Įvartis! Kokia rungtynių pradžia! „Barca“ jau antrąją minutę turėjo gerą progą, tačiau „Bayern“ sugebėjo apsiginti. Vokiečiai tuomet išbėgo į ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Th.Mulleris ir smeigė įvartį – 0:1.

Likus 10 min. Na ką, rungtynės jau tuoj prasidės, o mes primename, kad visas Čempionų lygos kovas galite stebėti Vilniuje, atviroje erdvėje per milžinišką ekraną. Daugiau informacijos rasite ČIA.

Startinės komandų sudėtys:

„Barcelona“: Marcas-Andre Ter Stegenas, Gerardas Pique, Clementas Lenglet, Jordi Alba, Nelsonas Semedo, Sergi Roberto, Sergio Busquetsas, Frankie de Jongas, Arturo Vidalis, Luisas Suarezas, Lionelis Messi.

„Bayern“: Manuelis Neueris, Davidas Alaba, Jerome'as Boatengas, Joshua Kimmichas, Alphonso Daviesas, Thiago Alcantara, Leonas Goretzka, Serge'as Gnabry, Thomasas Mulleris, Ivanas Perišičius, Robertas Lewandowskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius