-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos desertas – Paryžiaus milijonieriai prieš vokišką tanką be išlūžusio lenkiško vamzdžio

UEFA Čempionų lygos gerbėjų trečiadienį laukia įspūdingas vakaras. Praėjusio sezono finalo pakartojime Miuncheno „Bayern“ priima „Paris Saint Germain“. Abi komandos prieš dvikovą Bavarijos sostinėje turi daugybę problemų, tačiau nuo to intrigos – ne mažiau.

PSG žaizdos neužgijo. Prancūzijos superklubas pasiryžęs siekti revanšo, nors į ketvirtfinalio akistatą su stipriausia planetos komanda žengs ir ne pačios stipriausios sudėties.

Visgi Mauricio Pochettino atvykimas į Prancūzijos sostinę Paryžiaus ekipos sirgaliams teikia vilčių, kad šį kartą viskas gali baigtis kiek kitaip.

Žinia iš Miuncheno apie tai, kad ryškiausia „Bayern“ puolimo žvaigždė Robertas Lewandowskis praleis pirmąją akistatą Miunchene, tik dar labiau pakurstė paryžiečių ambicijas.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

PSG aštuntfinalio etape puikiu stiliumi suvystė kitą Europos futbolo milžinę „Barcelona“, tačiau tuose abiejuose mačuose Prancūzijos čempionams negalėjo padėti ryškiausia komandos žvaigždė Neymaras.

Visgi katalonišką barjerą PSG peršoko ir be savo lyderio, o kovoje su Miuncheno klubu komanda bus dar stipresnė.

Tiesa, problemų prieš trečiadienio vakarą M.Pochettino neišvengė. Miunchene svečiams negalės padėti aikštės vidurio generolas Marco Verratti. Italas iš nacionalinės rinktinės grįžo su teigiamu COVID-19 rezultatu, tad yra priverstas saviizoliuotis.

Argentinietis M.Pochettino praeityje pats yra buvęs PSG kapitonu ir sausį netikėtai perėmė komandos vairą iš vokiečio Thomaso Tuchelio. Pastarasis treneris praėjusį sezoną patekdamas į Čempionų lygos finalą su Paryžiaus klubu pasiekė visų laikų didžiausią rezultatą, tačiau šio sezono startas nebuvo sklandus ir PSG valdantys Kataro šeichai nusprendė įlieti šviežio kraujo.

„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino ir Angelis Di Maria
„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino ir Angelis Di Maria

Su T.Tucheliu PSG pernai laimėjo visus titulus Prancūzijoje, tuo tarpu M.Pochettino kol kas stringa net ir „Ligue 1“ pirmenybėse, kur po praėjusį savaitgalį „Lille“ patirto pralaimėjimo 0:1 nusmuko į antrąją poziciją.

Praėjusį rugpjūtį Lisabonoje „Bayern“ laimėjo 1:0, įmušusi Kingsley Comano įvartį.

Dabar Paryžius turi puikią galimybę revanšui, tačiau, M.Pochettino nuomone, psichologinis spaudimas jo auklėtiniams šiuo metu netgi yra didesnis nei buvo pernai.

Buvęs Londono „Tottenham Hotspur“ strategas neslepia, kad šis sezonas – pereinamasis. Argentinietis teigia puikiai suprantantis, kad įtvirtinti savo pozicijas „Parc des Princes“ jam pririeks laiko, juolab kad jis perėmė T.Tuchelio suformuotą komandą.

„Apie mane galėsite spręsti kitą sezoną, – Prancūzijos dienraščiui „La Parisien“ prieš kelias dienas užsiminė PSG strategas. – Jei laimėsime Čempionų lygą, Prancūzijos taurę ir čempionatą, mano įtaka į šias pergales bus minimali. Lygiai taip ir tuomet, jei nieko nelaimėsime. Čia viskas priklausys nuo žaidėjų.“

Ir tai turbūt yra tiesa – trečiadienį Miunchene matysime labai mažai nuo praėjusio rugpjūčio pasikeitusią komandą. Tiesa, vasarą komandą paliko kapitonas ir gynybos ramstis Thiago Silva, o nuo suolo kilęs Ericas Maximas Choupo-Motingas dabar jau bus oponentų stovykloje.

Visgi kamerūnietį tarpsezonio metu pakeitė italas Moise Keanas ir bent jau kol kas šis sprendimas atrodo pasiteisinęs – puolėjas šį sezoną jau įmušė penkiolika įvarčių.

Didžiausias M.Pochettino galvos skausmas prieš trečiadienio vakarą – krašto gynėjai. Juanas Bernatas dėl traumų praleido didžiąją šio sezono dalį, tačiau tinkamą žaidėją treneriui sunkiai sekasi rasti ir dešinėje.

Bet kur kas svarbiau, kokio aštrumo svarbiausiuose sezono mūšiuose bus pagrindiniai PSG ginklai.

Norint tikėtis sėkmės Miunchene, M.Pochettino reikia geriausią formą demonstruojančio Neymaro ir panašios Kyliano Mbappe versijos, kokią išvydo per pirmąjį aštuntfinalio mačą su „Barcelona“, kai prancūzas pelnė tris įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Visgi neretai abu PSG lyderiai tiesiog „pradingsta“ ir bent vienas toks pilkas pasirodymas prieš tokio kalibro varžovą kaip „Bayern“ gali būti pražūtingas.

Šį sezoną PSG pralaimėjo dešimt kartų, įskaitant tris sykius per pastarąsias šešias lygos rungtynes – anaiptol neįkvepiantis rezultatas.

Šeštadienį pralaimėjimas tiesioginiam konkurentui iš Lilio ir Neymaro išvarymas iš aikštės likus septynioms minutėms sėja papildomą ir visai nereikalingą intrigą ir „Ligue 1“ pirmenybėse.

Realybė yra tokia, kad PSG milijonieriai vis dar yra priversti kautis dviem frontais ir privalo „Ligue 1“ pirmenybėse finišuoti pirmajame trejete, antraip kitąmet rizikuoja išvis likti be Čempionų lygos.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Neymaras

„Šį sezoną tikrai per daug banguojame. Turėtume būti stabilesni – kokie ir buvome keletą pastarųjų metų. Kita vertus, nieko nesame praradę ir vis dar galime pasiekti daug gražių dalykų. Tiesiog reikia susitelkti į teigiamus dalykus ir žiūrėti, ką galime patobulinti artimiausiose rungtynėse“, – į vatą nevynioja PSG kapitonas Marquinhosas.

„Bayern“ nuotaikos po praėjusio savaitgalio kur kas geresnės – bavarai principinėje akistatoje prieš „RB Leipzig“ iškovojo pergalę 1:0, padidino atotrūkį iki septynių taškų ir užtikrintai žygiuoja link devintojo iš eilės „Bundesliga“ titulo.

Vienintelis Hansi Flicko galvos skausmas prieš trečiadienio akistatą – atakos smaigalys.

R.Lewandowskis susižeidė Lenkijos rinktinės mače su Andora ir žaisti negalės, o jį pakeisti turėjęs Serge'as Gnabry mačo išvakarėse gavo teigiamą COVID-19 rezultatą ir taip pat buvo pasiųstas į saviizoliaciją.

„Scanpix“ nuotr./Serge'as Gnabry
„Scanpix“ nuotr./Serge'as Gnabry

„Tai bus visiškai kitas mačas ir reiktų mažiau galvoti apie tai, kas buvo praėjusių metų finale. Dabar PSG visai kita komanda, kurią treniruoja kitas treneris. Paryžius gerai ginasi, o kalbėti apie potencialą atakoje išvis neverta. Privalėsime užkirsti perdavimus jų puolėjams – tai bus svarbiausias dalykas šiame mače. Vadinasi, jog žmogų su kamuoliu turėsime spausti kaip galima anksčiau“, – prieš dvikovą kalbėjo „Bayern“ strategas.

Kitame trečiadienio ketvirtfinalyje Sevilijoje „Porto“ priims Londono „Chelsea“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius