-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos intriga: ar D.Simeone vyrai gali sumedžioti Europos futbolo karalių?

Laukimas baigėsi. Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygos banginiai pradeda savas lenktynes. Atkrintamųjų startas žada būti įspūdingas. Titulo gynybą stipriausias žemyno klubas „Liverpool“ pradeda bandydamas pramušti vieną kebliausių Europos futbolo barikadų – Diego Simeone suprojektuotą Madrido „Atletico“.
Čempionų lygos apžvalga
Čempionų lygos apžvalga

Du garsūs taškai Čempionų lygos žemėlapyje, dvi turtingą istoriją turinčios komandos, du ypatingi treneriai. Šioje poroje bus patenkintas net didžiausių futbolo gurmanų apetitas.

Nors atrodo, kad visus nuo savo kelio šluojantis „Liverpool“ turi kone viską, jog žengtų į ketvirtfinalį, „Atletico“ visą laiką garsėjo kaip ekipa, kuri svarbiausiais savo koziriais sėkmingiausiai naudojasi būtent atėjus atkrintamųjų etapui.

Pirmosios rungtynės vyks Ispanijos sostinėje, o tai D.Simeone komandai gali būti dar vienas vilties impulsas.

Atl. MadridLiverpool

Prognozuojamos sudėtys
„Atlético“: Oblakas; Ariasas, Savićius, Felipe, Saúlis Ñíguezas; Koke, Thomasas, Llorente, Vitolo; Correa, Morata.
Nežais: Trippieras (klubo trauma), Herrera, Félixas (sumuštas raumuo)
Abejojama: Costa (išvarža)

„Liverpool“: Alissonas Beckeris; Alexanderis-Arnoldas, Van Dijkas, Gomezas, Robertsonas; Hendersonas, Fabinho, Wijnaldumas; Salahas, Firmino, Mané.
Nežais: Shaqiri (blauzda), Clyne'as (kelis)

J.Kloppo treniruojamas raudona komanda šiemet tapo tokia jėga, kokios Europos futbolas neregėjo jau seniai. Šį sezoną „Liverpool“ jau laimėjo UEFA supertaurę, FIFA pasaulio klubų čempionatą ir toliau tiesiausiu keliu žingsniuoja link pirmojo per tris dešimtmečius Anglijos „Premier“ lygos titulo.

„Atetico“ pastarųjų mėnesių realybė – kur kas niūresnė. Komanda pralaimėjo Ispanijos supertaurės finalą, trečiojo ešelono klubui nusileido Karaliaus taurės trečiajame etape, o „La Liga“ pirmenybėse nuo lyderių atsilieka milžinišku 13 taškų deficitu.

Maža to, pastaruoju metu D.Simeone vyrai smarkiai buksuoja – iš pastarųjų penkių Ispanijos lygos dvikovų laimėjo tik vieną.

„Mūsų laukia labai sunki akistata, bet kitokių rungtynių Čempionų lygoje ir nebūna. Jei sužaisime taip, kaip galime ir įgyvendinsime trenerio sumanymus, galime žengti toliau. Svarbiausia, jog žaistume iš visos širdies ir negailėdami savęs“, – kalbėjo „Atletico“ puolėjas Yannickas Carrasco.

Madrido ekipa turi nuostolių. Traumą yra patyręs svarbus gynėjas Anglijos rinktinės narys Kieranas Trippieras. Veikiausiai aikštėje nepasirodys negaluojantys Diego Costa bei Joao Felixas.

Čempionų lygos nugalėtojo titulą ginantis „Liverpool“ Anglijos „Premier“ lygoje dar nepralaimėjo nė karto ir iš esmės jau beveik užsitikrino šalies pirmenybių nugalėtojų vardą.

Nors J.Kloppo komandai sezonas klostosi kaip iš pypkės, vokietis nemano, kad „Atetico“ bus lengvai įveikiamas oponentas.

„Jei yra komanda, prieš kurią žaidžiant privalai būti pačios geriausios formos, tai ji yra „Atletico“. Jei sunkiai dirbsime, tikiu, kad šansą turėsime. Jei nepavyks, nebus ir galimybės. Varžovai dar tik pakeliui į geriausią savo formą, tačiau kaunasi su visais ir nugalėti Madrido klubą bus nepaprastai sunku“, – įsitikinęs J.Kloppas.

„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas
„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas

„Atletico“ su „Liverpool“ Europos turnyruose kovėsi keturis kartus, šventė po vieną pergalę, o dviejuose mačuose užfiksuotas taikus rezultatas. Pastarąjį kartą komandos galynėjosi Europos lygos pusfinalyje 2010-aisiais. Tuomet bendras rezultatas buvo 2:2, o kitą etapą žengę išvykoje įvartį pelnęs „Atletico“.

Liverpulio komandai sugrįžimas į Ispanijos sostinę kels ir nemažai malonių jausmų. Būtent „Wanda Metropolitan“ stadione praėjusį pavasarį „Liverpool“ iškėlė virš savo galvų Čempionų lygos trofėjų, finale pranokę Londono „Tottenham Hotspur“.

„Tai bus vieta, kuri mums kelia ypač malonius prisiminimus. Būtent čia daugumos mūsų svajonės virto realybe. Visgi koncentruotis tik į praeitį būtų klaidinga. Mūsų tikslas yra pasiekti rezultatą, kuris leistų pratęsti kovą“, – teigė „Liverpool“ gynėjas Trentas Alexanderis-Arnoldas.

Atsakomasis mačas „Anfield“ stadione bus žaidžiamas kovo 11-ąją.

„Scanpix“ nuotr./Trentas Alexanderis-Arnoldas
„Scanpix“ nuotr./Trentas Alexanderis-Arnoldas

Kad ir kokius sentimentus svečiams bekeltų „Wanda Metropolitan“, tai – Madrido komandos tvirtovė, kurioje „Atletico“ per pastarąsias 25 Europos taurių rungtynes pralaimėjo tik sykį. Savo aikštėje D.Simeone vyrai nepralaimėjo jau trylika Čempionų lygos atkrintamųjų mūšių iš eilės.

Kita vertus, „Atletico“, vadovaujant D.Simeonei, dar niekada nestrigo taip stipriai kaip šiemet. 2011-aisiais komandos vairą parėmęs argentinietis atvedė komandą į du Čempionų lygos finalus, bet prieš šio sezono buvo priverstas paspausti perkrovimo mygtuką, kai komandą paliko jos simboliai Antoine'as Griezmannas, Diego Godinas ir Filipe Luisas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone
AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone

Naujos operacinės sistemos krovimosi procesas užtruko. „Atletico“ dar nėra toks pats pavojingas atakoje, kur kas labiau pažeidžiamas gynyboje, bet atėjus Čempionų lygai matuotis raumenimis ir laužyti iečių su D.Simeone vyrukais entuziazmu netrykšta nė viena Europos komanda.

Brangiausiai apmokamam pasaulio treneriui tarsi smūgis į paširdžius buvo žinia, kad po kojos traumos visiškai pasveikti nespės J.Felixas, bet užtat į gynybos liniją sugrįžo José Giménezas ir Santiago Ariasas.

Liverpulio ekipoje po traumų į treniruotes sugrįžo Fabinho ir Joelis Matipas, o čiurną išsisukęs Sadio Mane jau žaidė savaitgalį ir net padėjo Mersisaido komandai svečiuose įveikti „Norwich City“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius