Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklingai sveiką kailį išnešę PSG futbolininkai – Čempionų lygos pusfinalyje

Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkai pagaliau perlipo užkeiktą UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio barjerą – Thomaso Tuchelio auklėtiniai Lisabonoje dramatiškai 2:1 palaužė turnyro debiutantus Bergamo „Atalanta“ futbolininkus ir iškopė į pusfinalį.
Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

Abu įvarčius paryžiečiai pelnė tiksint jau paskutinėms rungtynių minutėms.

„Atalanta“ ilgiau nei valandą pirmavo po to, kai 27-ąją minutę meistrišku smūgiu varžovų vartininką Keylorą Navasą nuginklavo Mario Pašaličius, o susitikimo pabaigoje jau atrodė, kad PSG viltys ir vėl pasmerktos dužti.

Vis dėlto viena turtingiausių Europos komandų sugebėjo išsigelbėti – 90-ąją minutę išlyginamąjį įvartį po Neymaro perdavimo pelnė Marquinhosas, o jau pridėto laiko trečiąją minutę durklą varžovams į širdis smeigė Neymaro ir Kyliano Mbappe užsuktą ataką pabaigęs Ericas Maximas Choupo-Motingas.

PSG į Čempionų lygos pusfinalį pateko vos antrą sykį klubo istorijoje. Pirmą kartą paryžiečiai tarp keturių stipriausių žemyno komandų buvo prieš ketvirtį amžiaus – 1994-1995 m. sezone.

Stipriausia Prancūzijos komanda pastaraisiais metais Čempionų lygoje buvo lyg užkeikta – ji net keturis kartus pralaimėjo turnyro ketvirtfinaliuose, o tris sykius krito dar po aštuntfinalio.

Paryžiaus ekipa ketvirtfinalio rungtynes pradėjo be Prancūzijos taurės finale traumą patyrusio K.Mbappe, kuris į aikštę žengė tik sužaidus valandą. Be to, rungtynių pabaigoje PSG neteko ir pagrindinio vartininko K.Navaso, kuris skausmo perkreiptu veidu dar bandė žaisti, bet galiausiai buvo pakeistas.

Savo ruožtu „Atalanta“ net ir po pralaimėjimo gali džiaugtis sėkmingiausiu sezonu klubo istorijoje – pirmąsyk Čempionų lygoje dalyvavusi Bergamo ekipa papirko futbolo mėgėjus savo rezultatyviu žaidimu, pasiekė ketvirtfinalį, o Italijos pirmenybėse finišavo trečia.

Pusfinalyje rugpjūčio 18-ąją „Saint-Germain“ žais prieš Madrido „Atletico“ ir „RB Leipzig“ rungtynių laimėtoją. Ispanijos ir Vokietijos komandų ketvirtfinalio mūšis vyks ketvirtadienį.

„Atalanta“ – Paryžiaus „Saint-Germain“ 1:2

27' Mario Pašaličius [1:0]

90' Marquinhosas [1:1]

90+3' Ericas Maximas Choupo-Motingas [1:2]

15min fiksavo svarbiausius PSG ir „Atalanta“ rungtynių akcentus.

Antrasis kėlinys

90+6 min. „Atalanta“ dar turėjo paskutinę galimybę, bet Luisas Murielis nesuvaldė kamuolio ir Bergamo komandos viltys dužo – į pusfinalį keliauja PSG.

90+3 min. Įvartis! Dar vienas smūgis Bergamo komandai į paširdžius – Neymaro ir K.Mbappe perdavimai išveda Ericą Maximą Choupo-Motingą prieš pat vartus ir PSG veržiasi į priekį – 2:1.

90 min. Įvartis! Paskutinę rungtynių minutę po Neymaro perdavimo iš kelių metrų įvartį muša Marquinhosas ir išplėšia savo komandai mažiausiai pratęsimą.

81 min. K.Mbappe nepasinaudoja grubia „Atalanta“ futbolininkų klaida.

79 min. Smūgis Paryžiaus klubui – šlaunies traumą patyręs vartų sargas K.Navasas kentė skausmą bent 10 minučių, tačiau galiausiai pasiprašė keitimo. Į PSG vartus stoja Sergio Rico.

77 min. Vėl pavojingai baudos aikštelėje manevravęs Neymaras šįkart į vartų plotą pataikė, bet jo muštą kamuolį sulaikė M.Sportiello.

74 min. Pirmas K.Mbappe šansas – prancūzas pataiko į kojas ištiesusį vartininką.

60 min. PSG strategas Thomasas Tuchelis iš rankovės traukia svarbiausią savo kozirį – į aikštę žengia traumą išsigydęs Kylianas Mbappe.

58 min. Sumaištis prie paryžiečių vartų, tačiau Beratas Djimsiti į vartus iš artimos distancijos nepataikė.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi, o po jo PSG futbolininkai turi apie pamąstyti – turnyro išsišokėlė „Atalanta“ nepabūgo varžovų autoriteto ir pirmauja vieno įvarčio skirtumu.

42 min. PSG lyderis ir toliau švaisto progas – H.Hateboeras tiesiog padovanojo kamuolį Neymarui, bet šis pabėgęs į greitą ataką į vartus nepataikė.

36 min. Neymaras pabando ir baudos smūgiu, bet laiku ir vietoje buvo vartininkas Marco Sportiello.

28 min. Neymaras praėjus vos minutei bando atsakyti savo įvarčiu, tačiau jo smūgiuotas kamuolys prašvilpia visiškai šalia vartų.

27 min. Įvartis! Kamuolys ant baudos aikštelės linijos nuriedėjo prie Mario Pašaličiaus kojų, o šis neklysta ir išveda „Atalanta“ į priekį – 1:0.

19 min. Neymarui šios rungtynės kol kas nesiklosto – PSG lyderis turėjo gerą galimybę smūgiuoti, bet pabandė atlikti perdavimą Mauro Icardi ir iš neblogos progos paryžiečiams neliko nieko.

12 min. Net keli gaisrai prie PSG vartų, o juos gesina puikiai rungtyniaujantis K.Navasas ir nuošales dusyk užfiksavęs arbitro asistentas.

4 min. Iš karto po to į priekį pabėga ir Neymaras, bet vienas prieš vartininką iššokęs brazilas į vartus apmaudžiai nepataikė.

3 min. „Atalanta“, kaip ir įprasta šiai komandai, labai aktyviai pradeda rungtynes, o pirmąją progą turi Alejandro Gomezas – jo smūgį atrėmė Keyloras Navasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius