Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos finalas Stambule nevyks? Svarstomi du scenarijai

„Ataturk“ stadione turi įvykti UEFA Čempionų lygos finalas, tačiau panašu, kad iš Turkijos šis didžiulis futbolo renginys bus nukreiptas Portugalijos arba Anglijos kryptimi.

Jungtinės Karalystės Vyriausybė įtraukė Turkiją į „raudonąjį“ valstybių sąrašą dėl COVID-19 situacijos, o tai kaip reikiant komplikuotų „Manchester City“ ir Londono „Chelsea“ komandų, žaisiančių finale, gyvenimą.

Net ir britų Vyriausybė siūlo anglišką finalą surengti būtent namuose – „Wembley“ stadione, kad klubams ir sirgaliams nereikėtų keliauti, o grįžus – dar ir izoliuotis.

Jungtinės Karalystės Vyriausybės atstovai virtualiai pirmadienį bendravo su UEFA ir aptarė situaciją.

Britai net yra pasiryžę sušvelninti sąlygas atvykstantiems oficialiems finalo dalyviams ir svečiams, kad tik finalas įvyktų Anglijoje.

Kaip dar viena kandidatė surengti finalą yra minima Portugalija. Iš šios šalies į JK grįžę asmenys izoliuotis neturi.

Tiesa, Turkija aktyviai ruošėsi lemiamai Čempionų lygos akistatai ir ėmėsi daugybės priemonių saugumui užtikrinti. Manoma, kad turkai, finalo perkėlimo atveju, norėtų kompensacijos. Pavyzdžiui, finalo 2023-siais.

Šio sezono finalas vyks gegužės 29-ąją, o Anglijoje nuo 17 dienos jau leidžiama į stadionus įleisti po 10 tūkst. sirgalių. Tiesa, UEFA siekia į paskutinį sezono mūšį suleisti 20 tūkst. žmonių, tad ir čia britams reikėtų ieškoti išimčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius